媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 藍田既媽咪入黎傾下啦......

irenenghm 寫道:
去睇睇先, thks

貓貓Sharon,
咁妳咩樓呀!搵日約埋 carria 一齊落平台玩呀!

好呀!好呀!
你住咩房呀?我住中房,向tko隧道果邊
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

子爵府

[quote]
Babe 寫道:
Hi All,

Good morning. I am also staying in Laguna City. 我係在職媽媽, 我有對孖B16個月大. 唔知點解麗港城好似特別多孖B?

想問問大家, 藍田有冇D只返星期六
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

男爵府

波子媽
歡迎加入呀
夜睌去爺林閣食特價睌餐7點半前落單每個40蚊咋
原價48平左8蚊雞, :-P

子爵府

畀面勳章

wing媽:

多謝你報料呀. 爺林閣d 野都幾抵食o架. 好似佢d 早餐咁, 都係$15 - $18 個餐, 仲抵過大排檔(冬菇亭), 又座得舒服, 所以通常如果搵唔到位飲茶, 我地就去爺林閣食.

你係在職媽媽定係全職媽媽呀? 我就在職媽媽, 係TST 番工, 囝囝就請個印印湊. 有時間多多指教.

波子媽

男爵府

波子媽
唔駛客氣
我係全職媽媽黎嫁,
我都有去爺林閣食早餐架
睇下有冇機會見到呀 :-P
你仔仔幾大呀

子爵府

畀面勳章

wing 媽,

我個囝囝20/1 就一歲啦. 你呢? 你有多少個小朋友呀, 有多大呢? 其實我之前都係全職媽媽, 之前比公司裁左, 咁o岩果時有左, 所以足足冇做野一年, 今年七月先出番來做野, 我親而家公司冇乜野做, 所以偷雞上來bk 吹下水囉.

大宅

Hi, 各位媽咪,

你地好嗎? 我可唔可以加入黎呀? 因為我由細到大都係藍田住, 依家嫁左我就住係西灣河, 我媽咪就住係廣田村, 我每個星期日都會返我媽咪度, 不過依兩三個月都好忙, 無返去, 尤有亞媽過黎"one"我同個孫!

你地知唔知呀! 我一見到"藍田既媽咪入黎傾下啦......"就好興奮, 就即刻入黎傾!

我個臭豬依家9個月大, 不過過埋聽日就10個月大啦!

大家有時間的話約出黎飲茶啦!
Oscar's Studio Portrait影樓相
http://www.babydreamland.com/oscar/main.html

男爵府

oscarkongmama

梗係可以la :-P
我都係喎,結左婚都住藍田
男女家都住係度,離唔開呢度la

男爵府

[quote]
波子媽 寫道:
wing 媽,

我個囝囝20/1 就一歲啦. 你呢? 你有多少個小朋友呀, 有多大呢? 其實我之前都係全職媽媽, 之前比公司裁左, 咁o岩果時有左, 所以足足冇做野一年, 今年七月先出番來做野, 我親而家公司冇乜野做, 所以偷雞上來bk 吹下水囉.

我有二個小朋友,都幾大la
大仔讀中學細囡讀小六lu :-P :-P

子爵府

wing媽 寫道:
波子媽
歡迎加入呀

乜理到都有爺林閣咩?

大宅

wing媽,
我地可能見過都唔定, 你知舊時藍田有幾大呀? 我舊時住係18座, 你呢? 住15座? 因為有好多朋友係15座住再搬去平田!

wing媽 寫道:

梗係可以la :-P
我都係喎,結左婚都住藍田
男女家都住係度,離唔開呢度la
http://www.babydreamland.com/oscar/main.html

男爵府

我以前住係1座架,樓下好多口立雜食架 :lol:

男爵府

carrai 寫道:
[quote]
wing媽 寫道:
波子媽
歡迎加入呀

乜理到都有爺林閣咩?[/quote]

有呀,係啟田商場3樓

子爵府

畀面勳章

carrai:

係呀, "爺林閣"就係啓田商場三樓, 美心酒樓隔兩個舖位就見到.

波子媽

大宅

wing媽,
真係好懷念1座d立雜野食!

wing媽 寫道:

我以前住係1座架,樓下好多口立雜食架 :lol:

男爵府

我都係 :-P
以前放工返去成日係樓下:掃街:
到食飯又食唔落比亞媽話
而家論到我話個仔 :-P :-P

大宅

波子媽,
我住德田架, 我個女都係1月出世, 你囝囝識行未呀 ?
--------------------------------------------------------- (一) 賭博座談會 - $400 組別 : 1) 8月16日 2) 8月20日 時間 : 6:45pm 性別 : 男性 年齡 : 18-45歲 必須為在職人仕 需時 : 2hrs 要求: 於04年1月至今, 有試過投注賽馬或足球 (次數不限, 試過一次亦可參加) 有興趣請填回以下資料給我報名: 1) 選擇組別: 2) 中文全名: 3) 聯絡電話: 4) 年齡: 5) 平均幾耐投注足球賽事 : 6) 每場太約投注幾多錢 : 7) 通常每日會投注幾多場賽事 : 8) 會透過咩途徑下注 (請選a-f, 可多於一種): a) 香港賽馬會 b) 澳門彩票公司 c) 外圍 d) 艇仔 e) 網上投注 f) 其他 (請注明) 9) 有冇投注歐洲國家盃賽事 : 10) 如有投注歐洲國家盃賽事, 投注次數會係 a.多過以前 b.少過以前 c.不變 : 11) 有無投注賽馬, 如有, 幾耐一次 : 12) 行業 & 職位: SYNOVATE ********** (一) 家居用品訪問 $150 年齡 : 21-65歲 性別 : 男女均可 地點 : 銅鑼灣 時間 : 10:00 - 21:00 (任選60分鐘) 有興趣請留 : 1. 中文全名 : 2. 性別 : 3. 年齡 : 4. 聯絡電話 : (二) 嬰兒用品訪問 $300 日期 : AUG 時間 : 6:30 - 8:30PM 年齡 : 18歲以上已婚女性 地點 : 銅鑼灣 時間 : 10:00 - 21:00 (任選45分鐘 - 上公司接受45分鐘訪問, 第二次可在家中填寫) 要求 : 現有0-6個月之BB 有興趣請留 : 1. 中文全名 : 2. 性別 : 3. 年齡 : 4. 聯絡電話 :

大宅

Hello, 各位媽咪

我住麗港城嫁! 好開心可以加入你地藍田媽媽會。

BoBo1
我的預產期都係 21/3, 係產前產後都見到你的留言, 不過因為返緊工, 所以好小留言, 希望可以和你們多多聯絡。

大宅

oscarkongmama 寫道:
Hi, 各位媽咪,

你地好嗎? 我可唔可以加入黎呀? 因為我由細到大都係藍田住, 依家嫁左我就住係西灣河.....

oscarkongmama,

我剛剛同你相反, 我由細到大都係西灣河住, 依家至搬左黎藍田.

子爵府

畀面勳章

0112MAMA,

咁真係"橋"啦. 我個囝囝而家仲未識行, 不過, 佢可以扶住d 家俬 sofa 咁行囉, 係冇人扶住之下試過行到兩三步. 你呢? 你個囡囡又識行未呀? 有幾多隻牙仔呀? 我個b 而家有6隻, 每日食兩餐粥仔.

你有冇帶埋囡囡落去藍田公園玩呢? 我好多時星期日都帶囝囝去玩的, 有時間一齊呀??

波子媽

首頁

尾頁

跳至