自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

有少少嬲嬲地, 不過真係當豪比佢。

我老豆沙煲兄弟, 一齊游落香港, 一齊做鄰居。 真正5,60 年老死。 我地都叫佢做大伯。

每年初二都去佢屋企團拜。 但結咗婚後就冇, 因為撞正老公個面都定初二團拜。 唯有我年年去到放低禮, 坐一陣就要走。老公同女就男家坐陣。

佢有4個仔女。 全部大我至少13年。 我結婚早佢地好多, 個時年年派利事比長輩我都覺得怪怪, 但冇所謂。 到我個女出世,大家姐至結婚。 去到佢屋企, 佢話見唔到我個女, 佢地要見人至派。 ok 。 咪唔要lor。 到佢生仔移民,年年見唔到佢個仔啦, 但伯娘就成日開口問我話幫個孫攞。 咁話我個女呢, 佢就話個女要見人頭派喎。

好啦, 到大仔結婚同年生仔。 個年我帶埋個女去。 點知佢又唔出現喎。 情況同家姐一樣理由, 又係只係我比。

好啦, 再第二年, 我又上去。 今年我終於開聲, 話個女成10 歲, 都未逗學阿哥阿姐d 利事。 答案係:咁啦, 年年都撞唔啱, 大家都一個, 癈事交換利事咁麻煩。但我仍然要比未結婚大我好多的阿哥阿姐。

再第2 年, 大哥又生多個, 今次勁主動派比我, 就算我個女冇到, 我冇到, 都托我阿媽比我個女。 我阿媽當然即場幫我回4封比佢。

到今年細仔結咗婚啦。 細仔有派比我個女啦Y(^_^)Y, 不過得1封。 佢話佢老婆要返工, 佢要見人頭派喎。

我走啦。 去會合我老公。 你地逗利事逗到咁, 我豪比佢地lor 。 當孝敬長輩。

咁多年, 我個女所逗佢地d 利事, 我都冇拆, 即刻混埋其他利事一齊。 等自己唔知佢派咩。 個心會安落d 。

wcpcelia    發表於 14-2-1 17:30
hs_wong  度度都有咁嘅人-_-  發表於 14-2-1 17:20
Happymom2004  好肉酸呀佢地  發表於 14-2-1 14:39
minikin  沒有更cheap...只有最cheap  發表於 14-2-1 13:47
eeaa  正cheap精  發表於 14-2-1 12:54

子爵府

引用:有少少嬲嬲地,+不過真係當豪比佢。+我老豆

原帖由 Pulmma 於 14-02-01 發表
有少少嬲嬲地, 不過真係當豪比佢。

我老豆沙煲兄弟, 一齊游落香港, 一齊做鄰居。 真正5,60 年老死。 ...

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:你咁問我攞利事, 咪豪比你lor

奇觀。

水晶宮

熱血金章

施比受,更有福

拎去

please123    發表於 14-2-1 22:11
greenpea    發表於 14-2-1 20:11
yumui61    發表於 14-2-1 17:15
cannoli  冇錯  發表於 14-2-1 13:35
偷懶喵星人  :lol  發表於 14-2-1 11:25

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一年一次果度幾錢丫講真,做到咁計較都唔介意俾人講

男爵府

講得有些亂,但就咁睇黎,即係唔係親人啦,唔洗放係心

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Wa! 奇人!

大宅

咁老套都有

伯爵府

CHEAP到咁....
\我年年都唔會見唔會派, 話之你..痴痴地線....

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁多年黎, 成家人都係咁, 極品......

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

啲人又做得出嘅

大宅

咁識攞著數

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆 Pulmma 的帖子

佢話要見人先派,你咪話你都係見人先會派囉!呢d人真係cheap到爆,又同佢冇真正血緣關係,唔需要畀面佢,係佢地cheap先

珍珠宮

Cheap到甘

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

俾我,我係會唔再出席,同阿媽講埋自己過兩日去先再派,唔駛代俾。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:施比受,更有福拎去

原帖由 9594 於 14-02-01 發表
施比受,更有福

拎去
x2
派利是都係一種福氣。

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

男爵府

啲人真係好肉酸

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

封小d囉, 或者M記5蚊現金卷

mrs_tantan  正!  發表於 14-2-1 18:21
,

禁止訪問

回覆:Pulmma 的帖子

首頁
12345...7

尾頁

跳至