自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章

引用:唔知有沒post錯地方,請見諒事緣,我嫂2個

原帖由 jerryso1224 於 14-02-02 發表
唔知有沒post錯地方,請見諒
事緣,我嫂2個仔係幾次人工所得,所以好錫,好寵,因為等得 ...
我會比說話亞6299加大嫂聽,趁人齊就會同小朋友講,亞囝,爺爺嫲嫲頭先唔係話你,不過因為你係哥哥想你做個好榜樣比細佬睇,唔好唔開心啦,亞大嫂 hor ....
睇下大嫂點回應。

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆:我嫂同我99講佢淨係話佢2個仔

問題更嚴重,你地會盡量少返去,個仔大D直頭唔肯返添。
細路仔只睇到自己受到不公平待遇。

侯爵府

引用:唔知有沒post錯地方,請見諒事緣,我嫂2個

唔知有沒post錯地方,請見諒
事緣,我嫂2個仔係幾次人工所得,所以好錫,好寵,因為等得 ...
人地個仔人地有分數教,個個都有自己一套教仔方法,你出聲就麻煩喇。更何況,自己個仔都未必系教到最好啦,唔好出聲。
如果系怕個仔俾佢地打到,之後少d時間上去,或者同佢地錯開時間上去。

男爵府

BK Milk勳章

引用:好難唔見,有咩大時大節,星期六日,我99都

好難唔見,有咩大時大節,星期六日,我99都要全家食飯,一見就嘈,我又唔好意思話佢2個仔

...
樓主你同仔解釋得好好呀,相信仔也很明白事理,我自己會咁,既然佢地咁唔公平,我會同阿仔差唔多食飯時間先到,帶定啲野比阿仔自己做例如書或遊戲機,阿仔喜歡同佢地玩不陣冇問題,我會同阿仔講好,唔還手但可以唔玩,然後食飯就唔好玩喇,食完飯坐陣咪走囉~

男爵府

團年食飯咪出現,其他人日咪避或教個仔去到唔好玩,坐定定唔洗俾人話

禁止訪問

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

jerryso1224 發表於 14-2-2 01:55
好難唔見,有咩大時大節,星期六日,我99都要全家食飯,一見就嘈,我又唔好意思話佢2個仔

...
免麻煩
星期六日
就唔好返食
大時大節
就遟去早退

翡翠宮

畀面勳章

唔需要避,但要呀仔全程不同兩個細佬玩,打聲招呼就自己做自己事,如果咁都被細佬郁手打,我做呀媽既會爆兩個堂細佬,鍚還鍚,但要公平對待每個小孩,人地個仔矜貴,我個仔一樣係寶。
日日是好日

子爵府

如果阿嫂既仔曳或唔啱,我會親口教訓佢地,唔使等奶奶開口,衰人我唔怕做,都係講道理啫,反正而家同阿嫂都又心病架啦。

如我仔沒錯卻比奶奶鬧埋一份,我亦會當面同奶奶講我仔冇錯,就算奶奶點講大要教/讓細既,我都要講,但不會抝,我只想比我仔知媽媽係公正的。

有時我仔同d同學玩,佢地太曳我都係照stop 佢地。好在其他媽媽同我都是同一陣線。

珍珠宮

唔見。。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都試過類似情況,係表弟虾表哥,表哥已讓左多次,最後一次表哥無讓,但我無出聲,但奶奶就鬧我仔(表哥),我即時話表弟雖然細,但細唔係虾人理由,細都應該要教
之後我姑奶唔敢出聲

男爵府

我都有叫我仔唔好同佢地玩,拎曬書呀簿呀自己玩,但佢2個會走黎同我仔玩,我6299又會要我仔同佢2個玩,e家我為有一見個2個想起手撩交打個時,我就砰我仔走開先!佢2個讀幼稚園都已經出名係打交王架啦,我6299都知佢地做錯,但賣怕阿嫂,所以要就佢地~

mother904  你呀嫂惡,你都可以黑面  發表於 14-2-2 12:17

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

如果連老人家都是非黑白不非
我會出聲講。

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

大宅

小d 見,同c6講呢d 問題
,c6再同6299講. 5講就少番5理

男爵府

我e家都沒咩事都唔返去!大時大節沒辦法

水晶宮

BK Milk勳章

...
咁我會全程响隔離
吾會行開
有咩就大聲話
係話架la
6299話大讓細講多幾次
我即刻起身走人tim

吾係無禮貌
但忍係有个限度
咁當然吾過份咪尢佢
5歲都好細个
人地ma吾教
我會教我仔行開吾好一齊玩
仲有食飯嗰刻先到
食完拿林走
我c6夠膽出聲
我會以後都吾去
都已經就左佢地
吾ok咪話吾俾面

公爵府

引用:我性格就有佢地既我就吾出現人地教吾教我吾

原帖由 bongbongpatty 於 14-02-02 發表
我性格就有佢地既我就吾出現
人地教吾教我吾會理
但無理由要我仔硬食
agree

翡翠宮

大讓細,小壞蛋除外

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

...
做乜唔話得!人工係得來不易但等於唔駛教,唔話得?!

放下自在

男爵府

...
星期六、日也要一齊食飯?too much

首頁

尾頁

跳至