跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Hi every BK mama,

My bb daughter's name is Kei Kei, and her birthday is 17/11. I have lived in Sheung Shui over 8 years. I hope we can share experience for caring babies. Nice to meet all of you.

NaNa

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

idapalai, 嘩, 你好犀利呀, 咁都認得, 最緊要係你記得我0係仁安生(隔兩張床?? 兩間房???-( ). hehe...... (希望唔好因為我樣衰 -- 講笑ops:" /> )
我依家成日老人痴呆, 咩都唔認/記得.
e, 下次育兒樂一歲班一齊報ar, 等我認下你. :-P 你係全職媽媽?

原文章由 idapslai 於 07-8-9 18:33 發表
lgf,
認得你亞仔, 我係仁安隔兩張床 & 健康院一齊上育兒樂果個

別墅

原文章由 NaNa2005 於 07-8-20 12:39 發表
Hi every BK mama,

My bb daughter's name is Kei Kei, and her birthday is 17/11. I have lived in Sheung Shui over 8 years. I hope we can share experience for caring babies. Nice to meet all of y ...

NaNa2005,
Nice to meet u, I have lived in North District since 197X.

別墅

原文章由 jessiem 於 07-8-20 14:56 發表
idasplai,係呀,我籌備緊生日會,都諗住會所攪,都係叫到會呀,你叫邊間呀,我都係做緊research咋~

你知吾知,帝庭軒住戶可以過御庭軒會所 ga?果面大 d ga.

到會,考慮過:
Pizza Hut: 偏貴
大家樂&大快活: over $2000 先有 delivery
最後諗住叫茶餐廳+many cakes+desserts+百佳剌身咋

禁止訪問

別墅

原文章由 lgf 於 07-8-20 15:49 發表
idapalai, 嘩, 你好犀利呀, 咁都認得, 最緊要係你記得我0係仁安生(隔兩張床?? 兩間房???-( ). hehe...... (希望唔好因為我樣衰 -- 講笑ops:" /> )
我依家成日老人痴呆, 咩都唔認/記得. 8- ...

係隔兩張床, 你近門口, 我近toilet , 因為, 間房徐左我同你,其他人都講國語.
到時報育兒樂,記得通知我.
我係全職媽媽,三年 la, 你呢?

大宅

死啦, 我miss咗添
我住粉嶺綠悠軒, 囡囡叫彤彤, 10月2日廣華出生
下次有fanling garthering, 唔該預我.
thank you~

原文章由 idapslai 於 07-7-11 12:15 發表
Date : Aug 12(Sun)
Time : 3:30 pm
Venue:Fanling Grand Regentville Clubhouse

1. jessiem------敏晴------2a1b
2. idapslai ------凱晴 -----1a1b (ba ba need to work)
3. olimo -------momo---2a1b

大宅

上次活動,好似最後都搞唔成..

大宅

第時有咩活動真係要pm我
我一定去
thank you

原文章由 birdchai 於 07-8-23 16:43 發表
上次活動,好似最後都搞唔成..

別墅

原文章由 jessiem 於 07-8-22 11:03 發表
激死,打完成篇野出唔晒!
idapslai
你唔會考慮BK媽媽介紹的到會公司嗎?我唔會請太多人,15-20大人所以諗住帝庭近d,
下次約你在御庭見面,我都未去過你果邊~ ...

jessiem,
其實我吾係住帝庭or御庭, 只係我99住帝庭軒,所以我有証, 成日帶兩個女去clubhouse玩 , 我住係粉嶺花園ga.
至於BK媽媽係"生日聚會"介紹d到會公司, 我都有留意過,不過多數係港島區,遠左d, 驚keep吾到熱.
你會邊日開呀?

大宅

嘩.... 個topic 去到咁後, 差d搵唔番

Bingo. idapslai, 唔怪之得我冇印象啦, 我一路都以為你係第一胎, 所以見到你有2 b, relate唔到你係我同房呀.
你有2個b, 重係全職媽媽, 好犀利呀.
講個秘密你知, 我0係醫院0個時好羨慕你0架:loveliness: , 你日日都有住家飯/湯水, 我就餐餐醫院canteen/外賣. 諗番都覺得自己可憐 .
得閒帶bb出0黎玩ar. 近近地我一個人都ok. :)
原文章由 idapslai 於 07-8-23 08:03 發表

係隔兩張床, 你近門口, 我近toilet , 因為, 間房徐左我同你,其他人都講國語.
到時報育兒樂,記得通知我.
我係全職媽媽,三年 la, 你呢?

大宅

del. :tongue:

別墅

原文章由 lgf 於 07-9-4 16:09 發表
嘩.... 個topic 去到咁後, 差d搵唔番

Bingo. idapslai, 唔怪之得我冇印象啦, 我一路都以為你係第一胎, 所以見到你有2 b, relate唔到你係我同房呀.
你有2個b, 重係全職媽媽, 好犀利呀. :- ...

e.., 你會吾會認錯人ga, 係醫院我都係食canteen飯wor, 最多都係亞媽帶湯比我, 以防萬一, 比 d 醫院相你睇 la,
please click

育兒樂果陣,就應該late個樣

你有冇參加1歲生日party, 若果有,應該參加最似樣比賽,你個仔同爸爸成個餅印o廿

本應我地都想搞mini gathering, 不過反應吾夠熱烈,所以
cancel,平時星期六日,因為爸爸返工,我最多朝早帶兩個女去
clubhouse 玩,所以好得閑,隨時都得.

民房

Hello,各位北區媽咪

我住綠悠軒全職媽咪,啱啱搬黎,我又想join你地d gathering

我小b叫嘉嘉,10月16日出世

我都想去下御庭軒個club house 玩下,你地仲會唔會o架

預埋我同小b啦

thx

禁止訪問

大宅

idapslai,
嘩原來你咁後生, 又係全職mami
Hehe..... 我係認唔番 :loveliness:
我冇參加"1歲生日party", 不過Louis爸知道有人話個仔似佢, 實開心c.

原文章由 idapslai 於 07-9-6 12:14 發表

e.., 你會吾會認錯人ga, 係醫院我都係食canteen飯wor, 最多都係亞媽帶湯比我, 以防萬一, 比 d 醫院相你睇 la,

育兒樂果陣,就應該late個樣

你有冇參加1歲生日party, 若果有,應該參加最 ...

大宅

jessiem,
有Gathering預埋我吖, 唔該哂

原文章由 jessiem 於 07-9-10 11:40 發表
IbyJuuMa,
歡迎你加入呀,我地北區媽媽仲未有gathering架,因為一再改期,不如大家現在再約日期啦,我諗要10月以後,因為接近一歲生日都好忙,11月見面好嗎?各位媽媽有咩提議呢? ...

大宅

都預埋我...

男爵府

好媽媽勳章

Me, too.

原文章由 birdchai 於 07-9-13 16:23 發表
都預埋我...

首頁

尾頁

跳至