跳至

首頁

尾頁

複式洋房

醒目開學勳章

會唔會同bb剃光頭

成日聽人講,想bb頭髮長得靚d,就同bb剃哂去,重新再長過.但我覺得好殘忍呀!有無媽咪準備這樣做呀? :-(

男爵府

Re: 會唔會同bb剃光頭

我囡囡滿月時剃光了:-(
由daddy操刀
一路剃我都好心痛,
不過一陣之後都ok~~

別墅

唔會!! 我唔捨得呀!!

複式洋房

YY-BB

想請問你係用咩同囡囡剃頭架? 我都想同我囝囝剃但又唔知從何入手!

YY-BB 寫道:
我囡囡滿月時剃光了:-(
由daddy操刀
一路剃我都好心痛,
不過一陣之後都ok~~

大宅

我阿b係個半月時到相熟架髮型舖剃光頭,因佢架胎毛幾多下,又易出汗,同埋佢個頭好圓,剃光頭好得意,
我有keep佢架胎毛
但係剃完才覺得佢後腦位置好柔軟,所以抱架時候要好小心,因為我阿b算係"硬剩"架啦,同埋兩個星期已經長出不少頭髮,依家才不那麼擔心

大宅

我咁住遲d都同細b剃光頭, d胎毛用黎做胎毛筆, 我地自己唔敢幫bb剃, 諗住都係叫番個做胎毛筆既師傅幫手剃埋。

大女5個月大左右都剃光過, 因為佢太大汗, 0個陣又夏天, 搞到個頭成日生粒粒又'r'損晒, 剃光左好好多... 雖然變到成個仔樣! 不過一歲以下冇所謂啦, 之後都冇特登將阿女d頭髮剪得好短, 因為做番個靚女嘛!

大宅

我都想同呀b剃光頭,她好多頭髮, 洗完頭好難乾:(
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

大宅

請問邊到做胎毛筆?幾$
原文章由 smallpiggie 於 07-7-1 14:01 發表
我咁住遲d都同細b剃光頭, d胎毛用黎做胎毛筆, 我地自己唔敢幫bb剃, 諗住都係叫番個做胎毛筆既師傅幫手剃埋。

大女5個月大左右都剃光過, 因為佢太大汗, 0個陣又夏天, 搞到個頭成日生粒粒又'r'損晒, 剃光左好好 ...

複式洋房

我仲唸緊,決定唔到呀.剃又好似好牙煙,但又想BB好睇

男爵府

hi lots177;

我老公用剃刀(剃so刀)幫囡囡剃架~_^

原文章由 lotus177 於 07-6-30 15:04 發表
YY-BB

想請問你係用咩同囡囡剃頭架? 我都想同我囝囝剃但又唔知從何入手!

大宅

My daughter did it when she was 1 month old (by the salon stylist). Her hair grows very fast and the quality is much better than before (it was too soft).

So we are not regret to cut her hair.

大宅

我計劃等bb三個月大(硬淨d)去髮廊找相熟理髮師幫佢剃

大宅

我o係廟街d髮品店度買,同佢講係幫bb剪頭髮既電剪,要易用,佢就會幫你搵,我果個$50

原文章由 lotus177 於 07-6-30 15:04 發表
YY-BB

首頁

尾頁

跳至