跳至

首頁
12345...65

尾頁

大宅

Ball,

優才係直資, 如果6月interview後真係咁好運收左Alan, 我就要放棄晒自行和統一派位, 暫時我唔想咁快就放棄統一派位, 所以都係遲d先考慮報. 優才好似9月仲有得報.

原文章由 balltsang 於 07-7-5 19:00 發表
倫ma
唔想咁快就要決定放棄攪珠>>

你唸住全部報私校?

男爵府

第二輪機會會否很微
呢間競爭頗大,得110個位,往年平均8爭1
今年或者更多,因為好多人都係博一博(包括我:mrgreen: )

不過老公鍾意呢間,所以要報.....而我唯一係唔想hoklam p4時要去調景嶺返學啫,其他都都滿意....唉...唔理咁多,得唔得睇阿仔哪

咁你plan左報邊幾間?

子爵府

原文章由 balltsang 於 07-7-5 16:57 發表
如果我報好多間學校,老公一定 死我:-(
暫時報左「優才」,下星期六interview....大家祝我好運

波,
咁快要in啦...我只係諗起報名都驚啦, 真係好想下定決心唔考私小/直資...不過又過唔到自己
而家日日到要上internet check住d私校幾時派表, 真係好鬼煩gar

子爵府

原文章由 balltsang 於 07-7-6 08:05 發表
第二輪機會會否很微
呢間競爭頗大,得110個位,往年平均8爭1
今年或者更多,因為好多人都係博一博(包括我:mrgreen: )

不過老公鍾意呢間,所以要報.....而我唯一係唔想hoklam p4時要去調景嶺返學啫 ...

波,
我都見音小又有得報名, 係咪小左人報呢, 如果競爭咁大, 又會有第二輪gar

大宅

新的bk超級唔掂啊......
工作上的paper work 終於完成,希望可以 好d.....

small,
我每次嗌攰,d friend 都問我同樣問題,其實我都想架,可惜昨晚mark six唔中:-(

大宅

對於小一,我一直都concern學習模式,所以有一條龍當然最理想,不想6年之後又煩一次,所以如果大家對某些中學情有獨鍾,在選小學時就要注意,一來中學的派位校網是依照小學,二來中學的學習模式始終有一定的要求,好的基礎真的很重要!!

ball,
睇來有很多直資都想快些mark住d學生,優才first round幾時放榜??

男爵府

老襯
音小今年好多唔好新聞 ,唔知對收生有無影響,不過我就係其中一個受此影響而唔考慮報既其中一個家長....

卓霖ma
24/8知結果

子爵府

波,
我都有諗過, 不過我想去聽左個簡介會先, 再諗下o 唔 ok lor...
你做左 profile 未呀, 我冇拿拿係到諗, 其實點解要做 jet, interview 先係最重要 ma, 基本上都係家長做, 點樣睇到個小朋友既資質喎....anyway, 最後都可能係跟大隊要做

男爵府

profile >>努力中...末到最後一刻都總係有野要改 (個人問題)
profile sell個小朋友有乜長處,唔講都知我sell阿仔 d乜 ..
睇下間學校buy唔buy哪

大宅

Ball,

咁如果優才收, 你會接受嗎?

男爵府

末唸...唸佢唔收多

男爵府

我而家先搵得返個topic架ja.
大家都講緊小學.真係唔敢諗喇.

ball
回歸杯!我都睇得好緊張呀!!哈哈!一路我都唔講.今次又真係讚o下既.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

男爵府

原文章由 balltsang 於 07-7-6 19:48 發表
profile >>努力中...末到最後一刻都總係有野要改 (個人問題)
profile sell個小朋友有乜長處,唔講都知我sell阿仔 d乜 ..
睇下間學校buy唔buy哪

妳就好啦, 我都未諗到個女有乜selling point, 百厭算唔算呀。

大宅

Profolio我都係放棄了.......唔知從何入手......
Sabrian今個學期成績表好靚,老師俾咗full marks,雖然好似好多小朋友都係一樣嘅成績,不過我哋都好滿意.

Target咗幾間私校,已問過派表時間,大家睇下用唔用得著...
女拔 --->8月初網上download
九龍塘學校-->8月中網上download
陳守仁 -->9月網上download
St.Francis --->9月網上download
St.Paul co-ed--->9月3日網上download

大宅

細,
希望妳嘅願望可以成真.
我而家最想Sabrina可以抽到一間好學校,第時Marsha唔駛煩.....

vw

子爵府

原文章由 jess647 於 07-7-8 23:46 發表
細,
希望妳嘅願望可以成真.
我而家最想Sabrina可以抽到一間好學校,第時Marsha唔駛煩.....

vw

我望都咁望啦...不過我老公唔係呢
喂...我成日上internet look住都睇唔到咁多資料, 你點知gar

大宅

我好原始架......唔多識用電腦,咪逐間打電話去問囉....
7月中我全家出埠半個月,驚miss咗派表,所以問定先.....

大宅

點解我d post成日有框框住架?
而家要點先qoute到post?
好鬼煩......

大宅

我覺得新bk好唔user friendly!!

睇返有關出生率的資料,原來01及02年round 48xxx,
去到05及06年差不多多了成萬,所以有兩個小朋友要留意了!!

子爵府

原文章由 jess647 於 07-7-9 10:44 發表
我好原始架......唔多識用電腦,咪逐間打電話去問囉....
7月中我全家出埠半個月,驚miss咗派表,所以問定先.....

oic...去邊呀
新bk我都唔係好識用, 不過你係想quote個段到reply, 佢就auto quoted gar啦...

首頁
12345...65

尾頁

跳至