母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 tvoincy 於 07-7-5 19:46 發表
I'm so lost :cry: after BK "very short"! :tongue: Don't know how to manage the post....

慢慢就慣o架啦! 你都好耐冇上來啦!

男爵府

原文章由 Hellocandy 於 07-7-5 08:51 發表
唔得喇! o的磅數係都唔落, side晒我打泰拳呀
我呢兩日試下食少o的早餐 & lunch !

before :
早餐-腿旦治/粉面, 奶茶走甜
午餐-快餐店/飲茶

now:
早餐-兩片排包, 奶茶走甜
午餐-飯團 (2xx cal) + ...

計劃失敗, 唔記得明天約o左人去食茶, 老闆牛一, 改為早餐食飯團, 最少卡路里果款(16x)

男爵府

新bk真係short得好癲, 改善o左一入黎係最新post, 但係post完之後又去o左hayes果度

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-7-5 22:40 發表

係呀! 可能係改善中, 其實想比意見, 但唔知向邊度比?-(

you can go to "使用意見" and say ........what do you want / sugguest.

男爵府

原文章由 Cyntoby 於 07-7-5 22:51 發表

you can go to "使用意見" and say ........what do you want / sugguest.

過去睇一睇, 嘩! 好多人都 , 唔駛我出手喇!

大宅

明天放假................爹爹隻"天朁腳"已經6星期喇, 如冇意外明日覆診可除咗石膏, 希望學番行都順利啦!!!!

今日姐姐的報告未出哂, 欠便便的生蟲那個, 明天才到我家.

大宅

Good to hear your mom being ok... take good care of your family ah:loveliness: !!

原文章由 chiuchristan 於 07-7-5 12:20 發表
各位 05 姊妹:

感激關心!

Hayes 婆婆已完成第二階段療程, 已出院回家休養,
狀態O.K., 尚算順利。

深盼她不要受太多痛苦, 求主垂顧, 繼續賜她平安的心. 阿們!

男爵府

原文章由 Cyntoby 於 07-7-5 23:00 發表
明天放假................爹爹隻"天朁腳"已經6星期喇, 如冇意外明日覆診可除咗石膏, 希望學番行都順利啦!!!!

今日姐姐的報告未出哂, 欠便便的生蟲那個, 明天才到我家.

好快又6weeks囉! 爹爹仲痛唔痛?諗起豆爸痛時,真係好驚

祝一切順利呀!

男爵府

我訓先喇

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-7-5 23:49 發表

好快又6weeks囉! 爹爹仲痛唔痛?諗起豆爸痛時,真係好驚

祝一切順利呀!

我就覺呢6個星期好慢好慢好慢..........., 爹爹佢話仲有少少痛, 但最心痛是呢6個星期冇得見琛彥同照顧琛彥 (平時爹爹晚飯後, 回家會同琛彥沖涼等等直至琛彥 )

如果快d行番好, 就可回復正常程序, 琛彥不用留宿婆婆家, 晚飯後回家,

大宅

原文章由 Hellocandy 於 07-7-6 00:11 發表
我訓先喇

Good night!!!!!!

男爵府

早晨

今日在家食o左一件蜂蜜旦糕, 一罐coffee, 返工買o左一杯奶茶走甜(未飲), 留返個肚一陣去鴻星飲茶:lol

侯爵府

2023年兔年勳章

早晨

一件蜂蜜蛋糕夠飽嗎? 你會去書展嗎?
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

原文章由 Strawberrys 於 07-7-6 08:56 發表
早晨

一件蜂蜜蛋糕夠飽嗎? 你會去書展嗎?

當然唔夠飽:cry: , 但係要減肥嘛!

我想去, 但唔知到時點, 如果去我call你, 定係有多o的奶媽約埋一齊去? 會開心o的 , 我唔帶豆豆去喎, 豆姐就諗下先, 拖手"lung"腳

男爵府

要開工啦, 遲o的再傾

onyeema,

我知點解打o左o的字唔見o左喇, 如果打o左o的怪字, 個字連埋之後的全部消失, 我頭先打o左個 <手字部加個羅字>(即拎野意思), 就係咁, 改o左個字之後就冇事

侯爵府

2023年兔年勳章

等你call我!

如爸爸肯照顧琦琦, 我就唔帶她去, 自己可以行得好輕鬆.

其他奶媽可有興趣21/7(六)一齊去書展?
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

Good morning all~

Hayes晚晚纏到實, 想上 05Club 88都唔得...

今早book了機票比工人回鄉探仔女, 佢自費放假.
好野! "港燦14天自由行"~~一家三口, 獨霸Hayes!

[ 本文章最後由 chiuchristan 於 07-7-6 10:29 編輯 ]
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

男爵府

掛住 "青山之友"FSY, 去了哪裏??

這兩天想起 nan_nan, 唔知身體好嗎??
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

早呀!!!!!

剛食完早餐, 做d家務, 就同爹爹上東區覆診, 好心急..............除石膏

伯爵府

好媽媽勳章

晴晴剛剛去打歲半針﹐她連19磅都無﹐不過其他測驗就通通過晒﹗她食好多野都唔重﹐我都無晒辦法﹗

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊