跳至

首頁

尾頁

大宅

d post 唔見哂....

我地再係呢度見好冇?

大宅

好呀! BK 有 d 好做唔做...

各位奶媽唔見兩日近況如何? 我今日終於返左工啦. Lunchtime pump 用左 45 mins pump 左 10 oz (both sides), 同响屋企 pump 差唔多.不過我貪心左 d, 想如果可以 pump 得快 d 就好,因為之前一路同老公食 lunch, 好想之後都可以 keep 住, 特別係因為而家已經冇哂二人世界, 好想 lunchtime 可以同 c6 談下心.

點先可以出奶快 d 架? 如果可以 20-25 mins pump 完就好啦!  

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

掛住你地掛到掛死人啦...
不過家陣收工lu...再傾...:loveliness:

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

終於上到嚟BK啦, 兩日冇同大家講嘢有點掛住你地, 好肉麻….
星期六去咗我睇開個中醫, 我右手D濕疹出咗好耐, Aidan濕疹又嚴重, 就不如去睇睇中醫.
掂知佢話我有感冒, 唔怪得近日總係周身唔舒服, 連行步路都覺得對腳好重.
而Aidan濕疹, 佢話最好盡快食少點奶, neither人奶nor奶粉, 因為奶係帶濕, 而我有濕疹, 人奶都會好濕重,
佢話太好營養係好濕重, 如果糊仔營養好好但Aidan腸胃吸引唔到有濕疹, 反而仲差.
佢話依中國人傳統食粥仔wor, 其實聽完佢講都好唔開心, 話自己D奶唔好, 我已經好小心食嘢, 都走不出濕疹的困局.
仲有今日見到Aidan手肘關節位濕疹部位出水呀, 要搽藥膏啦, 真係好無奈.

hanahaha/eeb, 你地都有睇中醫, 佢你掂講Rafa/Larry?
不過Rafa情況同Aidan有點唔同, 我記得你話你同老公都冇任何敏感
疾病. eeb, 你好好記性, 你有冇聽/見過同我個中醫一樣的理論?
我記得曾經有BK媽話睇咗中醫係好咗, 等我search一吓先.

hanahaha, 開工大吉wor, 泵得出好好啦, 記得我初時返工泵得唔係幾好.

大宅

miss you all!

濕疹看中醫會好o的。你o地會唔會飲中藥?我早排睇中醫,佢都話我係感冒(so common?),開o左藥,不過,唔知食唔食好。

頭先去o左護協見到richell set food processor,差o的嚇親,原來同我set 紅A $30 food processor >95% 似。

http://www.starred-a.com/index.php?language=tc

hanahaha,

會愈pump愈快。

大宅

hanahaha,

你有無問nursery點開始餵semi-solid food?little prince 會係今個friday開始食heinz青萍果蓉,月中開始食nestle米糊+breastmilk,可能sept先減一餐媽媽奶。

大宅

I miss you all too. Cannot access BK all the time. Do you have the same problem?

大宅

我有飲中藥, 因為我餵人奶對住Aidan, 醫師話Aidan都好大可能有感冒了, 所以我照飲, 加上我D藥又針對濕疹, 希望可以幫到吓佢D濕疹.

原本紅A都有類似richell set food processor, 算啦我都買咗啦.

原文章由 gunsou 於 07-7-3 20:21 發表
miss you all!

濕疹看中醫會好o的。你o地會唔會飲中藥?我早排睇中醫,佢都話我係感冒(so common?),開o左藥,不過,唔知食唔食好。

頭先去o左護協見到richell set food processor,差o的嚇親,原來同我se ...

大宅

1895,

可能BKupdate緊server, 所以我地入唔到嚟, 長州之放如何?

大宅

Hi CreamBlue,

Came back from CC late last night. Very tired already. I will have meetings in Wanchai these few days. If you don't mind, can I pass you the wet wipes this Saturday?

大宅

1895, 冇問題, 我係唔急用, 慢慢都得.

Nillie, Sorry, 我唔記得幾錢. 請你PM我你係香港HSBC戶口號碼.

大宅

醫師都話好little prince大可能有感冒了, 所以都叫我飲,pass o的俾little prince.?-( CreamBlue,咁你飲o左藥覺得點?

food processor真係唔知邊個買先。不過,紅Ao個公仔就好娘。

大宅

飲咗後我覺得精神好了點, 不過我同Aidan個D濕疹仍然係冇改善, 中藥係慢好多, 睇吓飲一個禮拜藥會唔會有改善.

子爵府

gunsou>

確係好似喎,我party完之後俾老公趕返屋企,因為佢送我地返歸後要趕去尖咀影煙花,痴痴地...?-(

我聽日叫阿媽買set返黎睇過先,公仔娘都算啦,買套靚碗筷補數!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

子爵府

我響公司泵奶涉親感冒,肥巧尋日都有作病的跡象,但今日又乜事都無,可能奶入面的antibodies真係好勁。老媽子叫我飲返D奶當食藥,激死!

大家保重呀!:)

大宅

Harubi,

我正係係工展會見過set紅A food processor,唔知係邊度有得買,有興趣睇下紅A 個training mug又似邊個非本地名牌。

little prince 未出世時,我都好鍾意影煙花相。

子爵府

gunsou>

我見佢有零售商list,叫媽咪行開幫我問下law...

男爵府

Cream Blue,
aiya, 我"sip"咗張單入個盒喥呀! 我唔記得幾錢呀!

by the way, 試版時已冇法睇到message.. 唉!

大宅

原文章由 CreamBlue 於 07-7-3 19:03 發表
終於上到嚟BK啦, 兩日冇同大家講嘢有點掛住你地, 好肉麻….
星期六去咗我睇開個中醫, 我右手D濕疹出咗好耐, Aidan濕疹又嚴重, 就不如去睇睇中醫.
掂知佢話我有感冒, 唔怪得近日總係周 ...

我夠掛住你地啦. 上唔到bk好似周身唔聚財咁. 中醫話快d唔食奶? 食咩呀咁, 咁你諗住點呀? 餵到1歲? 唔好唔開心... 唔食人奶肯定情況更差.

點解我呢幾日又流血??? 我肯定而家流果d唔係e媽到. d味同顏色同產後d惡露好似... 係深紅色有陣味, 同e媽到d血唔同.
死啦....你地仲有無咁??? 洗唔洗睇e生?

bk 轉左唔係好慣, 但快左喎!

[ 本文章最後由 Timyi 於 07-7-4 11:01 編輯 ]

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

幾日都上唔到黎,搞到大家好掛住我添 :tongue:
唔係好慣新板,因為唔係好支援firefox (我好少用internet explorer ),可能我以後上bk要用ie... ...

首頁

尾頁

跳至