跳至

首頁
12345...43

尾頁

大宅

多謝哂各位呀! 心心上星期五生咗日喇, 初先都想請假陪佢, 但係公司好多嘢做, 最後都只係去 MEGA BOX 食晚食, 第一次去, 好大 AR, 不過 D 電梯行得好急, 我抱住心心唔敢搭電梯, 好驚 :cry: ! 搞到自己好似亞婆咁, 好瘀 ~~~~
我都祝各位bb都精靈活潑!

呀, 我想問你哋帶 bb 去遊水有冇同佢哋著遊水片片 0架? 我記得好似有提過邊隻牌子 & 係邊度買, 麻煩可以再講一次嗎?

心心今日食 : 蕃茄薯仔撻沙魚粥
大人今日出街食
一家四口

大宅

SweetBaby2006,
大粒定細粒 ar? 心心都對手臂都出咗好耐粒粒, 去過睇醫生, 佢話係熱痱, 叫我唔好同佢沖咁熱嘅水 & 搽 d 藥膏, 佢都係冇痕0架! 家陣沖涼 d 水都係小小暖水, 咁 d 粒粒好翻 d, 不過都仲有 loh!

原文章由 SweetBaby2006 於 07-7-9 09:28 發表
想請問各位媽媽, 唔知點解ISAAC手,腳, 面都出咗D粒粒但應該唔痕唔見佢抓, 知唔知係什麼 要唔要睇醫生呀:-( :-(

ISAAC今日食南瓜雞肉粥+紅蘿蔔粟米蘋果水
大人今日食什錦湯飯
一家四口

大宅

skchiu

細粒架, 會唔會退架 心心搽咗藥膏有冇好d呀

原文章由 skchiu 於 07-7-9 11:39 發表
大粒定細粒 ar? 心心都對手臂都出咗好耐粒粒, 去過睇醫生, 佢話係熱痱, 叫我唔好同佢沖咁熱嘅水 & 搽 d 藥膏, 佢都係冇痕0架! 家陣沖涼 d 水都係小小暖水, 咁 d 粒粒好翻 d, 不過都 ...

禁止發言

大宅

各位媽咪

有冇兒科醫生好介紹呀?

大宅

原文章由 phibow 於 07-7-6 15:45 發表

乳鴿.....會收奶wor

係呀, 我放棄餵人奶喇 ~ 因為自已無晒精神, 再加上今次D人奶好吾夠, 成日都要補奶粉, 所以我都係放棄餵人奶喇 ~
張諾瑤 Yoyo 7/11~3.72 kg, 8/11~4.40 kg, 9/12~5.5 kg, 10/15~6.05 kg, 11/15~6.85kg, 1/12~7.8kg, 2/21~8.31kg, 7/16~9.2kg
張灝 Isaac 6/13~3.67kg, 7/16~4.74kg, 8/17~6.44kg, 10/24~8.34kg, 1/3~9.3kg, 7/17~11kg

大宅

原文章由 fiti 於 07-7-7 19:18 發表
想請問各位會點整西蘭花??因為我聽有d mami講話西蘭花有好多蟲之後我就好小再整喇,,,想整但個心又驚驚地..tks~~

之前有位媽咪教過用鹽水浸西蘭花過夜. 我都係照樣咁做架. 你可以試下呀.
張諾瑤 Yoyo 7/11~3.72 kg, 8/11~4.40 kg, 9/12~5.5 kg, 10/15~6.05 kg, 11/15~6.85kg, 1/12~7.8kg, 2/21~8.31kg, 7/16~9.2kg
張灝 Isaac 6/13~3.67kg, 7/16~4.74kg, 8/17~6.44kg, 10/24~8.34kg, 1/3~9.3kg, 7/17~11kg

大宅

原文章由 SweetBaby2006 於 07-7-9 09:28 發表
想請問各位媽媽, 唔知點解ISAAC手,腳, 面都出咗D粒粒但應該唔痕唔見佢抓, 知唔知係什麼 要唔要睇醫生呀:-( :-(

ISAAC今日食南瓜雞肉粥+紅蘿蔔粟米蘋果水
大人今日食什錦湯飯

似係熱菲喎.

大宅

原文章由 skchiu 於 07-7-9 11:35 發表
我想問你哋帶 bb 去遊水有冇同佢哋著遊水片片 0架? 我記得好似有提過邊隻牌子 & 係邊度買, 麻煩可以再講一次嗎?

係呀, 我都想知係咩牌子, 同係邊到買呀 ? 因為上次帶 YOYO 去游水, 我吾記得幫 yoyo 除片, 攪到條片成個波咁, 鬼咁監戒.....

大宅

原文章由 sizrachel 於 07-7-9 13:55 發表

bb 去遊水有冇同佢哋著bb著遊水片片 ,星期日去了游水 ! 細佬有著 !好好用 , 我買 [ 健力氏 ] 25 有 3條 ok !!!!
細佬好 like 游水同家姐細個一樣 , 不怕水 , 自己玩得好開心 , 下次要帶膠波去玩 ! ...

係邊到有得買呀 ???

大宅

yoyo 今日食 : 脆肉瓜芝士瘦肉粥
爹d今日食 : 玉豆抄排骨, 蒸黃花, 薯仔雞翼

大宅

shirley,
"攪到條片成個波咁" 你好搞笑 ! 咁咪唔駛用水泡囉

Sweetbaby,
我有個做醫生的朋友, 佢介紹咗個兒科係將軍澳, 據知係出名但又唔貴0架!

梁淑芳醫生
新都城3期都會豪庭商場地下
Tel 3194-6803

不過, 我仲未去幫襯過!

原文章由 edmondshirley 於 07-7-9 16:25 發表

係呀, 我都想知係咩牌子, 同係邊到買呀 ? 因為上次帶 YOYO 去游水, 我吾記得幫 yoyo 除片, 攪到條片成個波咁, 鬼咁監戒.....
一家四口

大宅

係啦, 係邊度買 ar? 我尋日去百雞 & 屈人氏都冇 ar!

原文章由 edmondshirley 於 07-7-9 16:27 發表

係邊到有得買呀 ???
一家四口

別墅

fiti,
西蘭花用鹽水浸吓(即一小時咗右)..

sweetbaby,
isaac嗰d可能係熱痱..如果唔係太多可以唔洗睇醫,用布巾抺多d會好d o架.
我响旺角中心睇開一個..我pm資料俾你你睇吓啱唔啱.

skchiu,
mega box 好唔好行o架?我想帶家姐行吓..佢成日都講要去街.

原文章由 SweetBaby2006 於 07-7-9 14:04 發表
各位媽咪

有冇兒科醫生好介紹呀?

大宅

各位, 我個 friend 話係東西貿易有游泳片片買 $29 3片 woh!

Sharon,
Mega Box 我冇行哂呀, 好大 ar, 而且嗰晚食完飯都好晏! 13-14 樓係酒樓 & 餐館, d 裝修好靚 loh, 部份價錢都唔算貴! 夏天去都唔錯, 有排行可以涼下冷氣, 另外佢有一層係 for 兒童, 不過我都冇去到嗰層呀! 不過, d 電梯真係好急, 小朋友要拖緊 loh! 如果自己揸車就有免費泊車, 任何購物 receipt 便可有3小時免費泊車, shuttle bus 就好多地方都有! 另外 3D 影院好似好正! 一句講哂 "直得去"
一家四口

大宅

"東西" 有得買呀, 咁我叫我老公買番3條片片先得. 吾知點解, YOYO 好怕個水泡, 佢要我地抱實佢先肯落水架, 佢好似好細膽咁既....

SHARON, 之前講過去長洲一日遊架喎, 我仲有幾日就坐完月喇, HEHEHEHE.

各位 : 我想自已整豆漿比YOYO飲, 我想問下, D 黃豆要浸幾耐架 ?!

大宅

Sharon/skchiu

收到醫生資料~唔該哂 , 咁等我都觀察吓先

Shirley/sizrachel/Sharon/skchiu

你們帶BB去邊到游水 我想帶ISAAC去摩士泳池游水, 不過唔知有冇BB池

Shirley
點樣加ISAAC個名係我BK個名旁邊呀

ISAAC今日食紅蘿蔔雞蛋雞肉粥
今晚我要OT出街食~~起碼2點至走得人:-( :-(

大宅

原文章由 SweetBaby2006 於 07-7-10 09:14 發表
Shirley/sizrachel/Sharon/skchiu

你們帶BB去邊到游水 我想帶ISAAC去摩士泳池游水, 不過唔知有冇BB池

Shirley
點樣加ISAAC個名係我BK個名旁邊呀

我都想去游水呀, 不如約埋一齊去呀. 會好好玩架..

至於點加名係 bk 網名旁邊 :
1) 去番 bk 主頁最頂部, 有個 "觀看帳號" ----> 按佢一下先.
2) 去睇睇有個深色字 "編輯個人資料" -----> 按佢一下先.
3) 去找一找有個 "暱稱 " ------> 輸入你想要既別號

p.s. 如果想睇 post 時, 由最新既 post 開始, 不用由曾年舊 post 開始翻睇轉頭既話..... 咁可以在 "回覆顯示 " -----> 選擇 "新的在前"

4) 當然係提交, 咁就完成架喇

大宅

我諗住去屋企樓下會所游 ja! 摩士好似唔覺有小童嬉水池 woh!

心心今日食 : 南瓜唐菜瘦肉粥
大人今日都係出街食
一家四口

珍珠宮

原文章由 SweetBaby2006 於 07-7-10 09:14 發表

係有bb池ga, 都ok啦, 當然冇斧山道個個咁好玩啦:mrgreen:

首頁
12345...43

尾頁

跳至