美容扮靚

跳至

首頁
12345...97

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

終於上到黎bk喇! 前幾日咪開始上唔到, 原來直頭連個website名都改左, 搞到我日日click入去bookmark左的bk網頁都開唔到!! 仲以為從此死左或者有排搞! 咁咪同d姊妹冇晒聯絡?? (最後我係今朝心血來潮响yahoo度search"親子王國"才搵到呢度!!)

咁啱呢個禮拜要幫公司出展覽, 辛苦到死! 唔好話整個blog, 連check e-mail都冇晒動力. 不過昨日last day, 唔駛日日去會展了.

大家近來好嗎? 似乎大家都唔鍾意bk改版, 我都係呀! 你地upload d相又睇唔到, 改到個版頁好似人地d公司網頁---係冇錢整果隻呀! 樣衰衰咁...唉...

(點解我個名下面有個空白四方格? 好似upload唔到相咁款...但我一直都冇擺相喎)

[ 本文章最後由 方麗娟 於 07-7-7 10:07 編輯 ]

男爵府

dearest,

實不相暪...真係都幾肉酸..你去邊度整架? 我諗你自己學完整得一定好過佢!

你兩張相都出唔到, 我都係去左你個X個property度copy左去browser度睇架咋, 整左好耐拿? tun曬出黎啦喎!

原文章由 dearest 於 07-7-7 01:08 發表
多謝 mummy 意見, 其實我覺得我 d nails 真係整得好差...
仲收我三佰幾, 諗下諗下自己去學好過.
post d 相俾大家睇睇, 不過唔識影, 影得好暗.
希望大家睇到.
http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD8/184421/19 ...
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

方麗娟,

如果不嬲都冇相佢就會有個格比你, 預左你放大頭相吧, 你可以去觀看帳號度揀個公仔, 或者自己設計一個都可以啦!

Tweety,

我上次去一支都冇買到, 因為我自己手上根本有排用, 所以同d未有顏料既姊妹報料果度大把有得買, 唔使周圍搵而已。不過果度真係超多!!! 筆方面, 可能冇d咁細咁幼的, 但睇番內藤典子本書, 典子老師都係用黎用去一支筆, 仲要果支筆都幾粗忝! 睇怕...都係技術問題而已..

Charlie,

你講得無錯的, 我只當美甲係part time而已, 因為老公放假就希望我唔做野, 我都希望自己多D時間陪家人。

[ 本文章最後由 Mummy 於 07-7-7 13:32 編輯 ]

民房

原文章由 Mummy 於 07-7-3 21:01 發表
唉, 比個BK玩死人, Part 5 已經Certified, Part 2, 3, 4已經 "走左佬", 激死人!!

各位姊妹, 自己莆頭吧~~!!

係啦.................好鬼死唔慣

大宅

Mummy,

我今天用了五個小時練雕花,還把Nyu.oh雕花粉1-18號的盒仔蓋全部雕了朵rose,宜家死了半條人命 ,遲些postblog給你看啊!
還有,我發現我買的那盒粉,有一半色是本身有漸變的,佢漸變得來又幾靚,甘我又可以懶些,不用加白色做漸變啦!

大宅

mummy

我今個月 3 號整 ga.
個陣都見到有少少邊位, 不過我大緊肚,
新陳代謝快 d, d 指甲都出得快好多,
so, 好快就越來越 ugly la..

其實都想問下, 孕婦整 gel 甲會唔會有影響?
坐月仲整唔整得呢? :)

男爵府

vliu,

冇左半條人命咁誇張?? 比你笑鬼死! 你快d影相比我睇吧! 好心急~~

dearest,

你大緊肚? 生BB前最好拆左佢吧, 因為到時掛住湊個BB都唔得閒理d指甲, 或者磨短曬佢, 做番個Gel既overlay等d甲冇咁弱吧, 如果整開一下拆左佢會好唔慣的。 坐月做唔做得甲, 只係你有冇時間去做埋呢d貪靚野而已。

至於大緊肚好唔好整, 呢d真係有唔同講法, 有d大住個肚走去學甲都係咁, 我師傅大住個肚都有做同有教, 我諗要視乎美甲產品既安全性, 始終係chemical野, 或者你可以做gel的, 因為gel本身冇乜味, 而水晶甲就大浸味d, 孕婦嗅覺都比較敏感的, 如果幾個鐘頭聞住咁大浸味我覺得會唔係咁舒服就真。

hihi pp penny,

好生面口喎, 係咪好耐冇上過黎啦? :-P

[ 本文章最後由 Mummy 於 07-7-7 18:06 編輯 ]

複式洋房

剛剛整左五隻手指仔 , 太耐冇整自己啦 , 5隻手指+雕左少少雲咁GE野 , 整左3粒鍾呀 ...累死人呀~~

原本唔想整住 , 因為冇時間整 , 驚到時生哂出黎都冇得整 ...但係唔理咁多啦~~~~~~~~~~~~~買左D玩具咁耐~~太想整啦~~~~~~~~終於整左5隻~~~ 好滿足~~~~

男爵府

青青,

自己做係好 "支力" 架! 可能幫人做頂盡4粒鐘, 講緊係拆曬甲再起, 雕龍雕鳳。 但自己做, 分分鐘做你3, 5, 7個鐘......... 記住整好後影比我地睇呀~~ 仲有快d做埋另外果隻手, 如果唔係呢頭生曬出黎, 或者對多幾日生厭.. 都唔知整好唔整好.....

仲有, 想問下blog果度, 點樣將d blog分類呢, 我而家係咪冇得攪架啦, 不嬲都冇分類架! 可唔可以教教我

[ 本文章最後由 Mummy 於 07-7-7 20:20 編輯 ]

男爵府

搵番啦~~ 搵番啦~~ 不過搵唔到Part 2.... :-|

Part 3:
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=802248&extra=page%3D1&page=101

Part 4:
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=907256&extra=page%3D1&page=1

Part 5:
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=991417&page=48#pid17601171

但係..簽名位唔比超過500個字, 所以加唔到入簽名位度... 試試copy番番去第1版第1個message吧!

仲有仲有!! "新的再前" 呢個function我知邊度有得攪... 去番觀看帳號, 跟住 "編輯個人資料", 跟住 "回覆顯示"揀 "新的在前" 就掂架啦!! 唉.. 比個死人BK玩屎人~~~

但係...我點都唔識整番靚個簽名位, 冇顏色都冇得揀...激死人!

[ 本文章最後由 Mummy 於 07-7-7 20:52 編輯 ]

男爵府

我果支EZflow既快乾劑唔知點解無啦啦個樽口鬆左, 一跌低就成支倒瀉曬落個無印工具袋入面... 攪到我又用超級滴露浸浸浸去癖味呀....咁就冇左舊幾水.........嗚~~~

民房

MUMMY..我平時睇香港討論區..不過無意見間就搵到LEE度..但係LEE..度睇野都幾唔方便....好難搵

大宅

MUMMY,

個blog你想分類, 入左自己個blog後, 在上面黑色個度禁"設定", 揀"網址", 在左手面揀"管理網誌分類", 入左去之後, 你會見到 "分類名稱", 咁你就打你想個類叫咩野, 就打咩落去, 跟手揀埋 "分類類別", 最後禁 "新增網誌分類" 咁就得架喇:-P , 之後你每次打網誌的時候, 咁你就揀番你想佢歸入邊類就得架喇, 你試試先, 我怕解釋得唔好啊

[ 本文章最後由 niceperth 於 07-7-8 01:10 編輯 ]
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

男爵府

畀面勳章

bubi, 你黎得唔係時候, bk剛轉版, 連我地d舊人都玩殘

mummy, BLOG果度有得攪, 係去自己blog, then click 編輯版面>>排版>>管理網誌分類>>>跟住你應該知點做gala....

男爵府

畀面勳章

mummy, 我搵唔到你所講既"回覆顯示"?-(

複式洋房

MUMMY ,

搞咩鬼呀你 , 一仆一look ge ?? 上次跌親有冇受傷呀 ? 支快乾劑倒哂 ? 倒到一d都冇咁慘慘 ??

我打算聽日星期日整埋另外果5隻~~^^ 我雕果d"雕雲" 我媽咪話似雲 , 我bf話似海浪 , 但係 ... 我覺得似魚鱗 ... :lol: :lol: :lol:

別墅

mummy, 我set咗喇, thank you!

細e, 你要係上面"觀看賬號" --> 編輯個人資料 --> 係必填果part, e-mail下面,你再睇睇!

[ 本文章最後由 charlie_ma 於 07-7-8 09:56 編輯 ]

男爵府

BUBI,

你個名都得意~ 呢度突出間轉左版, 我都覺得好討厭~ 不過你可以Book mark左佢, 咁你入黎就唔會太辛苦啦!

原文章由 BUBI0321 於 07-7-7 23:18 發表
MUMMY..我平時睇香港討論區..不過無意見間就搵到LEE度..但係LEE..度睇野都幾唔方便....好難搵

男爵府

青青,

都唔知點解個樽口無啦啦鬆左, 倒剩1/10啦... :cry: 嘩~~ 酸宿臭架嘛~~ 攪到成袋野要拎出黎逐樽洗!! 激鬼死!!

我家下個菠羅蓋瘀曬, 比我老公話我o係屋企都PKP到咁喎, 仲笑我抵死忝.... 真係想打鑊佢!!

個低能仔BK, 一update完d message上topic, 成日都彈番去最舊果版....都唔知佢整咁多野做乜鬼!!

[ 本文章最後由 Mummy 於 07-7-8 11:22 編輯 ]

男爵府

個分類攪掂啦~~ 唔該曬perth, 細E, charlie~!

[ 本文章最後由 Mummy 於 07-7-8 11:44 編輯 ]

首頁
12345...97

尾頁

跳至