美容扮靚

跳至

首頁
23456...97

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

isabel_ching,
又似雲又似海浪又似魚鱗...我更加想快d有得睇

Mummy,
有冇瘀到呀? 有就快d令佢好返, 捽散或者碌雞蛋之類, 要快d散瘀唔好唔理呀, 唔係第日老左好易腳痛.

你地之前咪講過支水晶水變左gel o既...我前一排執野都發現其中一支水晶水有80%變左gel, 不過好彩係0.5oz(14.6ml)都冇咁肉赤, 但我唔係响木人行度買的. 總之大家都要keep住留意自己d"玩具"有冇受天氣影響而變質.

男爵府

方麗娟,

我老公幫我捽呀, 報仇咁報~~ 頂佢!!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

複式洋房

各位好~~~
我係yahoo searh search 下無啦啦入左黎ga~~
我自己都學緊水晶甲,雖然kick 住左係法式度...整極都不知所謂咁:-( ,白色粉都俾我玩完咁濟...
但呢度真係好多野睇,好多大家既心血 ~我都未得閒睇哂d part3,4,5.....

btw,你地係咪搵唔番個part2?我咁arm 就係用part 2 入黎的...條link 係:
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=542064&extra=page%3D1&page=1
希望有用~:-P

複式洋房

方麗娟 ,

我影好隻手post上blog再通知你

支水晶水如果變左gel , 即使好少都唔要得架啦 , 因為質地已變 , 索粉索得唔好架 , 仲有冇其他影響我就唔知lu~~~

珍珠宮

Mummy,
我老公幫我捽瘀果陣都係咁, 唔聽到我嗌痛到依嘩鬼叫佢都唔停手. 唔通d男人都有少少虐待狂

zerosix,
你得閒多d上黎啦, 呢度好多勁人, 我都得益不少

isabel_ching,
gel左果支水晶水我唔會用喇, 好彩係細細支啫. 等你張相呀!

dearest,
我同你一樣有左呀~所以我唔敢掂水晶甲和gel甲. 水晶水d味勁, gel甲又要磨甲就有粉末, 不過我諗比人做gel甲就冇乜所謂o既.
而家唯有間中玩下彩繪. 但一坐就2-3個鐘好累呀. 我5個月了, 你呢?

別墅

青青, 快d post相出來啦, 好心急呀, 我上一堂都學左雕lace, 不過未有時間練習啊

大宅

all,

我試過"新的在前", 但再login的時候又變番"舊的在前", 呀!!!!
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

男爵府

zerosix,

多謝你呀~ 我已經copy番條link去第1個留言度, 以後都係咁吧, 第一個留言都會整番d舊link等大家有得睇番!

你講你學甲kick住左o係法式, 做一個完美既法式真係絕對唔易的, 所以你要努力d, 就算幾唔鐘意都要得閒練習, 因為法式o係美甲裡等同Professional既表現來的!!

別墅

各位得閒又比少少意見呀, thanks
http://hk.myblog.yahoo.com/charlie_li2311/article?mid=698&new=1

大宅

Mummy,

Today I could find 6 pcs of old nail tips to reuse. ha.... So 3 pcs for 3D and 3 pcs for drawing. Any comments?

Charlie_Ma,

Much much better than my 1st few times. But seems the gel near your nail bed still too much. This is my unprofessional comment. Better wait for Mummy's advise.

複式洋房

:-P 各位 , 我bf整番個pc了 , 仲整好d靚相比我了 , 我post了上次果d"海底甲片"上blog啦~~ 大家去睇睇啦

複式洋房

amy,

我都未練雕lace呀 , 用哂d時間做自己手:lol:

別墅

青青,

咁你快d post你自己對手比大家睇下丫

你果d貝殼甲片勁靚呀, 我最鍾意隻水母

別墅

Raclette,

你1/7整果d甲片好靚啊

大宅

方麗娟,

我而家 25 week, 無情情想搵 d 野搞下,
咪諗下搞下隻手仔 law,
原來貪靚之中都要花好多心機, 係一門學問.

我好想 keep 住整, but d 甲甲真係長得好快,
所以自己學左幫自己整好似化算 d,
又可以挑剔 d.

你呢, 而家俾邊個幫你整呢?

男爵府

charlie,

你都係o係真甲上做overlay, right? 如果就咁做overlay都算唔錯了, 係打磨方面可以再順滑d更好呢, 因為你就咁做而冇延長, 所以則邊有d位唔齊, 其實可以zip個紙托上去補番d唔齊既地方的。閃粉方面要注意番唔好甩左去d唔應該去既地方喎, 咁樣睇落去隻甲就會乾淨d架啦。

Raclette,

你已經識雕花啦喎~ d藤藤可以再幼細番DD就更優美啦~! 彩繪都畫得唔錯呀, 睇得出你都好有心機!

青青,

你套甲片真係 "得得得甩得~ 得! 得! "

[ 本文章最後由 Mummy 於 07-7-9 10:43 編輯 ]

別墅

thanks mummy, 我有一隻手指做

別墅

thanks mummy, 我有一隻手做

別墅

我投降喇
d字都係出唔到, 麻煩去我個blog到睇啦
http://hk.myblog.yahoo.com/charlie_li2311/article?mid=698

[ 本文章最後由 charlie_ma 於 07-7-9 11:32 編輯 ]

珍珠宮

青青,
我都要借用Mummy咁講 "得得得甩得~ 得! 得! "
你套海底甲真係好靚, 我都好鍾意隻水母呀!

你個blog我未join呢度之前睇過一次, 見到你d"架生"已經令我心郁郁想學, 頭先再睇多次你學左d乜野少林功夫......我直頭心花怒放, 真係好想出年學 等我認真諗下點arrange d時間同$$先...嘻嘻...

dearest,
我停左整指甲半年了...未有b之都有幫下朋友仔整, 自己又整下咁, 到想要b(thank God好快就有)咪停左. 但上黎bk無無聊聊click左入黎呢個topic, 赫然發現原來呢度有咁多高人, 又挑返起我條癮 不過越睇得多越覺得自己有好多不足之處, 更加想學好練好!

你講得啱, 美甲真係一門學問(仲好高深果隻), 要投資$$仲係其次, 時間和心機才最重要! 無疑自己幫自己做一定慳好多(又好好玩), 量力而為吧!

首頁
23456...97

尾頁

跳至