自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

我自問第一次上去已經扮曬乖又買曬野上去.......
第二次都係...
第三次就係新年.....都係
就係第二次開始出事.....咁事緣就食完飯..咁我就幫手執埋D碗碟入去...男友咁岩入左廚房同我傾計.....老豆入左黎係我地中間好細聲講左句"xx"然後就行左出廳
咁我就不嬲都撞聾...聽唔到......咁就追出去問....."呃.老豆你講咩話?"
佢無應我
跟住我返廚房問我男友.....老豆講咩呀?"我都唔知呀.聽唔到"
咁就算啦..........點知.果晚佢老豆臨走比新年利是我...十蚊一封-_-"
跟住我問男友.....你老豆封比樓下看更封幾錢?$50-100x2....酒樓點心呀姐呢?$20-50X2....咁我問佢...點解佢會封十蚊比我既?"佢出面要面呀嘛...咪封大D囉"....................-__-":tongue:

跟住到佢生日..佢係大陸搞左幾十圍...我一於照開工採你都傻...
咁我過兩日去佢度送禮物比佢...都成$600蚊....諗過度過絕對合用..絕不失禮...蟲草
咁佢就繼續賭佢既馬仔.我就入男友間房幫佢執野...執下執下都十點幾.....男友媽叫我出黎食飯....哈
呢餐認真經典.......佢地有四碟送
雞..魚...炒菜..豆腐......
佢老豆不停叫我食雞........果碟雞係臭左既
佢自己都唔夾..佢老婆都唔食......
最痴線係重要輪住問我好唔好食呢
膽粗粗食完即刻打比男友....原來果碟雞係之前兩日擺酒果碟黎-__-":-(:-(

從此以後我都唔敢再上去食飯....一到食飯時候即閃...因為果碟雞....自從我食過果餐之後到依家都仲係雪櫃.......己經三個幾月?-(?-(

唉........佢老豆好日都唔會同我講多過兩個字........除左跑馬果日.."屌.早知買返之前度好果場啦"
其他就無嫁啦...........
其實嚴格黎講都有既....不過借左我男友把口囉"我老豆話佢唔鐘意女仔咁肥.......你快D減肥啦.....如果唔係佢唔鐘意你嫁啦......一陣佢唔飲你杯茶你就知死"
我採你都傻....我一定要嫁你咩.......

話說我男友一直都好想同我影婚紗相.....上個月佢突然間同我講......我地聖誕節去台灣果陣去台灣影埋婚紗相囉
去台灣係計劃左好耐既事黎.....不過聖誕節先叫做兩個都有假放...先有得去
咁我就諗住減肥去影啦.....餓左成個禮拜.......星期六去行街睇下香港果d係咩價錢咩質數啦
行行下.....佢突然間話..我想今日買張按摩椅比老豆
買咪買囉...用分期..我咪話一齊供又點話姐...我知佢手緊
點知買完之後......佢講左句"我買張椅比老豆....無錢同你去影婚紗相啦"
點樣可以點嬲?首先我唔係要佢自己一個供張椅....雖然果個唔係我老豆...(我媽有事佢講到明佢一分錢都唔會出.叫我自己諗掂)..第二..點解你要激我先..唔影唔影好地地...唔好應承左人話影又咁玩我啦...呢暈我真係嬲囉

男爵府

其實我feel到佢搵你老襯law, 佢屋企人唔鍾意你到出面, 但係又貪你孝敬佢地d野, 個bf更加o係度敷衍你, 又何必同佢行落去?

子爵府

乜佢地一家人咁得人驚嫁!!!
我覺得你honey都有D問題....唔好介意...
你只係佢女朋友咋, 千其唔好成日一齊夾份買呢樣,買個樣, 仲要係買比人地老豆老母..咁樣你會好鉵底....(比人呃晒D錢)...
你Honey仲要講到明你屋企有事要自己攪掂....唉..咁嘅男朋友都有????

伯爵府

熱血勳章

如果你男友係值得愛的話, 我覺得你都值為佢忍吓佢啲家人, 嘩, 但係佢竟然話"如果你阿媽有事, 佢一分錢都唔會出.叫你自己諗掂", 我真係覺得佢的人格好有問題, 你真係要考慮清楚值唔值得同佢喺埋一齊, 唔好嘥咗自己.

原文章由 BeautyPinky 於 07-7-3 21:59 發表
乜佢地一家人咁得人驚嫁!!!
我覺得你honey都有D問題....唔好介意...
你只係佢女朋友咋, 千其唔好成日一齊夾份買呢樣,買個樣, 仲要係買比人地老豆老母..咁樣你會好鉵底....(比人呃晒D錢)...
你Honey仲要 ...

侯爵府

畀面勳章

佢家人都有病, 可以就及早抽身, 否則下個鬧老爺既實係你

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

愛一個人唔係簡單除左兩情相悅之外, 仲有雙方的屋企人, 你能夠做到得體愛屋及烏, 但係你男友呢?? 好明顯係唔得囉, 只會顧住自己屋企人, 也都無唸過你感受, 如果我係你我唔會幫佢供仲有會同佢講 x'mas 個時唔使去旅行啦.... 你留番 d 錢供按摩椅啦..... 就算你真係好鐘意你男友, 你自己都要唸清楚, 第時嫁左入佢門, 你的日子都會很難過.....

珊瑚宮

好媽媽勳章

佢哋成家都好有問題,包括你bf都係,sorry恕我直言

大宅

原文章由 natzuki 於 07-7-3 22:51 發表
如果你男友係值得愛的話, 我覺得你都值為佢忍吓佢啲家人, 嘩, 但係佢竟然話"如果你阿媽有事, 佢一分錢都唔會出.叫你自己諗掂", 我真係覺得佢的人格好有問題, 你真係要考慮清楚值唔值得同佢喺 ...

個阿媽係我自己當然自己諗掂,咁佢老豆咪佢自己好好諗掂囉,我覺得妳就愛屋及烏,佢就不知所畏
BK已替閣下刪除簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

複式洋房

一係同你男友私奔, 一係减完肥揾個第二件!

大宅

阿女醒下啦,呢d仔要唔要都把就啦

侯爵府

2024年龍年勳章

del..................

侯爵府

2024年龍年勳章

原文章由 陶陶媽 於 07-7-4 00:52 發表

我都覺

男爵府

我想問,你話o個碟壞左既雞放左係雪櫃3個月..你上黎就o係咁叫你食..係咪專登留番俾你ga???
同埋佢地都知有問題...都係咁叫你食...好似玩你wor...:tongue:
你自己諗清楚li 個人愛唔愛你仲好啦.....

子爵府

你男朋友有冇食到碟雞?
如果佢又係掂都唔掂的話,飛硬佢啦!
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

男爵府

一d都感受唔倒你男朋友愛你喎!飛咗佢把啦,如果唔係有排你受呀!

複式洋房

我覺得妳所謂嘅男朋友佢根本就唔當妳係佢女朋友,如果唔係點解佢唔幫妳攪掂佢屋企人對妳嘅態度先!喂,而家乜嘢年代呀?妳駛唔駛咁奉承佢屋企人先?唔駛佢屋企買乜都預妳一份啞?妳男友都講明妳屋企有乜都唔關佢事啦!咁佢屋企買乜妳又咁多事做乜呢?妳哩啲咪做慣姿勢囉!佢屋企係咪大把錢等住你入門分畀妳先?就算係,哩啲老公同家庭都唔駛恨呀?而家未入門經已咁對妳嘞,咁入咗同妳仲有定企嘅?妳到時唔只做咗人哋老婆呀!仲做埋人哋屋企嘅「老四」添?好講真,哩個男人鐘意妳極有限啦?有邊個男朋友會叫自己個女朋友去減肥嫁!佢仲好意思同妳講話佢老豆覺得妳肥叫妳去減肥?好老實講句關佢老豆鬼事咩?而家係佢個仔同妳拍拖啫?又唔係佢老豆同妳拍拖嘛?妳自己覺得OK未得囉!駛乜理佢哋嗰家人啫!

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

嘩...簡直極品啦
肥唔肥...又關佢老豆事 ...依家過人世又唔係同佢...你男友唔介意就得啦
食飯仲衰...自己都唔唔食就係都叫人食....咩人黎架...碟餸放向雪櫃咁耐...咩都臭啦
買按摩椅...好心你男友啦....買左按摩椅唔去旅行就早出聲啦...先斬後就......咁你唔好比$同佢夾份供囉...等佢自己一個攪掂

別墅

比著我就一定分手, 踩佢都傻, 佢跟本就係搵你笨, 未結婚已經咁對你 (包括佢家人, 簡直有病), 若他日婚後重有排你受.

傻女, 咪咁委屈自己啦, 同佢結婚就一世la, 呢個世界又唔係得佢一個男人, 搵過個值得你去愛啦, 你真係要諗清楚.

別墅

agree

原文章由 陶陶媽 於 07-7-4 00:52 發表

首頁

尾頁

跳至