心聲留言

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

calling calling ~~

男爵府

周圍都見到你
原文章由 楊桃 於 07-7-4 09:45 發表
calling calling ~~

翡翠宮

哎呀 ~~ 俾你發現左添 ........ :lol :lol

原文章由 Mcube 於 07-7-4 10:06 發表
周圍都見到你

男爵府

而家bk快左好多..可以周圍睇睇
原文章由 楊桃 於 07-7-4 10:11 發表
哎呀 ~~ 俾你發現左添 ........ :lol :lol

翡翠宮

簡直係兩個世界呀 ....... yoho ~~

原文章由 Mcube 於 07-7-4 10:15 發表
而家bk快左好多..可以周圍睇睇

大宅

原文章由 楊桃 於 07-7-4 10:25 AM 發表
MamiBaby

公爵府

畀面勳章

快有鬼用咩, d post成日出唔到

原文章由 楊桃 於 07-7-4 10:25 發表
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

翡翠宮

咁耐唔見你, 仲以為你失蹤左添 .......

舊版開左果啲會囉, 但重新開個新版就唔會啦 .......

原文章由 winwin815 於 07-7-4 21:46 發表
快有鬼用咩, d post成日出唔到

公爵府

畀面勳章

唉....我呢幾日好煩惱, 以下係我係第二個topic打出黎update我d網友既說話, 我懶, copy出黎你睇

新年個時我麻麻入左醫院, 後來check黎check去, 終於發現有直腸癌, 開左刀先知已痴住週圍, 唔可以做手術, 佢本人唔知既, 但係一路唔舒服, 成日發燒, 又食唔落野, 但係依家最大問題係....佢好似有少少精神問題, 唔係痴線個種, 佢似有妄想症, 其實由佢開始病, 佢已成日搵爺爺黎做把, 爺爺做咩佢都丙, 小事如開大少少個窗, 都比我麻麻講到好似要謀殺佢咁, 最初我地都冇為意, 但係情況越黎越嚴重, 我地家人請左個工人幫輕佢地兩老, 點知我麻話我爺成日偏幫個工人, 可以爺爺同個工人係廳睇電視, 我麻麻係房走出黎熄左電視就返入房, 佢會話我爺爺專登叫佢入房訓, 為左比食剩個幾粒荔枝工人食, 唉....

最後, 上星期六, 佢地兩個鬧交, 仲繼而動武, 鬧到慶起, 爺爺點煙, 我麻麻搵水潑我爺爺, 咁又call齊晒d仔女入去, 話要炒個工人, 個工人已變成猢狸精, 我八叔想同麻麻講道理, 就變成幫住爺爺, 比爺爺收買左啦, 搞到八叔都好唔開心, 其實佢好孝順, weekend返香港, 掉低晒屋企同工作, 幫佢搞呢搞路, 依家得返我麻麻一個人係大埔住, 雖則話有8個仔女, 但係有d真係唔可以請假, 有幾個又係麻麻鬧人既target, 入去照顧佢, 盞麻麻動氣, 得返我一個可以入去做下buffer

叔叔佢地原本想我入去過夜添, 咁文文點喎, 咁我只可以朝早湊完文文返學, 就入大埔, 直至夜晚, 麻麻自己睇電視, 我就走, 但係每日聽佢重覆又重覆咁鬧完呢個鬧個個, 搞到我都心情好差, 返到屋企訓唔到覺, 食唔落野, 最慘係唔開得冷氣, 冇電腦, 再咁落去, 我都會癲, 但係真係冇計, 依家等9號同佢去pwh睇腫瘤, 順便同醫生講佢精神問題, 希望收佢入院
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

原文章由 winwin815 於 07-7-5 12:10 發表
唉....我呢幾日好煩惱, 以下係我係第二個topic打出黎update我d網友既說話, 我懶, copy出黎你睇

新年個時我麻麻入左醫院, 後來check黎check去, 終於發現有直腸癌, 開左刀先知已痴住週圍, 唔可以做手術, 佢本 ...

我都好同情你既苦況, 你要睇開D, 頂唔住就試吓搵第二個接捧, 否則你情緒都可能有問題. 可唔可以找社工幫忙呢?

我女兒有情緒病, 兒子有怪病, 還有細女也要照顧, 所以好明白你情況, 多些找朋友訴苦水, 記住頂唔順就搵其他人幫, 你還要照顧女兒, 努力加油

公爵府

畀面勳章

thanks you for your support....我諗你應該呻多過我, anyway, 大家支持大家

最新消息係麻麻話佢唔舒服, 要入急症, 我依家趕過去, 會同醫生講佢個情況, 希望pwh收佢, 檢查下, 舒緩下, 我諗有人照顧佢, 同埋有方法release佢既情緒, 佢同我地都會好d
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

winwin815,
老人家有病, 再加上佢地年紀老, 唔舒服又冇人幫到佢,
所以更加速佢地既心理病囉 .......

難得就係佢仲有你, 佢肯聽你話, 响呢段時間裡面, 你唯
有辛苦啲啦, 希望你老公幫下手, 減輕你响自己屋企既煩
惱 .......

希望在明天, 最緊要放鬆啲呀 ........

公爵府

畀面勳章

今日pwh終於收左麻麻, 原來佢又腸塞, 所以唔舒服, 到知道肯收佢入院, 佢又黎發癲問爺爺去左邊, 我知佢又諗自己係急症等左半日, 個老公都仲唔出現, 咁我細姑姐就同佢講, 你究竟想點, 老實講, 唔好成日要人估啦, 跟住佢又喊晒, 好慘個隻, 咁我就要搵我大姑姐佢地再安排, 因為爺爺避走鄉下, 最後我七叔老實話晒比麻麻知爺爺呢幾日去左邊, 加上我細姑姐唔知點同我麻麻傾, 麻麻話都係食慣我爺煮d野, 咁我細姑姐就叫佢唔好成日發脾四, 佢心情好返好多, 終於有轉機啦

原文章由 楊桃 於 07-7-5 14:14 發表
winwin815,
老人家有病, 再加上佢地年紀老, 唔舒服又冇人幫到佢,
所以更加速佢地既心理病囉 .......

難得就係佢仲有你, 佢肯聽你話, 响呢段時間裡面, 你唯
有辛苦啲啦, 希望你老公幫下手, 減 ...
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

winwin815,
啲人話老人家病就好似細路哥發脾氣咁, 難得你地成班
屋企人個個都齊心, 你嫲嫲真係老來安慰囉, 佢而家心
情好返, 咁咪一天光哂囉, 咁你爺爺都唔駛避走鄉下啦.

我明天開始唔响香港呀, 我去4日旅行, 星期一晚先返,
返黎再同你傾過, 你自己都要放鬆啲呀, 話哂肚裡面果
個都感覺到你架嘛 ........

公爵府

畀面勳章

嘩...你就好啦, 可以去旅行, 我有耐冇得諗啦

依家有人睇住麻麻, 大家都放心好多啦, 希望好d啦

原文章由 楊桃 於 07-7-5 22:48 發表
winwin815,
啲人話老人家病就好似細路哥發脾氣咁, 難得你地成班
屋企人個個都齊心, 你嫲嫲真係老來安慰囉, 佢而家心
情好返, 咁咪一天光哂囉, 咁你爺爺都唔駛避走鄉下啦.

我明天開始唔 ...
歡迎參觀『文。穎之家』

大宅

原文章由 winwin815 於 07-7-6 11:05 發表
嘩...你就好啦, 可以去旅行, 我有耐冇得諗啦

依家有人睇住麻麻, 大家都放心好多啦, 希望好d啦

winwin815 :

知道你麻麻有人睇住, 你全家人都好支持, 好鄧你開心:lol:
老人家真係大細路, 要人呵, 要人錫, 但最幣又要face,
我老豆就好像你麻麻一樣.

記住感覺煩躁就搵朋友呻, 或者上BK搵我哋傾啦

公爵府

畀面勳章

真係感動呀....

唉, 不過今朝我姑姐話醫生叫麻麻出院啦, 我地連主診醫生都未見過, 想同佢傾下麻麻情緒/精神個問題, 都未有機會, 唉....好怕又一個循環, 遲d又黎炒過大鍋

原文章由 unionlaserlinda 於 07-7-9 16:44 發表

winwin815 :

知道你麻麻有人睇住, 你全家人都好支持, 好鄧你開心:lol:
老人家真係大細路, 要人呵, 要人錫, 但最幣又要face,
我老豆就好像你麻麻一樣.

記住感覺煩躁就搵朋友呻, 或者上BK搵我ࡺ ...
歡迎參觀『文。穎之家』

翡翠宮

公爵府

畀面勳章

calling calling

返黎啦, 好唔好玩呀

原文章由 楊桃 於 07-7-10 10:24 發表

[ 本文章最後由 winwin815 於 07-7-11 12:59 編輯 ]
歡迎參觀『文。穎之家』

公爵府

畀面勳章

calling calling

原文章由 winwin815 於 07-7-10 12:13 發表

返黎啦, 好唔好玩呀
歡迎參觀『文。穎之家』

首頁

尾頁

跳至