懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

All sister,

尋日去睇醫生, 咁順便問下仔定女, 點知醫生話BB反轉身又夾住對腳, 睇唔到喎... 唉... 咁唯有等下次啦. 不過醫生話BBsize都一常, 咁都安心D. 但近排開始唔係好訓到, 晚上成日醒... 有時明明好眼訓又訓唔到... 煩!

Concat,
我岩岩都有朋友比左D孕婦衫我, 但主要都係夏天, 所以暫時著唔到.

Cmsfish,
我都唔知呀, 或者真係盤骨開始擴大所以痛, 但最近又無麥野喎... 所以都唔理住了.

好呀! 多謝你呀! 我同老公都唔介意呀, 仲好樂意添. 因為真係慳返好多... :D

Hcbb,
點解要食醫院餐? 自己係屋企煮唔得? 希望你一齊順利!

Oh Baby,
等你好消息呀.

Repeat,
唔洗太擔心, 可能過到去做野, 環境更好... 心情又好D呢:D

大宅

Oh!Baby,
我今個月唔試lu,萬一試咗得又膽顫心驚,唔浸得溫泉,唔拎得重嘢,搭飛機又驚會影响,仲有哦,我第一次Bingo時係向日本知㗎,費時有陰影lu!:lol:

repeat,
或者去到外地無香港生活節奏咁緊張會Bingo到呀!

Toffeenut,
記得我碗豬腳薑呀(多蛋少薑)! 可以見吓你d貓,諗起都開心! 你囝囝會成為我比利是中年紀最細嘅人呀!

cmsfish,
〔聽完個人會好安靜架.〕搞到我想聽番周杰倫嘅“安靜“呀!
哈!我舖仔細細,唔夠企咁多人喎!:lol:

複式洋房

Concat

,到時可能仲驚呀,要湊亞仔,又無人幫手。我又係3月尾去日本,但係呢2個月都仲會試下,今朝

又去左驗血,如果都仲係吾夠,我就吾知應該點

原文章由 concat 於 08-1-9 13:38 發表
Oh!Baby,
我今個月唔試lu,萬一試咗得又膽顫心驚,唔浸得溫泉,唔拎得重嘢,搭飛機又驚會影响,仲有哦,我第一次Bingo時係向日本知㗎,費時有陰影lu!:lol:

repeat,
或者去到外地無香港生活節奏咁緊張會Bingo到呀!

Toffee ...

大宅

Beku,

係咁架, 我以前好好訓的, 懷孕之後就成日好醒訓, 通常連續兩晚訓得唔好第三晚就會好架啦, 因為太累吧! 同埋而家bb開始大, 個肚或多或少都俾佢壓住, 容易d抽筋架, 我試過1次半, 訓覺/起身前做下腳部stretching(即腳趾腳踭pointing果個動作), 會好d架.

大宅

cmsfish,

那天我都整咗我成晚,原本我話抺厨房...結果為咗個公仔...只係對住個 mon成晚...眼淚水都出埋....

咁你有冇買克勸演唱會呀,我就買咗情人節當日的票和honey 去聽

原文章由 cmsfish 於 08-1-8 22:52 發表
HCBB,

唔, 有時啲嘢真係唔到自己控制……
你去見營養師, 係咪會俾埋餐單你架??
你會唔會跟得足個餐單嚟食呀?

Pyepye,
係呀. 幅相既size真係好難揾得啱架.
我都揾咗好耐架.

Concat,
係咩??
會後生啲架. ...

[ 本文章最後由 pyepye 於 08-1-9 19:43 編輯 ]

大宅

Baby,
都唔係好攪嘢啫. Concat會好開心架, 最多我哋揀非繁忙時間囉.
至於你減肥過一週年紀念, 我哋陪唔到你啦. 咁我哋咪唯有同你慶祝生日囉.
你一發起, 我哋響應.

Repeat,
有個咁鍚你既老公, 心到甜哂啦. 係咪??

Beku,
哈哈, BB都諗住keep secret, 你就忍耐吓啦.

至於瞓唔到, 你同BB講, 叫佢幫你入睡, 一齊瞓. 睇吓有無用?

如果一時痛, 一時無事, 我估係荷爾蒙呀. 咁你就提自己, 辛苦既日子好短, 好快又無事啦. 咁日子就易過啦.
好, 咁等我問吓我家姐先.

Concat,
吓??
周杰倫有首叫安靜呀?
你會唔會喺舖到聽歌呀?

如果你個舖唔得, 我哋去舖外門口食嘢囉!!
(個個踎喺到)哈哈哈~~~

Pyepye,
吓?? 做乜唔識休息呀?
你呀. 要揾人管吓你. 等我做呢個角色啦!
有嘢我就鬧你, 當你好似啲學生咁.

我無買演唱會呀. 一來無乜時間, 二來想留番啲錢去旅行. 我諗住去日本呀. 你話去都東京, 有乜嘢一定要做呢??
但係如果佢出碟, 係管弘樂伴奏, 我一定買佢既CD架.

原文章由 pyepye 於 08-1-9 19:41 發表
cmsfish,

那天我都整咗我成晚,原本我話抺厨房...結果為咗個公仔...只係對住個 mon成晚...眼淚水都出埋....

咁你有冇買克勸演唱會呀,我就買咗情人節當日的票和honey 去聽

...

複式洋房

各位,

我地呢到回應成2千幾喇,我楂主意,開新PART 啦。

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1262618&extra=page%3D1

[ 本文章最後由 repeat 於 08-1-10 12:36 編輯 ]

民房

請問一下..小產完月經係咪一個月就會有?
我係1月7號小產但我到現在月經都沒有來..

大宅

唔一定架, 有啲人成兩三個月架, 你唔好心急, 好好調養身體.

原文章由 爆米花 於 08-2-12 00:34 發表
請問一下..小產完月經係咪一個月就會有?
我係1月7號小產但我到現在月經都沒有來..

首頁

尾頁

跳至