跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 BB-C 於 07-7-12 23:49 發表
amypekkle,

咁勁, 呀大仔仲飲媽媽奶? 我呀仔一早戒左奶, 佢鍾意飲豆漿多過奶.
呀妹都算好湊, 因為佢收水太厲害, 出院時得翻8磅半, 健康院個姑娘就話, 你一日好餵佢12餐, 佢先會重返架....無辦法, 所以雖然佢 ...

bbc

8磅半其實都好有份量, 你一日喂12餐真係好累啊~ 你要休息多d呀~

amy

想問係妹妹出世, 所以哥哥可以再享用mama奶 or 你一路都仲有比哥哥飲呀:lol:

子爵府

GOOD MORNING

大宅

早晨喎! :mrgreen:

好耐冇係呢個時段出現啦....我今日al...諗住去睇猜猜散學禮...點知原來冇乜特別咋喎...都係頒下d咩學業獎...派下禮物咁囉...佢返埋今日就放暑假啦...妳地d寶貝放咗未呀?

成個暑假咁長...都唔知做乜好

大宅

morning~~~~~~~~~~~

魚媽,
喂...尋日妳打俾我時剛脫完牙, 所以求其答左妳兩句就收左線...真係唔係幾好意思添(循例扮野都要講聲)

大宅

猜媽,

long time no c la..........

的的下星期六都行畢業禮呀, 講真呢個summer holiday 妳由得佢係 home hair 啦, hair 埋今年出年先叫佢去學乜學物, 我成日覺得再過埋今年, 我同佢都冇咩好日子過, 尤得佢地顛玩埋今年啦

子爵府

yy & 猜媽:
小魚正式番埋今日放假啦~ 下星期一番去拎番D鞋or雜物回家~
我今個summer holidays都打算比小魚"hair"~ hair下去99度, hair下去婆婆度, 好快又到下個月尾又話番學啦 往後流流長, 有排佢summer唔得閒學野啦, 舒舒服服襯細個比佢hair番夠本

yy:
喂.. 晨早流流唔好扮晒客氣咁行啦~ 妳終於脫左隻牙啦?? 咪好囉.. 以後有好日子過

大宅

魚媽,

係呀...終於脫左啦, 希望以後有好日子過啦.....

唔咁客氣點呃post 呀....我好耐冇呃過啦

大宅

魚媽, 的媽,

我都係俾佢係屋企hair咋, 不過猜猜就真係係屋企囉, 冇得周圍去下d親戚度, 所以驚佢會悶, 仲係度諗緊有d咩可以俾佢打發下d時間咁囉:lol:

的媽,
脫咗隻牙咪好囉, 一了百了唔水煩 , 以後都有好日子過, 可以食返夠本

男爵府

好媽媽勳章

morning

甜心
散學禮咁快完呀? 猜猜有冇攞獎呀?
卓謙學校今日開大食會,下星期一結業禮,然後放一個月暑假,8月中又開學喇。

甜心、yoyo & yy
乜咁o岩呀,我都係諗住俾卓謙hair下喎 :lol :lol

yy
妳脫緊牙都講幾句,都好俾面yoyo啫

各位二奶姊妹
尋日先同妳地講卓謙未戒奶咀,點知尋晚就戒左咯
話說星期三晚卓謙去左公公婆婆屋企瞓,唔記得帶奶咀,婆婆就話妳大個仔不如唔好用奶咀,卓謙就話"好呀,掉左佢啦",咁我尋晚放工知道呢件事就問卓謙"你咁叻仔,不如以後都唔好用奶咀咯",佢話"好呀",於是成功地戒左奶咀,yeah:D

大宅

玲玲,

恭喜晒WOR....卓謙真係明白事理, 婆婆講幾句就戒到奶咀, 我都覺得小朋友應係3歲前要戒到奶咀

大宅

玲玲,

恭喜晒WOR....卓謙真係明白事理, 婆婆講幾句就戒到奶咀, 我都覺得小朋友應係3歲前要戒到奶咀

大宅

玲玲,

男爵府

yy

你好鄧玲玲開心wo~ 連出三個post

玲玲

謙謙叻仔呀~

男爵府

好媽媽勳章

美美
yy今朝話佢好耐都冇呃過post,bk咪俾佢呃下囉

原文章由 lui_BB 於 07-7-13 12:01 發表
yy

你好鄧玲玲開心wo~ 連出三個post

玲玲

謙謙叻仔呀~

大宅

美美,

出3個者, 又唔係出3版, 係咪咁多唔抵得先....呵呵呵呵

男爵府

yy

今日心情好好wo~

原文章由 tunghei1025 於 07-7-13 12:30 發表
美美,

出3個者, 又唔係出3版, 係咪咁多唔抵得先....呵呵呵呵

大宅

午安~~~~~~~~~~~~~~

男爵府

hi~~~~~~~~

珍珠宮

2020勳章 好媽媽勳章

lui_BB,
係妹妹出世後, 我泵到有奶剩, 就再分俾哥哥用bottle feed (每日約8oz啦, 遲d返工就未必夠分俾哥哥).
不過我唔敢俾哥哥知道那些是/有媽媽奶, 因為佢覺得係妹妹才食媽媽奶的. 試過我泵奶時智程問我係咪泵緊奶, 我話係. 佢問我泵俾邊個飲, 我話泵俾佢同妹妹飲, 問俾佢飲好唔好, 佢話"唔好".
by the way, 你係咪都想... 再俾媽媽奶銘澤飲呢?! :lol: :lol:

ptm_family,
咦? 我記得猜猜都係讀啟思架, 乜你地分校兩歲班都有散學禮架?
智程的學校冇架. 我只係頭先送返學 (智程返下晝班) 時帶了相機幫智程同老師和同學影相.

Himby,
卓謙好叻呀, 咁簡單就戒到奶咀. 有時都覺得我地的小朋友可以好叻, 不過係有時我地對佢地冇信心而已.

珍珠宮

2020勳章 好媽媽勳章

點解又係睇唔到剛才出的post架?!

首頁

尾頁

跳至