跳至

首頁

尾頁

水晶宮

開個新topic啦

大宅

好呀
希望這個topic無事啦

原文章由 sammifanlp 於 07-7-4 13:36 發表
開個新topic啦

珍珠宮

真衰,要我再打多次頭先既回應!

我去長龍果兩日,雖然有雨,但通常都係食早餐/lunch時先落,出去玩時就冇雨,算係天公造美了.不過d相影出黎就唔多靚囉.

put it this way,孩童時既片段好寶貴,可以睇住佢地不斷學習,成長,雖然困身d,但呢d片段錯過左就追唔番.所以要好好珍惜呢!我重來唔覺得因為要帶小朋友而困身,相反我好enjoy呢d時刻添!佢地肯依賴我代表我係佢地心中好重要,佢地對我好信賴,對佢地信心既培育有重要影響.琴晚我諗起曦曦9月就要返nursery,我反而有d唔捨得添!

cindy
係公司睇唔到皓霖個video,今晚返屋企慢慢欣賞.

水晶宮

係呀, 唔知點解開新就無事

大宅

完全同意,不過唔知點解我老公唔係這樣想:evil:
我想要等到細佬好似呀囡那樣大才會好些 因他可以自理好d

原文章由 ^O^ 於 07-7-4 13:47 發表

我重來唔覺得因為要帶小朋友而困身,相反我好enjoy呢d時刻添!佢地肯依賴我代表我係佢地心中好重要,佢地對我好信賴

水晶宮

呢排kelly經常都發脾氣, e.g. 件食物, 你打算整細俾佢食, 佢見到, 就會話唔要呀, 我唔鐘意, 跟住就勁發脾氣, 勁扭計..........

我都唔知佢想點

珍珠宮

KELLY係咪覺得自己大個女啦,想自己埋位食,唔想下下好似個小朋友咁要人餵/整好比佢食?-(
原文章由 sammifanlp 於 07-7-4 13:59 發表
呢排kelly經常都發脾氣, e.g. 件食物, 你打算整細俾佢食, 佢見到, 就會話唔要呀, 我唔鐘意, 跟住就勁發脾氣, 勁扭計..........

我都唔知佢想點

水晶宮

我都唔知呀
一唔如佢意就勁扭勁發脾氣
[quote]原文章由 maggiemaggie 於 2007/7/4 14:08 發表
KELLY係咪覺得自己大個女啦,想自己埋位食,唔想下下好似個小朋友咁要人餵/整好比佢食?-(

珍珠宮

會唔會係性格問題呢?
原文章由 珀珀,慧慧媽 於 07-7-4 13:57 發表
完全同意,不過唔知點解我老公唔係這樣想:evil:
我想要等到細佬好似呀囡那樣大才會好些 因他可以自理好d

大宅

我都係呀!我諗到皓霖九月開學,唔可以同我一齊返playgroup我都有D唔捨得。

曦曦係唔唔係重未肯跟新工人呀?新工人黎左有冇半年?

皓霖見到媽媽個新工人好似見鬼禁!我叫皓霖同新姐姐玩,佢直頭係掉頭走,好驚禁!皓霖唯一會同媽媽個工人講係"bye bye"

all
請問戒片褲除左Mothercare 之外,邊樹重有得買?Mothercare無晒細碼。我開始同皓霖戒片,抹地抹得好甘!

Sammi
你個肚大,佢知道妹妹要出世。佢唔開心,但又唔知點表達。

水晶宮

我都唔知關唔關事, 平時佢都好like 摸我個肚, 又話要睇d超聲波相啦
[quote]原文章由 CindyMak 於 2007/7/4 14:24 發表
Sammi
你個肚大,佢知道妹妹要出世。佢唔開心,但又唔知點表達。

珍珠宮

原文章由 CindyMak 於 07-7-4 14:24 發表

我都係呀!我諗到皓霖九月開學,唔可以同我一齊返playgroup我都有D唔捨得。

曦曦係唔唔係重未肯跟新工人呀?新工人黎左有冇半年?

皓霖見到媽媽個新工人好似見鬼禁!我叫皓霖同新姐姐玩,佢直頭係掉頭 ...

曦曦接受左新工人喇,但用左半年有多先接受呀!新工人黎左8個半月喇!曦曦而家都肯比工人換片同餵食,但有時都會"no"個工人架!可能工人易恰啦!

比d時間皓霖啦,話晒佢又唔係日日見你媽媽個新工人,冇咁快接受到的.試下叫新工人bribe下皓霖會易d接受的.

sammi
係咪trouble 2咋?

all
你地睇下千禧兒童檔案啦(好似係咁既名),逄wed 8:05pm明珠台做,幾有用的.

水晶宮

我都唔知關唔關trouble 2事, 我只係覺得佢呢排不可理喻

今晚有喎, 等我看看先
[quote]原文章由 ^O^ 於 2007/7/4 14:50 發表

sammi
係咪trouble 2咋?

all
你地睇下千禧兒童檔案啦(好似係咁既名),逄wed 8:05pm明珠台做,幾有用的.

大宅

皓霖基本上係日日都會見到新工人。
有時我刻意叫媽媽工人俾野皓霖食(餅,水果)皓霖拎左就走。(好似海鷗搶食禁) 見到其實都幾好笑。不過,因為皓霖唔肯跟佢,我又唔想俾佢單獨照顧妹妹,結果佢都唔係好幫到手。

珍珠宮

原文章由 CindyMak 於 07-7-4 14:58 發表
有時我刻意叫媽媽工人俾野皓霖食(餅,水果)皓霖拎左就走。(好似海鷗搶食禁) 見到其實都幾好笑。不過,因為皓霖唔肯跟佢,我又唔想俾佢單獨照顧妹妹,結果佢都唔係好幫 ...

你本身個工人呢? 有佢睇住新工人都唔可以放手比佢地兩個照顧妹妹?

大宅

如果我個工人一齊就OK
有時我想同工人加皓霖出街,唔想帶妹妹。

珍珠宮

原文章由 CindyMak 於 07-7-4 15:15 發表
如果我個工人一齊就OK
有時我想同工人加皓霖出街,唔想帶妹妹。

咁唔好同工人出街啦.只係你同皓霖,可以增進母子感情嘛!

珍珠宮

bk真係short short地,之前我出果個"點解我發表唔到"既topic名名係new topic,但又冇"new"呢個字係隔離,但而家就有;而sammi出呢個topic本來有"new"字但而家又冇,真係

水晶宮

唉, 睇來我地都有排去識應呢個"新bk"

[quote]原文章由 ^O^ 於 2007/7/4 16:57 發表
bk真係short short地,之前我出果個"點解我發表唔到"既topic名名係new topic,但又冇"new"呢個字係隔離,但而家就有;而sammi出呢個topic本來有"new"字但而家又冇,真係

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實佢地呢個年齡係咪咁既呢,我都頭痛咁呢個問題,晞晞又係唔肯跟新工人
原文章由 CindyMak 於 07-7-4 14:58 發表
有時我刻意叫媽媽工人俾野皓霖食(餅,水果)皓霖拎左就走。(好似海鷗搶食禁) 見到其實都幾好笑。不過,因為皓霖唔肯跟佢,我又唔想俾佢單獨照顧妹妹,結果佢都唔係好幫 ...

首頁

尾頁

跳至