跳至

首頁
45678...36

尾頁

大宅

mmak,
你都好彩, 趕得切
入中國境一定要回鄉証, 除非你係攞外國passport去到簽單次入境啦
原文章由 mmak 於 07-8-26 17:48 發表
icycream,

嚇c我呀 ~~

我上個月 check 過阿囡個 証... 以為係 08年 到期, 就 大安旨意...
好彩今次早左執行李, 再check 先知自己發雞盲... 2006-08-08

頭先 call 完你 上網 又check 唔到, Hotline 又得d 錄音 inf ...

[ 本文章最後由 fion88 於 07-8-27 22:21 編輯 ]

大宅

meowross,
你如果有去咪早d check到囉
btw, 京基喜來登真係好靚, 尤其係個Infinity Pool,有游出大海嘅感覺, 加上間間房向海, 坐响露台聽浪聲, 以為自已去咗布吉, 好正,阿囡未走己問下次幾時再黎, 如果有多d設施就更佳
原文章由 meowross 於 07-8-27 17:35 發表
mmak,

睇完您單野, 即刻攞亞囡張証嚟睇下, 真係過左期, 快d去續先...我book左16-17/9 去澳門威尼斯人吖ops:" />ops:" />ops:" />不過頭先call daddy 佢話澳門唔使用回郷証...唔理勒, wed開學叫daddy同佢續左 ...

子爵府

fion.

好正咁喎. 有冇相睇?

子爵府

ross,

唔使咁急... 個証得 3年期, 你唔去大陸玩 就唔使咁快做...
必要時咪俾 HK$470 即日有取...我有經驗喇..:mrgreen:, 我今次都係 $370.- 今天做明天取... 幾有效率丫 !!

中旅 可以 網上 預約 做証(即係網上取籌)... 你地上網check
下...
都要provide 好多文件bor ... 相2張 改左 白底 only(以往可用pink 底的), 又要 birth cert 正&副本2張, 父母 ID copy 2張 & 正本(好彩同埋 hubby 一齊出去 o者), 連zoe 張 回鄉咭 都要 show 正 & 副本2張...

淨係 charge 我 影印費 都 over $10 ... 成$2/張... 搶錢...
你 自己影定去o勒, 個網都無話要 咁多文件, 又無話要 provide copy... 好彩我乜都帶晒去, 連個老公都帶埋去 ...

我明天都帶埋zoe 去拎個証, 又話要帶文件証明... 代取 又話要唔知帶什麼...
touch wood... 如果再有什麼 sim 失 ... 我就又暈多次喇... 咪搞 !!

原文章由 meowross 於 07-8-27 17:35 發表
mmak,

睇完您單野, 即刻攞亞囡張証嚟睇下, 真係過左期, 快d去續先...我book左16-17/9 去澳門威尼斯人吖ops:" />ops:" />ops:" />不過頭先call daddy 佢話澳門唔使用回郷証...唔理勒, wed開學叫daddy同佢續左 ...

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

mmak,
係到祝你們旅途愉快, 玩得開心d, 影多d靚相比我地睇

原文章由 mmak 於 07-8-27 22:56 發表
ross,

唔使咁急... 個証得 3年期, 你唔去大陸玩 就唔使咁快做...
必要時咪俾 HK$470 即日有取...我有經驗喇..:mrgreen:, 我今次都係 $370.- 今天做明天取... 幾有效率丫 !!

中旅 可以 網上 預約 做証(即係網上取籌 ...

子爵府

fion88,

多唔多 大陸人, 是否 全個旅程 在酒店內...??

原文章由 fion88 於 07-8-27 22:16 發表
meowross,
你如果有去咪早d check到囉
btw, 京基喜來登真係好靚, 尤其係個Infinity Pool,有游出大海嘅感覺, 加上間間房向海, 坐响露台聽浪聲, 以為自已去咗布吉, 好正,阿囡未走己問下次幾時再黎, 如果有多d設施 ...
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

me too!! Have a nice Trip!!

原文章由 ladybird 於 07-8-28 22:24 發表
mmak,
係到祝你們旅途愉快, 玩得開心d, 影多d靚相比我地睇

男爵府

mmak,

好彩您講一講啫, 學您話齋, 個網都無話要咁多文件, 痴痴地...anyway都係網度排左期攪, 上次經驗話俾我聽約左時間的話真係快好多, 又唔使排...

祝旅途愉快!

Fion88, 聽落真係好正喎! 考慮下遲d去先!

大宅

me 3, have a nice trip!!

原文章由 CandyBB 於 07-8-29 09:35 發表
me too!! Have a nice Trip!!

大宅

mmak,
大陸同港人一半半, 自從大陸經濟起飛, 越靚越貴酒店, 就越多大陸客 .....我地齋响酒店游水已玩到够, 好relax
原文章由 mmak 於 07-8-29 06:30 發表
fion88,

多唔多 大陸人, 是否 全個旅程 在酒店內...??

男爵府

mmak,
Have a nice trip!:-P

男爵府

mmak,
返來了?好玩嗎?

子爵府

dorismama,

昨晚返o黎的.... 都好玩的, 但我對 陽光與海灘... 就嘛嘛地 !!
hubby & zoe 就 very enjoy o勒.... 3d2n 太少了 如可早機去 會好d !!

原文章由 dorismama 於 07-9-1 08:46 發表
mmak,
返來了?好玩嗎?

子爵府

mmak,

你今次住邊間hotel丫? 有冇晚上自行出去搵食呀?

fion88,

我想問你京基喜來登幾錢呀? 是否經永東買? 全包嗎?

男爵府

mmak,
最緊要阿囡開心, mug都抵番啦! Zoe 有冇哂黑?
原文章由 mmak 於 07-9-1 18:05 發表
dorismama,

昨晚返o黎的.... 都好玩的, 但我對 陽光與海灘... 就嘛嘛地 !!
hubby & zoe 就 very enjoy o勒.... 3d2n 太少了 如可早機去 會好d !!

子爵府

icycream,

凱賓斯基(三亞灣) 好近 天涯海角...

3d2n 太少時間了 仲要夜機去... 所以全程 stay 在 Hotel...
day 2 晚上 坐 Taxi 去左市中心 明珠廣場 買手信, 跟著就坐返 Taxi 回酒店 什麼景點 都無去...
bk mami 話 酒店食物 有水準 又不太貴, 我們每天3餐都在 酒店 食, 每間都試下...本來想去試埋 椰子飯 & 雞... 我地 last day 2:00p 去中菜廳 佢地話 關門 ...試唔到tim
唯有去食西餐 buffet (zoe under 6 歲 免費) $118/位 +15% 都算 OK.... 食物唔算
但 椰青 就唔得... 飲過 3次 有2次都係酸的, 1次唔酸 但唔甜 ?? $38 +15% 幾貴o架 ~~

bk mami 仲話被 taxi driver 老點 去 老遠地方 食左 $900 仲要唔好食o既海鮮

酒店d Bell boy 都點我地 call taxi 呃左我地 $10 蚊... 佢講左好多說話又話幫我地叫酒店車(咪又係taxi) , 又話無taxi 入hotel 因簽左約... 又話 車程 要 $40 +$10 服務費 唔使等... 唔call 車要等好耐 ??...
我地上車時剛剛有車入 ... 我地回程 taxi 行得好慢, meter 都係 $33.-
聽講 海南島 呃遊客 好勁... 一行出酒店 就會俾人呃 ??... 我地未行出酒店都俾個 bell boy 呃...

我好少返大陸 ... 我在 酒店 kids center 時 有個 大陸 小朋友 要 ve ve 又唔出聲, 走在入口處 就地 解決... d 人想入去玩, 又唔知 一腳 踩落去, (入去要除鞋) .... 個服務員 又無反應, 只顧同個細路 講道理, 我都癮唔住去幫個 小朋友 抹淨手腳 (佢成腳尿 就走返入去玩) 我真係大開眼界...

原文章由 Icycream 於 07-9-1 20:50 發表
mmak,

你今次住邊間hotel丫? 有冇晚上自行出去搵食呀?

fion88,

我想問你京基喜來登幾錢呀? 是否經永東買? 全包嗎?

[ 本文章最後由 mmak 於 07-9-2 09:55 編輯 ]

子爵府

dorisma,

有丫, 佢晒黑左... 面仔就無黑(可能無濕到水)
hubby 話 下次去 陽光與海灘, fion88 講 o既小梅沙 好似唔錯...

因 zoe 話怕坐 飛機 ... 耳仔痛, 上2次 去旅行 佢已經 好扭計 ...

原文章由 dorismama 於 07-9-2 00:32 發表
mmak,
最緊要阿囡開心, mug都抵番啦! Zoe 有冇哂黑?

子爵府

mmak,

係丫. 想近又想享受陽光海灘海南島其實是個不錯選擇. 但所有當地人都係騙子. 李純恩都咁話. 尼d野好難改變.

我hubby9月中生日, 我已check過澳門既hotel. 真係挺貴. 所有想book fion88住過既sheraton. 真係好後悔. 初期試業只係$500/位.:-(

子爵府

icycream,

o個架 酒店幫我地 call o既 taxi 仲要 在對面馬路放低我地就算, 要過一條 超危險o既 大馬路...
又收得貴...

今次間酒店試業(新開3個月) 先咁平... 如果正價 我令願 去 s'opre santosa 都係差不多.... 或者 布吉.. 起碼出街有得 shopping 食物又好食d ...
我hubby 又嚇我, 大陸好危險... 我拎 DC 影相, 佢已經"喝"我.. 叫我收番起, 會俾人搶...
在街唔好講 電話 又會俾人搶... 仲唔好叫 救命.. 會有人埋o黎 插你一刀 ... ... 好驚 !!

原文章由 Icycream 於 07-9-2 13:24 發表
mmak,

係丫. 想近又想享受陽光海灘海南島其實是個不錯選擇. 但所有當地人都係騙子. 李純恩都咁話. 尼d野好難改變.

我hubby9月中生日, 我已check過澳門既hotel. 真係挺貴. 所有想book fion88住過既sheraton. ...

子爵府

icycream,

澳門 間 威尼斯人 呢 ??

好似有 promote ??

原文章由 Icycream 於 07-9-2 13:24 發表
mmak,

我hubby9月中生日, 我已check過澳門既hotel. 真係挺貴. 所有想book fion88住過既sheraton. ...

首頁
45678...36

尾頁

跳至