跳至

首頁

尾頁

子爵府

all,

今年自行分配學位的日程

2008 9 8 日至 10 3

派發小一入學申請表。
(經幼稚園、幼稚園暨幼兒中心、各區民政事務處、教育局學位分配組及各區域教育服務處派發)

2008 9 2629
日、 1023

遞交入學申請表。
(家長將填妥的小一入學申請表直接交回申請自行分配學位的官立或資助小學)。

2008 10 14

學校將全部核對後的小一入學申請表送交學位分配組的最後期限。

2008 11 24

學校公布「自行分配學位」的取錄名單。

2008 11 26 27

獲派「自行分配學位」的學童辦理註冊手續。

2008 11 28

備取生辦理註冊手續(填補因正取生未依時註冊而出現的空缺)。

2008 12 1

學校交回實際收錄「自行分配學位」的學生名單的最後期限。

2009 1 17 18

未獲「自行分配學位」的申請人家長前往統一派位中心為子女辦理選擇學校手續,以便統一派位。

2009 6 6 7

公布統一派位結果。

2008 6 9 10

獲統一派位的申請人辦理註冊手續。

[ 本文章最後由 mmak 於 08-9-3 01:03 編輯 ]
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

all,

報到!!!!

懿琳7月10日開始正式放暑假喇!!!!

子爵府

懿琳 咁早放喇...

zoe 要返埋 12/7 ......13號 先放丫...

btw, 唉 ~~我好生手... 唔係好識用 新 BK d o野 ??

原文章由 懿琳媽媽 於 07-7-4 14:22 發表
all,

報到!!!!

懿琳7月10日開始正式放暑假喇!!!!
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

醒目開學勳章

報到!!!!

Alex 7月19日開始正式放暑假!!!! 18號家長日!

男爵府

我兩個囡都係, 返到 13 jul. 今個 fri 去 Jockey Club 攪畢業禮.

今個月好 hurt 呀, 坐8日校車就要比 $1,840 車費啦. :-(

大宅

shanshan,

懿琳架車只係交10個月車費咋!!!另!學費都是10個月.:-P
9 jul k1 & k2畢業禮, 而 13 jul 就家長日.

原文章由 ShanShan 於 07-7-4 15:48 發表
我兩個囡都係, 返到 13 jul. 今個 fri 去 Jockey Club 攪畢業禮.

今個月好 hurt 呀, 坐8日校車就要比 $1,840 車費啦. :-(

男爵府

原文章由 懿琳媽媽 於 4/7/07 04:30 PM 發表
shanshan,

懿琳架車只係交10個月車費咋!!!另!學費都是10個月.:-P
9 jul k1 & k2畢業禮, 而 13 jul 就家長日.

懿琳媽媽
sjc 係比足 12 個月+, both 車費 & 學費都係.

唔記得有冇話你知, 我冇 choice 啦, Natalie 要坐校車呀. 保母車只做你個边+咋.

要 6:40 上車, 因學校係 7:50 打鍾呀, 陰公. :-(

大宅

shanshan,

我大頭蝦,唔記得幫妳問荃灣條線.... 我盡快,我抵打......

係丫!楊姑娘只係走東九龍 & 將軍澳架咋!!!

6:40am??? 呱!咁咪要好早好早起身...妳是頭站嗎????

原文章由 ShanShan 於 07-7-4 16:36 發表

懿琳媽媽
sjc 係比足 12 個月+, both 車費 & 學費都係.

唔記得有冇話你知, 我冇 choice 啦, Natalie 要坐校車呀. 保母車只做你個边+咋.

要 6:40 上車, 因學校係 7:50 打鍾呀, 陰公. :-(

子爵府

咁pc係最早放的. 昨天結業禮. 見到kaho上台攞體能獎. 好叻仔. 全班30人先有9個獎. 聽講唔係豬肉獎黎. pc好"君真"的. 而我有張家長義工獎狀. 補償補償我既失落.

因為7月只返一day only. 所以只交10期學費+校車費. 尼個summer我由mon to sat都安排晒活動俾april. 怕漏上course. 宜且tomlee趕唔到陪佢上喇. 睇下daddy/工人得唔得喇.:cry:

子爵府

醒目開學勳章

kaho真叻仔!

原文章由 Icycream 於 07-7-4 17:26 發表
咁pc係最早放的. 昨天結業禮. 見到kaho上台攞體能獎. 好叻仔. 全班30人先有9個獎. 聽講唔係豬肉獎黎. pc好"君真"的. 而我有張家長義工獎狀. 補償補償我既失落.

因為7月只返一day only. 所以只交10期學 ...

大宅

KV都係昨日開party, 今日起放假, 真係悠長假期
噚日攞假陪佢返學放學, 影相, 又畫咗張咭送俾miss, 阿囡話第日要返細根德(kent road campus)探老師
有summer work 2大本, 每日做2頁, 6wks可完成
無特別加好多暑期活動, 都係原有嘅跳舞,溜冰, 畫畫, 英文, 另外join咗青年中心嘅整曲奇, 幼兒陶藝証書, 8月10起mon to fri返以前nursary嘅暑期班至8月尾.....見到樓下琴行有暑期鋼琴班又心思思想報....

原文章由 Icycream 於 07-7-4 17:26 發表

因為7月只返一day only. 所以只交10期學 ...

男爵府

hi all,
Macy7月只係返兩日學, 7月10日正式放假啦!7月11日家長日,好彩7月唔駛交學費 , 但如要7月返學果兩日坐校車都要俾三份一車費呀! 去完旅行荷包輕咗, 所以自己接送!

男爵府

原文章由 懿琳媽媽 於 4/7/07 04:51 PM 發表
shanshan,

我大頭蝦,唔記得幫妳問荃灣條線.... 我盡快,我抵打......

係丫!楊姑娘只係走東九龍 & 將軍澳架咋!!!

6:40am??? 呱!咁咪要好早好早起身. ...

懿琳媽媽
唔好咁講啦, 麻煩哂你就真.

但都係唔洗問啦, 如楊姑娘只係走東九龍 & 將軍澳, 我睇其他人幫唔到手+啦. 我哋又唔想 Natalie 坐街車, mix 埋其他人, 因始終唔知個d小朋友既 background, 怕佢2學壞. 唔該你呀.

大宅

我又黎報到!!!!

same as Alex....7月19日開始正式放暑假!!!! 18號家長日!

大宅

Icycream & Xanthe. Tks

我都有點意外?-( , but 睇住亞囝上台攞獎真係好興奮, 個獎盃我仲放係家中玻璃飾櫃. April 都好叻女,下年一定得.

我都同意 PC 好"君真"的, 我配給得果一張禮堂票,開口問老師想話攞多張, 都唔比. 攪到我同hubby要分開2個老遠location 觀禮.

有樣嘢好抵讚, 記得上年開學8月底足成個week安排校車接送,仲載埋家長tim,都係只收10期車費$,書包就賣$28個, 學校掂唔掂未知,但真係好鬼抵讀.:mrgreen:

原文章由 Xanthe 於 07-7-4 18:20 發表
kaho真叻仔!
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

子爵府

咁pc 學卷之後 有無加價(學費) ??

原文章由 KAHOBB 於 07-7-5 18:17 發表

我都有點意外?-( , but 睇住亞囝上台攞獎真係好興奮, 個獎盃我仲放係家中玻璃飾櫃. April 都好叻女,下年一定得.

我都同意 PC 好"君真"的, 我配給得果一張禮堂票,開口問老師 ...

子爵府

kahobb,

71 無去到丫......

我都摷唔到o個張紙... 個天又好黑, 驚到時拎住個 琴 落大雨 就倫盡... 所以 都係遲d 先買 !!
我去tomlee 續個 學生証時, 個姐姐又無講要show o個張紙 ??...

anyway, 真係唔該晒你 報料俾我

原文章由 KAHOBB 於 07-7-5 18:31 發表
mmak, dorismama

你地足之有冇71去德福買電子琴, 我買咗casio 313啦, kaho e+暑假冇嘢做, 日日玩....仲玩到keyboard成排都刮花埋,好彩唔係貴嘢, 比我鬧到C, 識得講知錯,話媽媽以後唔敢... ...

子爵府

原文章由 KAHOBB 於 07-7-5 18:17 發表

我都同意 PC 好"君真"的, 我配給得果一張禮堂票,開口問老師 ...

唔係喎...我個日遲左1hr先到. 誤入左大堂. 人山人海. 我拿住既係綠色ticket. 而你地拿既係黃色. 阿嬸話唔岩. 我係咁2問下佢就俾我入了. 剛岩黎得切睇到上幼信小朋友上台. 不過太遠. 估到人影.

大宅

原文章由 mmak 於 07-7-5 22:05 發表
咁pc 學卷之後 有無加價(學費) ??

有吖, 學費加$200, (約12%), K2>> $1750;車費都加$50, >>>$600. 百物騰貴....:cry:

大宅

原文章由 Icycream 於 07-7-5 23:42 發表

唔係喎...我個日遲左1hr先到. 誤入左大堂. 人山人海. 我拿住既係綠色ticket. 而你地拿既係黃色. 阿嬸話唔岩. 我係咁2問下佢就俾我入了. 剛岩黎得切睇到上幼信小朋友上台. 不過太遠. 估到人影.

我係之前寫落手冊問老師攞多張ticket, 老師call 我話唔得,全hall都爆滿。 早知學你叫hubby中場攝入hall, 企位都剎;等我仲在上幼信上台之後, 離hall過去陪hubby 一起睇電視轉播.

[ 本文章最後由 KAHOBB 於 07-7-6 08:25 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至