跳至

首頁
45678...13

尾頁

別墅

回覆 #1 嘉理子 的文章

Hi, all,

My brother's son has got 8A and 1C in HKCEE. He has been studying at Pui Kiu in North Point. My brother graduated in DBS but did't let his son to go to Band A secondary school but choose Pui Kiu which is Band B and chinese school for his son. However, his son got 2x5***** in Chinese and English but got C in Putonghua. He tells me that he lets his kids to read and know more so as to widen their scope of knowledge. Different kids have different character. So, 因才施教is important. I need to take times to investigate what intelligence Chun Chun has?!

子爵府

醒目開學勳章

恭喜、恭喜!原校讀P.6? 培橋聽d p.6家長講話幾好嫁!

原文章由 臻臻媽咪 於 08-8-8 12:45 發表
Hi, all,

My brother's son has got 8A and 1C in HKCEE. He has been studying at Pui Kiu in North Point. My brother graduated in DBS but did't let his son to go to Band A secondary school but choose P ...

子爵府

原文章由 臻臻媽咪 於 08-8-8 12:45 發表
Hi, all,

My brother's son has got 8A and 1C in HKCEE. He has been studying at Pui Kiu in North Point. My brother graduated in DBS but did't let his son to go to Band A secondary school but choose P ...

嘩....好叻仔呀...2個5*for 中英文科. 掂晒喇. 相信你brother 兩公婆都付出唔少.

我都認同因材施教. 但我對住april就乜都教唔到. 只有忟憎. 好似今晚睇奧運開幕. 百年難得一遇. 我買了些龍眼,提子 邊觀看. 但我遲返家又夜食飯. 而且怕佢地食得過量(昨晚oscar睡了都嘔醒. 可能過飽以及玩得過激). 等我休息下才食. april就住唔定, 成日問幾時食得. 咁好睇的開幕式, oscar都坐定定喇. 真係五行欠打丫.

p.s: 我已開始try緊整p1檔案. 但搵張見得下人既cert都無.

男爵府

唔好話一個5歲細路, 我都行開唔知幾多次la, 佢地聽奧運聽左成年, 終於話等到, 心急係正常.....您個囡已經出名乖同定, 仲唔滿足 送我囡俾您揍兩日, 包您頂唔順要跳樓! 我亞媽6月時揍左佢一個月睇左4次醫生吖!淨係佢d 梵音........ 包您想c!

原文章由 Icycream 於 08-8-9 00:01 發表

嘩....好叻仔呀...2個5*for 中英文科. 掂晒喇. 相信你brother 兩公婆都付出唔少.

我都認同因材施教. 但我對住april就乜都教唔到. 只有忟憎. 好似今晚睇奧運開幕. 百年難得一遇. 我買了些龍眼,提子 邊觀看. 但我 ...

[ 本文章最後由 meowross 於 08-8-9 09:58 編輯 ]

大宅

Icycream,
上次同你講開美白/防晒問題, 我記得睇過美容雜誌講過, daytime 多數用防晒產品, daytime用美白產品,

好似話有太陽光/uv之下做美白, 可能有反效果美白效果會無的.所以晚上才可做美白, 效果會好好多. 唔知我有無記錯!

美容專家靚靚請指點, 提點!

大宅

各位,
有無試過/聽"我的美麗日記"mask呀?今日買咗蘆薈試, 好爽好滑, 仲勁抵,$7/片(荃灣格仔鋪, but上網bid好似$6), 明晚試埋紅酒先, 好用再話你地知

男爵府

fion88,
有呀!聽講台灣買好平,我d同事去完買好多,仲當手信送俾同事,我用過紅酒,用後幾舒服,懿琳媽個妹妹個blog有講同post,都係話勁正呢!

原文章由 fion88 於 08-11-1 23:32 發表
各位,
有無試過/聽"我的美麗日記"mask呀?今日買咗蘆薈試, 好爽好滑, 仲勁抵,$7/片(荃灣格仔鋪, but上網bid好似$6), 明晚試埋紅酒先, 好用再話你地知

大宅

dorisma,
萬寧出咗"美丽日記"x'mas pack, 有齊咁多種款(共23片, 每款2塊)$138, 我諗試完至去台灣掃貨

男爵府

正wow!

原文章由 fion88 於 08-11-29 00:14 發表

dorisma,
萬寧出咗"美丽日記"x'mas pack, 有齊咁多種款(共23片, 每款2塊)$138, 我諗試完至去台灣掃貨

禁止發言

男爵府

大家係咪canmake fans 係既話有好消息又一城logon同宝琳千色店都有canmake counter 呀! 我終於可以唔使用bobbibrown咁c貴既concealer 用番佢la

子爵府

風水鴨之歌
世纪賤男哨牙通
厚顏無恥正衰公 不學無術四圍貢 咁啱吼到孖辮龔
老公被綁失埋蹤
六神無主任慫恿 呃神騙鬼發嗡風 又睇風水又掘窿
把口勁過洪朝豐
氹到甜甜芳心動 古井翻波起暗涌 褲頭荷包齊齊C
呃完幾億仲呻窮 成副身家都想擁 笑口噬噬臉不紅 砣衰男人真無用
可憐嬌妻扮哂懵
為咗銀紙強忍痛 此案攪到滿城瘋 茶餘飯後談興濃
皆勸未來主人翁
學睇風水咪搵工 億萬身家輕輕鬆 何必捱到眼朦朦

男爵府

呢度買bioderma 平:

http://www.anthong.com.hk/

子爵府

all,

Body shop - body butter 好唔好用??

我見報紙賣廣告, 有隻片糖沐浴露, 你地有無試過??
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

我以前用過 body butter, 都幾潤...

片糖沐浴露...邊隻牌子? 我係彩豐行買過片糖沐浴露, 都可以, 大大支, 價錢又經濟,好抵用...

原帖由 mmak 於 09-11-6 16:55 發表
all,

Body shop - body butter 好唔好用??

我見報紙賣廣告, 有隻片糖沐浴露, 你地有無試過??

子爵府

係喎.... 彩豐行, 得閒去8吓先...

Thanks.

原帖由 Cindy媽咪 於 09-11-12 21:51 發表
我以前用過 body butter, 都幾潤...

片糖沐浴露...邊隻牌子? 我係彩豐行買過片糖沐浴露, 都可以, 大大支, 價錢又經濟,好抵用...
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

原帖由 mmak 於 09-11-14 18:41 發表
係喎.... 彩豐行, 得閒去8吓先...

Thanks.

彩豐行已經搬左去家樂商場隔離.

子爵府

thanks.

原帖由 Icycream 於 09-11-16 14:38 發表

彩豐行已經搬左去家樂商場隔離.

男爵府

all

我地搬番嚟呢邊講油la...

我見shanshan 講到d 油咁勁, 查實我有支haba 既鯊稀油, 濃度99.9% ~ 平時我見乾先會支2滴印下塊面....見佢咁講lor, 即刻揍番佢出嚟 "擦" 面, 擦到油淋淋嗰隻...臨面前先用張tissue 印一印佢先訓....

呵! 我平時係石油王個女, 每次用面油紙起碼要用兩張, day time 仲要用d oil control essence控油先掂...點知呢幾日塊面真係出少左油喎! 我琴日唔記得用oil control essence 出左一日街都無咩事喎!

琴日係harbour 間citysuper 買到coconut oil...佢話對濕疹小朋友防蚊防晒有用...昨晚我試用佢擦面, 今早起身以為會爆瘡, 又無事喎! 至於濕疹我呢輪無咩, 唔知...

d bk 媽咪仲話coconut oil 可輕度防曬, 我諗住等我搵到d bottle 仔入好後俾我女朝早用先, 香香地, 幾好味!

支coconut oil 係100% organic + cold pressed, label 話食得, 對腸有益, 幫助消化 ~ 個囡無c 疴, 我諗住叫佢飯前飯一teaspoon..

re avocado oil, oliver's 買晒, 連個sales 都問我係咪買嚟擦面...我話您明知興就入多d 貨la, 佢話唔關事, 因標籤法批發商俾唔徹....

遲d 再update您地吓!

大宅

ross,

請問 "擦"完 coconut oil, 仲要唔要 "擦" cream???

原帖由 meowross 於 10-7-2 09:58 發表
all

我地搬番嚟呢邊講油la...

我見shanshan 講到d 油咁勁, 查實我有支haba 既鯊稀油, 濃度99.9% ~ 平時我見乾先會支2滴印下塊面....見佢咁講lor, 即刻揍番佢出嚟 "擦" 面, 擦到油淋淋嗰隻...臨面前先用張tissue 印 ...

首頁
45678...13

尾頁

跳至