美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我自已冇便秘問題,所以唔係日日食。但係有個朋友話食左之後,的確改善到便秘,皮膚仲好左。大家可以睇下佢的益處。我食果隻核准有機螺旋藻是採用世界第一及唯一獲頒USP(美國備用藥品)品級的核准有機螺旋藻製成,同時亦獲瑞士的Institute for Marketecology(依據USDA規格)和德國的Naturland(依據IFOAM規格)核准為有機產品。100%純天然,冇其他添加物。一日食2-4粒,通常我朝早起身空肚食兩粒的。我仲有食埋綠藻,幫助排毒。

螺旋藻有何用處?
  • 促進腸胃及消化系統健康
    研究證實,螺旋藻能促進消化和大腸功能。它能抑制不良微生物,同時激活益菌群(例如acidophilus和bifidus)的生長。
  • 增進人體自然淨化及排毒功能
    螺旋藻是大自然中最豐富的葉綠素來源,它能加速排毒功能,幫助消除因毒素在體內累積所引致的問題,例如頭痛、身體酸痛、關節疼痛、口臭和體臭。
  • 增強免疫系統
    螺旋藻能促進白血球、抗體和細胞介素的產量,幫助增強人體對感染和疾病的抵抗力。
  • 維持心血管健康及降低膽固醇
    臨床證實,螺旋藻能降低LDL(不良膽固醇)和甘油三酸酯水平,並提升HDL(良好膽固醇)水平,從而促進心血管健康。螺旋藻的豐富抗氧化劑能減少斑塊在動脈壁上形成。
  • 幫助控製體重
    螺旋藻的超卓營養、高能量和低卡路里,最適合瘦身人士在不必經歷虛弱、憔悴和缺乏營養的情況之下減去體重。進餐之前服食螺旋藻能幫助抑制食慾和對食物的渴求,避免造成過量進食。螺旋藻是最佳的破鹼性食物之一,能幫助減輕因體內酸性廢物累積所造成的水腫問題。
  • 促進皮膚健康
    富含GLA一種必需脂肪酸,有助於維持皮膚健康、頭髮亮麗及指甲強韌。幫助排除體內毒素,以免引致黑頭粉刺及其他皮膚問題。它所含的豐富抗氧化劑能保護皮膚免於未老先衰。
  • 抗防貧血
    螺旋藻所含的鐵質是以具生物利用率的形成出現,隨時可被人體消化和應用,對於月事期間或懷孕期間的婦女(罹患貧血症的風險率較高者)尤其有益。貧血症的症狀包括疲倦或慢性疲勞,臉色蒼白、隆脊的指甲、乾燥脆弱的頭髮、頭暈目眩、精神難以集中和睡眠欠佳。

原文章由 kaiser3 於 07-7-4 21:42 發表

呢隻係咩黎?
食法係點:-P

民房

原文章由 bbdou 於 07-7-4 23:55 發表
我自已冇便秘問題,所以唔係日日食。但係有個朋友話食左之後,的確改善到便秘,皮膚仲好左。大家可以睇下佢的益處。我食果隻核准有機螺旋藻是採用世界第一及唯一獲頒USP(美國備用藥品)品級的核准有機螺旋藻製 ...

係藥丸黎?
洗唔洗持續食咁樣樣?

大宅

原文章由 bbdou 於 07-7-4 23:55 發表
我自已冇便秘問題,所以唔係日日食。但係有個朋友話食左之後,的確改善到便秘,皮膚仲好左。大家可以睇下佢的益處。我食果隻核准有機螺旋藻是採用世界第一及唯一獲頒USP(美國備用藥品)品級的核准有機螺旋藻製 ...

我都這方面的煩惱...
這問螺旋藻那兒可買到呢??
幾$$??

男爵府

呢隻螺旋藻唔係藥來架,不過係一粒粒咁的,係純天然100%有機螺旋藻,我因為冇便秘問題,所以我唔係日日食,只係間中食,當補充下營養,但如果想改善便秘,就要日日食,直至你覺得改善左,就可以唔駛日日食了。

原文章由 kaiser3 於 07-7-5 01:40 發表

係藥丸黎?
洗唔洗持續食咁樣樣?

男爵府

螺旋藻屈x氏、萬o、同一d健康食品公司都可以買到,不過記住一定要揀天然同有機的,如果你見到係由印度Parry Nutraceuticals生產的就買得過,我食緊果隻都係由呢間公司生產的,不過要會員至買到,如果有需要我都可以幫手買,不過要我去開或者訂開野或者夾到先得。

120粒裝 $70
300粒裝 $165
每粒200亳克

如果自己做會員,就可以

120粒裝 $39
300粒裝 $99

會員費只係$60,一樽300粒都的差價都唔止。

原文章由 Michellemama 於 07-7-5 09:41 發表

我都這方面的煩惱...ops:" />
這問螺旋藻那兒可買到呢??
幾$$??

[ 本文章最後由 bbdou 於 07-7-5 10:07 編輯 ]

大宅

Quite fast, 2 to 3 days starts functioning well. 西梅汁, vegetable and banana have not much help to me. I don't take any salt water. Only a glass of honey water every morning before taking any food. No need to be very sweet, just a teaspoon honey added with water. I believe natural food is healthier than supplement or medicine lor.
原文章由 kaiser3 於 07-7-4 17:45 發表
咁要飲幾耐先有效呀?

我成日聽人講,要早鹽晚蜜

但又怕吸收太多鹽-->會水腫
吸收太多蜜糖---> 太甜致肥

有冇咩supplement or 藥可以改善?

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 kaiser3 於 07-7-4 22:36 發表

便秘左幾耐阿你?:-(
邊有咁多時間做運動阿唉

成鬼日都會架:-( :-( :-(
我都無咩時間做運動,唯有平時行多d啦!
我試緊橙粉,但係現在我病緊又唔食得住
真係好鬼辛苦!
成日谷住谷住,仲無咩便意啊
唉!有苦自己知:-( :-(

其她媽咪有好辦法記得post出來幫下我啊!謝謝

民房

生完BB之後一路都被便便問題困擾 , 現在食緊隻纖維野 , 有得去之餘又唔會肚痛或者肚瀉 , 好爽
仲有以外收獲輕左幾磅潻:loveliness:

洋房

我每朝起身空肚飲2杯水加一個蘋果before早餐. 維持了半年有多, 便便都很正常. 妳地不妨試一試~

[ 本文章最後由 raheey 於 07-7-5 22:52 編輯 ]

禁止訪問

民房

有無媽咪有便秘問題?或者有無人曾經遇過..?

Drink 西梅汁啦!!大枝嘓隻500ml 仲要一定係紅梅婆婆好work
ga 半個鍾一定有得去 toilte or 一起床飲一杯暖水加兩塊
Lemon !!:lol: :lol:

大宅

一早起身, 擦牙前, (記住要擦牙前呀)
飲一大杯暖水加蜜糖
10 min 後再吃早餐

呢招好 work!

我生完BB 都有呢個問題,
後來有人教我呢招
試咗幾日就開始暢順
呢個習慣維持咗幾年
呢2,3 年無次次加蜜糖都ok
而加 keep 住日日有, 最多隔日.

仲有, 最好介食熱氣嘢

大宅

呀,我都無留意係擦牙前or後, 不過每早起身飲一杯都真係好work,萬試萬靈
原文章由 Vaseline 於 07-7-6 11:42 發表
一早起身, 擦牙前, (記住要擦牙前呀)
飲一大杯暖水加蜜糖
10 min 後再吃早餐

呢招好 work!

我生完BB 都有呢個問題,
後來有人教我呢招
試咗幾日就開始暢順
呢個習慣維持咗幾年
呢2,3 ...

民房

多謝各位既意見
不過我而家就選擇左飲蜜糖:-P
因為好似又經濟又實惠
anyway
睇下2-3日ok唔ok先~
如果ok就好喇
如果唔得就再轉下其他方法..
其實我之前食火龍果係work架
不過唔知點解而家唔得
thanks 各位^^

別墅

火龍果
木瓜
西柚
碌柚
次次食完第二朝都有
如果都唔得,可以飲纎維粉
**我都係有呢方面嘅困難,呢 d 係我嘅解决心得**

民房

[quote]原文章由 ffr328 於 07-7-6 21:37 發表
火龍果
木瓜
西柚
碌柚
次次食完第二朝都有
如果都唔得,可以飲

別墅

Hi kaiser3:

我老公早排都有便秘又呵唔出,個肚又係脹住得好辛苦,我就比花旗参焗水比佢飲都無乜效,再煲夏桑菊飲,只係呵水,佢都係去唔到大便,個肚有實又脹,我帶佢去醫院睇,醫生話佢覺得係腸胃炎 ,開咗3日藥比我哋,返到屋企食咗藥後就呵得到大便啦.

洋房

原文章由 kaiser3 於 07-7-6 19:27 發表
多謝各位既意見
不過我而家就選擇左飲蜜糖:-P
因為好似又經濟又實惠
anyway
睇下2-3日ok唔ok先~
如果ok就好喇
如果唔得就再轉下其他方法..
其實我之前食火龍果係work架
不過唔知點解而家唔得
thanks ...

我以前都有你o既情況
於是臨訓用纖維橙粉沖冷水飲
起身飲熱水
早餐時再飲奶茶
之後就日日好準時lu
提醒你醫生話每朝都要吃早餐
腸道先會陏架!
希望你快d好悉啦!
Beauty is a life-time job.

大宅

我都有食螺旋藻,同士多啤利粉加埋一齊既高纖樂
效果幾好

我試過成個星期都去唔到,食好多水果,蔬菜都唔得
搞到去睇醫生,要食藥....好痛苦
後來個frd介紹有螺旋藻成份既高纖樂
沖黎飲既
飲左幾日,就有得去,哈,介紹埋俾我老豆
佢又便秘左幾年,食左一排,都有得返去,又無藥既成分,都幾ok架
你可以試下,好經濟架

民房

[quote]原文章由 Boliviaisrael 於 07-7-7 23:51 發表
Hi kaiser3:

我老公早排都有便秘又呵唔出,個肚又係脹住得好辛苦,我就比花旗

首頁
12345...6

尾頁

跳至