跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 kwanchiu 於 07-7-9 17:35 發表

剴晴媽,

唔該你呀! 我相信我估到邊度啦!係咪樓下附近有間茶餐廳&天橋底有個公園呢 ?
仲想八吓個間嘢主力教d咩呢?

Chloe 媽,

bingo... 就係果到la!! :mrgreen:

琴行ma... 就梗就教琴la...

正經答番你問題先 :)... 其實個course 係教小朋友一d 最基本ge 音樂符號, 數拍子, 唱下兒歌, 認識下d 樂器咁, 全部都係從遊戲中學習ga, 例如填顏色 (各種樂器ge圖畫), 擺d 有音樂符號ge 地墊係地下, 要小朋友睇下老師張咭, 再行番去果張墊到, 咁law...
都幾好玩ga!!
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-10 10:11 發表

Chloe 媽,

bingo... 就係果到la!! :mrgreen:

琴行ma... 就梗就教琴la...

正經答番你問題先 :)... 其實個course 係教小朋友一d 最基本ge 音樂符號, 數拍子, 唱下兒歌, 認識下d 樂器咁, 全部都係 ...

剴晴媽,

剴晴係咪已經開始咗呢 ? 唔知星期六日有無堂呢 ?咩價錢呀?係咪親子呀 ? or 俾個 o黎啦! Thank You!
呀!:idea: 我之前行開馬鞍山中心都有好多故事繪畫班,勞作班&
English playgroup, 有咁多選擇, 為何會揾呢間呢 ?

我都好八啩, 你個 名稱 係咪同你生日有關呢 ? 只係多口問吓:loveliness:

男爵府

原文章由 kwanchiu 於 07-7-10 13:50 發表

剴晴媽,

剴晴係咪已經開始咗呢 ? 唔知星期六日有無堂呢 ?咩價錢呀?係咪親子呀 ? or 俾個 o黎啦! Thank You!
呀!:idea: 我之前行開馬鞍山中心都有好多故事繪畫班,勞作班&
English ...

Chloe 媽,

係呀, 囡囡岩岩last sat 第一堂呀, 同Ivyl 個囡囡一齊上!! :mrgreen:

Details as below:

$680/8(連材料費), 材料費係本書同手冊and個環保袋
親子班, 1星期1(1hr), 內容係學D樂理,填吓顏色,老師同D小朋友唱吓歌, 2-4人1班...

間琴行叫Moment Musical (Tel 2635-0526)

報呢間1來平d , 2來諗住有識ge 人一齊上開心d ma :loveliness:

係呀... my login name = my name + b-day, 俾你估中左

男爵府

今朝叫qq起身番學,佢話同晴晴去chan老師嗰度番學:mrgreen: .

原文章由 922yin 於 07-7-10 14:28 發表

Chloe 媽,

係呀, 囡囡岩岩last sat 第一堂呀, 同Ivyl 個囡囡一齊上!! :mrgreen:

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-7-10 15:56 發表
今朝叫qq起身番學,佢話同晴晴去chan老師嗰度番學:mrgreen: .

睇黎qq同剴晴好鍾意係度上堂喎!

大宅

[quote]原文章由 922yin 於 07-7-10 14:28 發表

凱晴媽,

我哥哥同你同一日bd,我就遲你一day呀!幾"喬"

男爵府

原文章由 kwanchiu 於 07-7-11 09:39 發表

剴晴媽,

我哥哥同你同一日bd,我就遲你一day呀!幾"喬"

嘩... 真係好橋呀!!! 因為我哥哥同你同1日生, 即係遲我自己1日呀!!!

男爵府

原文章由 Ivyl 於 07-7-10 15:56 發表

qq 咁快記得晴晴同miss chan la!!
唔知我囡囡記唔記得呢??

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-10 14:28 發表

Chloe 媽,

Details as below:

$680/8堂(連材料費), 材料費係本書同手冊and個環保袋
親子班, 1星期1堂(1hr), 內容係學D樂理, ...

剴晴媽&QQ,
我打電話去問過Moment Musical ! 你地係咪星期六12:00上堂呢 ? 最衰我星期六有時要返工啦!:-(
Join唔到你地tim! 不過, 個度有位琛姐教我搵多一個bb都可以開班喎! 如果你們知道仲有其他媽咪有意參加的話, 煩請通知我呀!
時間: 星期六 3:00pm 之後 or 星期日
全日都 ok!:lol:
計落又真係好抵玩喎! 真係好介紹!

之前同Chloe去玩Playgroup唯起要$180蚊�45min,都好肉痛呀!

大宅

呀!我想問吓n班係咪1/8正式返學呢? 著Sport wear? ( 放咗假咩都唔記得tim!) 但我又聽到有d話7/8?-( ?
有無在職媽咪打算同小朋友一齊返幾多日學呢 ?
我應該請幾多日假先啱呢?

大宅

原文章由 kwanchiu 於 07-7-11 12:48 發表

剴晴媽&QQ媽,
我打電話去問過Moment Musical 啦! 你地係咪星期六12:00上堂呢 ? 最衰我星期六有時要返工啦!:-(
Join唔到你地tim! 不過, 個度有位琛姐教我搵多一個bb都可以開班喎! 如果你們知道仲有其他媽 ...

CHLOE媽,
如果你選擇星期日上午,我都好有興趣喎!

大宅

chloe媽,
我頭先問埋亭亭媽,佢都有興趣喎!:mrgreen:

我想知係親子班定係要佢地自己上o架?但我地個囡囡o岩o岩兩歲...唔知收唔收呢?

[ 本文章最後由 QutieBaby 於 07-7-11 14:50 編輯 ]

男爵府

原文章由 kwanchiu 於 07-7-11 12:48 發表

剴晴媽&QQ媽,
我打電話去問過Moment Musical 啦! 你地係咪星期六12:00上堂呢 ? 最衰我星期六有時要返工啦!:-(
Join唔到你地tim! 不過, 個度有位琛姐教我搵多一個bb都可以開班喎! 如果你們知道仲有其他媽 ...

:mrgreen: :mrgreen: 我囡囡同QQ 返11:00 ga, 12:00 果堂係MayKan 個囡同佢d fd 一齊上ga!!

係呀, 佢地夠2 個小朋友就開班ga la, 一班最多4 人!!

男爵府

原文章由 QutieBaby 於 07-7-11 14:47 發表
chloe媽,
我頭先問埋亭亭媽,佢都有興趣喎!:mrgreen:

我想知係親子班定係要佢地自己上o架?但我地個囡囡o岩o岩兩歲...唔知收唔收呢?

包包媽,

係親子班黎ga!!

至於2 歲收唔收呢... 你可以打電話去問下佢地丫!! 不過我記得好似for 2.5 - 3.5 歲ga!! 可能因為要攞筆畫野(描繪)掛?!

(PS: 激c 我, 頭先個post - "可能因為要..." 之後d 字又出唔到la!! 好彩得幾隻字姐!! )

[ 本文章最後由 922yin 於 07-7-11 15:42 編輯 ]

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-11 15:23 發表

包包媽,

係親子班黎ga!!

至於2 歲收唔收呢... 你可以打電話去問下佢地丫!! 不過我記得好似for 2.5 - 3.5 歲ga!! 可能因為要

晴晴媽,
我頭先打左去moment musical,係o個位心姐聽,佢話我地小朋友2歲都無問題,因為佢話始終都有媽咪在場,問題不大o既!

chloe媽,
如果星期日上午10:00或者11:00你有無問題呀?
心姐叫我confirm左時間就覆返佢喎!

大宅

原文章由 kwanchiu 於 07-7-11 13:55 發表
呀!我想問吓n班係咪1/8正式返學呢? 著Sport wear? ( 放咗假咩都唔記得tim!) 但我又聽到有d話7/8?-( ?
有無在職媽咪打算同小朋友一齊返幾多日學呢 ?
我應該請幾多日假先啱呢?

chloe媽,
我地N班係1/8開學喎!因為係星期三,所以會著運動衫啩!
我暫時打算請2日假陪包包,希望佢唔會喊到好犀利,可以快D適應喇!

複式洋房

原文章由 QutieBaby 於 07-7-11 16:40 發表

chloe媽,
我地N班係1/8開學喎!因為係星期三,所以會著運動衫啩!
我暫時打算請2日假陪包包,希望佢唔會喊到好犀利,可以快D適應喇!
我大嫂教我話可以試下呢個辦法,當要離開學校時
可以試下同BB講我去買你鐘意食既野(例如係多多、維他奶、包包等等)當接放學時就要帶剛才講過既食物黎接放學

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-11 15:37 發表

晴晴媽,
我頭先打左去moment musical,係o個位心姐聽,佢話我地小朋友2歲都無問題,因為佢話始終都有媽咪在場,問題不大o既!

chloe媽,
如果星期日上午10:00或者11:00你有無問題呀?
心姐叫我confirm左時間 ...

Hailey媽,
我求之不得呀! 咩時間, 你話事啦 ! Sunday Anytime!
幾時開始&報名 你覆我啦!

男爵府

我都係咁呀 .

原文章由 leannechu 於 07-7-11 17:40 發表
我大嫂教我話可以試下呢個辦法,當要離開學校時
可以試下同BB講我去買你鐘意食既野(例如係多多、維他奶、包包等等)當接放學時就要帶剛才講過既食物黎接放學
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

男爵府

包媽,

麻煩你安排嘞!

首頁

尾頁

跳至