跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-10-13 11:50 發表

Cyl,
咁呢排真係辛苦妳喇.
妳工人放幾耐假呀?
佢打算再同佢續contract嗎?

妳係咪要chinese new year後先返嚟hk呀?
妳晌uk係咪做返以前間公司?

妳照到bb係咩性別呀?
係咪仔仔呢?

...

一姐
我要new year後先返呀, 1月尾左右啦... 係呀, 我幫以前公司做野, 不過就唔當係佢地請我囉, 佢地當我係self employed consultant咁請....

我都係等下次照多次醫生confirm左先講bb性別你地知啦!

子爵府

Cyl
你而家既情況同我上年一樣, 我個工人臨時無來, 我係香港找, 但本地唔多肯湊兩個咁細b, 佢地會選工做. CONFIRM 完又突然失蹤. 最後都請番OVERSEAS.

原文章由 cyl299 於 08-10-15 23:14 發表

一姐
我要new year後先返呀, 1月尾左右啦... 係呀, 我幫以前公司做野, 不過就唔當係佢地請我囉, 佢地當我係self employed consultant咁請....

我都係等下次照多次醫生confirm左先講bb性別你地知啦! ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 cyl299 於 08-10-15 23:11 發表
大家好! 我呢幾日煩到死呀! 星期一老公去機場諗住接工人機點知接唔到, 原來佢無上機, 打電話比佢佢話佢唔返來喇! 佢先同我做左11個月野, 咁就一走了之, 而家我都唔知點算好, 過多幾個星期我就去uk喇, 老公又成日唔係 ...

咁大鑊?!
咁ISABELL可唔可以跟埋你過UK呀?
我幫你問下我個FD個工人有無FD會喺呢幾個星期完約先(不過都好難啦...唔好期望咁高!)
HK真係無人湊到呀?
試下問下有無人可以寄住咁睇住ISABELL...

大宅

原文章由 wawa 於 08-10-16 08:38 發表
Cyl
你而家既情況同我上年一樣, 我個工人臨時無來, 我係香港找, 但本地唔多肯湊兩個咁細b, 佢地會選工做. CONFIRM 完又突然失蹤. 最後都請番OVERSEAS.

wawa
我都記起你上年個工人無來, 我覺得我情況仲嚴重, 老公一星期有3-4日唔係hk, 我就過多3個星期要離開hk 3個月, 真空期bb唔止無人湊, 連我同老公都唔係hk!!!! 我個工人其實想返來hk, 但係佢又無passport, 搞過一個又要幾個月, 我地覺得以前個工人湊bb都湊得好好, 都好想佢返來, 所以可能臨時請一個再慢慢幫佢搞証件囉....

大宅

原文章由 yennie 於 08-10-16 14:18 發表

咁大鑊?!
我幫你問下我個FD個工人有無FD會喺呢幾個星期完約先(不過都好難啦...唔好期望咁高!)
HK真係無人湊到呀?
試下問下有無人可以寄住咁睇住ISABELL... ...

isabelle過uk我返工時無人睇所以佢唔過得喇.... 係hk我媽咪肯湊囉, 但係佢都會好辛苦, 雖然佢話最多佢呢幾個月唔出街但係我都想可以有人幫到佢....

子爵府

YENNIE

囡囡有間幼稚園收咗佢啦.

原文章由 yennie 於 08-10-16 14:18 發表

咁大鑊?!
HK真係無人湊到呀?
試下問下有無人可以寄住咁睇住ISABELL... ...

首頁

尾頁

跳至