心聲留言

跳至

首頁
12345...17

尾頁

侯爵府

去一個week者...........放假有野做

原文章由 波子媽 於 07-7-11 16:44 發表
嘩.........hinma, 放2個weeks 咁耐呀? 你就好啦.

咁去bangkok 玩幾多日呀? 唔會去足咁多日嗎? 小心晒燶呀.

大宅

哈....埋黎睇, 埋黎講.....入黎傾下啦. ^-^ (Part IV)

點解我發表唔到﹖咩都話少於10個字﹖成百幾個字架﹐發表唔到都唔好成篇冇左丫﹗

侯爵府

原文章由 justjust 於 07-7-12 00:13 發表
點解我發表唔到﹖咩都話少於10個字﹖成百幾個字架﹐發表唔到都唔好成篇冇左丫﹗

JJ

bk 係失失地架呢排.............

各位, 我飛啦, 返黎再見啦

大宅

哈....埋黎睇, 埋黎講.....入黎傾下啦

作晚係度呻老闆點衰﹐我老公直頭話她係bitch

下星期開始放暑假﹐兩個女在家攤一個星期又上兩個星期暑期班﹐到時工人就冇得hea係家lu

大宅

hinma

玩得開心d 啦 sawadica

男爵府

等我都黎報到先~~

多謝晒咁多位啦, 我都祝msn 個仔仔快高長大~ 聽聽話話啦~

我就會呢個sun 同p 仔開生日會, 都係1x人啫, 冇你咁熱鬧囉~~

p 仔都大個左好多, 上個月學校有function 佢都有份上台表演, 都ok 啦, 我都睇得好開心~~

hinma, 放假玩得開心d 啦~ 返黎再傾過啦~~
[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

大宅

仲趕得切同ruru同msn囝囝講生日快樂﹐收好多禮物﹐過個開心既暑假﹗

星期五老公做代表去家長會﹐兩個女評語都唔錯﹐不過幼稚園個個基本上都係唔錯﹐老公“矮”老師俾佢借份卷返屋企俾我睇﹐原來個女學左咁多野﹐都有d內疚我唔可以好似其他媽媽俾咁多時間佢﹐依家返得家黎都好少時間剩﹐要好濃縮地親子﹐仲有睇功課﹐看家課冊/簽通告﹐大女基本上好多都係自己跟老師學返黎。

細女老師話她係學校靜﹐少講野﹐但好合群﹐模仿力強﹐分享就麻麻(我地都覺呢個歲數算正常)﹐但我同老公都話老師點解會話佢靜﹖ 佢係全屋最嘈最吱吱咋咋﹐最巴閉﹐最大聲果個﹗

尋日去同大女買左新鞋新書包新飯盒返學用。一個書包200蚊﹐細路錢都算容易賺﹗

今日老公老闆請一班同事去深灣遊艇俱樂部玩﹐個小朋友既冒險世界真係好正:lol: ﹐有電腦﹐畫畫﹐服裝扮演﹐圖書﹐當然唔少得攀爬架﹐滑梯﹐波波池﹐車仔﹐積木等玩具﹐我地有玩保齡球(我得50分以下 )﹐自助餐﹐見到個泳池都好正﹐十足以前個水上樂園迷你班。老公同事話﹐見識過就俾佢地大d原動力做野﹐等升職就有呢d福利喎.........咁就有排等lu........

大宅

多謝你地既祝福呀 :-P

收到16份禮物, 當中包括望遠鏡 (最衰尋晚多雲, 如果唔係, 就可以試下支望遠鏡望得有幾遠), 魔術貼人體的構造, 同埋一個space model, 我教左2日, 呀仔居然識得背哂由太陽開始順序至冥王星, 現在d 細路仔果然係勁, 記性咁好

jj, 我間唔中都會去參觀豪宅試範單位, 都好有推動力, 但.......好遠好遠, 好似永遠都捉摸唔到咁

大宅

哈....埋黎睇, 埋黎講.....入黎傾下啦. ^-^

msn,

你囝好醒喎。我呢d天文知識一早就送番晒俾老師囉﹗

生日會係收好多禮物﹐今年大女生日﹐都係第一次同她係出面搞﹐請埋同學朋友仔﹐d禮物多到好多都只係玩過一兩次﹐甚至未開﹐有d唔合用我地仲包番好有機會送俾其他人添(好彩收禮物時寫低晒邊個送乜野﹐唔係物歸原主就閉﹗)。

兩個女今日開始放暑假﹐難得叫佢地落會所玩話想留係屋企玩喎﹐話好多玩具都未玩過﹗

侯爵府

我返黎啦

玩得好開心, 荷包又輕左好多, 又要繼續努力過, 有時好想做全職媽媽, 但一諗起要節衣縮食就...............

大宅

唔知點發表?

有時唔知傳咗去邊.

侯爵府

原文章由 Dickyma 於 07-7-22 10:20 發表
有時唔知傳咗去邊.

吾明?

發表未表回應law, 如果按其他人message上邊既回覆, 就會有埋quote

如果表上邊既回應, 就= only回應

呢兩日做體力勞動

將個仔間房d 櫃既位置執過, 再搬返原來係廳既櫃入埋阿仔間房既床尾..........

又重新執過d toys, 看下邊d 吾要

依家都還係執到一半, 好大工程

子爵府

畀面勳章

hinma, 你番來啦. 今次去bangkok 好玩嗎? 你住邊間酒店呀? 仲有同小朋友去, 有d 乜野地方係啱小朋友去呢? 因為我都諗緊 around 10月帶囝囝去phuket or bangkok玩番幾日 relax 下.

昨日sunday 帶左亞囝去西貢- 麻籃笏 bbq & swimming, so...今日好c 攰呀.

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-22 13:01 發表

吾明?

發表未表回應law, 如果按其他人message上邊既回覆, 就會有埋quote

如果表上邊既回應, 就= only回應

呢兩日做體力勞動

將個仔間房d 櫃既位置執過, 再搬返原來係廳既櫃入埋阿仔間房既床尾 ...

侯爵府

原文章由 波子媽 於 07-7-23 09:34 發表
hinma, 你番來啦. 今次去bangkok 好玩嗎? 你住邊間酒店呀? 仲有同小朋友去, 有d 乜野地方係啱小朋友去呢? 因為我都諗緊 around 10月帶囝囝去phuket or bangkok玩番幾日 relax 下.

昨日sunday 帶左 ...

好玩, 住plaza anethenne

小朋友有好多野玩, safari world (zoo), dream world (類似disney land 既機動遊戲), children discovery meseum (類似科學館)

同埋對小朋友黎玩, 食飽就玩, 去下酒店swimming, 已經好開心, send d 相比你看下

大宅

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-23 09:39 發表

好玩, 住plaza anethenne

小朋友有好多野玩, safari world (zoo), dream world (類似disney land 既機動遊戲), children discovery meseum (類似科學館)

同埋對小朋友黎玩, 食飽就玩, 去下酒店swim ...

hinma,

你返來啦。聽你講都已經好想去玩。

波子媽﹐

我地都可能去布吉﹐不過係8月。前兩日撞到個朋友講開去旅行話去布吉﹐我話我地都有打算去布吉或沙巴﹐連日子都定埋﹐但驚返新工請唔到假+老闆麻煩就作罷。但朋友講話找到平package﹐一齊去好玩好多﹐我地之前都有一齊去澳門都玩得好開心﹐於是今日鼓起勇氣問老闆請假﹐又OK喎。

all,

新出左harry potter﹐我同老公都努力緊﹐第一日我睇到2點﹐但依家weekday要返工唔得啦﹐只有搭地鐵時睇﹐都見都有人同我一樣﹐用搭車時間刨potter呢﹗

侯爵府

原文章由 justjust 於 07-7-23 23:22 發表

hinma,

你返來啦。聽你講都已經好想去玩。

波子媽﹐

我地都可能去布吉﹐不過係8月。前兩日撞到個朋友講開去旅行話去布吉﹐我話我地都有打算去布吉或沙巴﹐連日子都定埋﹐但驚返新工請唔到假+老闆麻 ...

布吉係我下一年summer既target

書, 我就真係無甘既精神同時間看啦, 戲就sat 同老公拍拖看左lu

子爵府

畀面勳章

唉............各位唔知覺唔覺得, bk 經常係日間時段, 都入唔到黎呀? 激鬼死呀.

hinma, 睇左你d 相啦, 好開心, 都幾好玩喎. 當中有幾張相係"夢幻樂園"影o既, 有兩張係個軒軒企入去"巨人"口度影, 我都曾經同一個pose 影過呢個"巨人"呀.

原文章由 hinhinmummy 於 07-7-24 09:37 發表

布吉係我下一年summer既target

書, 我就真係無甘既精神同時間看啦, 戲就sat 同老公拍拖看左lu

侯爵府

原文章由 波子媽 於 07-7-25 16:13 發表
唉............各位唔知覺唔覺得, bk 經常係日間時段, 都入唔到黎呀? 激鬼死呀.

hinma, 睇左你d 相啦, 好開心, 都幾好玩喎. 當中有幾張相係"夢幻樂園"影o既, 有兩張係個軒軒企入去"巨人"口度影, 我都曾經同 ...

呵, 我諗10個有9個去到既人都係甘既pose 存啦

大宅

太遲覆我朋友﹐她以為我地唔去﹐唔夠人出平package﹐買左飛轉去長隆﹐我地一心陽光海灘﹐自己去沙巴算了。希望還來得切訂package。

以前會有心機自己search點樣最平﹐BK都好多料﹐依家連上網時間都冇﹐求其找間agent﹐價錢尚可就算了。

侯爵府

原文章由 justjust 於 07-7-25 21:24 發表
太遲覆我朋友﹐她以為我地唔去﹐唔夠人出平package﹐買左飛轉去長隆﹐我地一心陽光海灘﹐自己去沙巴算了。希望還來得切訂package。

以前會有心機自己search點樣最平﹐BK都好多料﹐依家連上網時間都冇﹐求其找 ...

我都係求其, price acceptable 就算架啦

首頁
12345...17

尾頁

跳至