心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

豈有此理-火都黎埋

公司個新人,30幾歲女人,佢吾係太過份失教我真係吾想講佢..

話說同事買左二款每人一件好貴架cake,講明一人一件,見佢食得津津有味但個食相就超得人驚同喉琴,點知見佢差吾多完時,用另一隻手好快地立左另一隻味道,一枝箭咁一路走一路好快講,我拎多件返埋位食,真係好好味...我二個同事碌大對眼對望,我地諗佢之所以有咁架食相都係因為驚住其他人入黎攞,咁佢咪得食另外果款味道囉!

尋日食飯...一圍枱...加埋老細個朋友12個...
坐我隔離食到<<殺殺聲>>>琴琴清...都算啦!
仲一野爭落我樹,好求其咁講左對吾住跟住又黎,果餐飯,我比佢爭左十下有多,講左一句之後個句就不停係咁塞野食..真羞家,講真呀!我都脾氣真係好忍耐,幾乎想話佢,乜你咁失教架.

碟小食鵝拚海蜇一黎到,佢一對筷子差落去..無左8條海蜇,食完仲再黎過...大佬呀!有無理人地感受架,

好戲在後頭..碟碟餸佢都清晒袋,好似驚死無得食咁...

跟住比佢見到有碗湯多..個男同事拎比我,叫我飲多碗啦!
我話我夠啊!你成日做跑腿..你飲啦!正當我地好客氣地你推黎推去之際,果條友竟然旦左句....吾好推啦!放係我呢樹咪得囉!嘩!我忍忍忍,真係想一車車過去,想點呀!你前世係咪食野梗死左定還是餓死左呀!

嘩!同你好熟呀!

個男同事起身夾魚肉比佢,佢即刻講,吾洗夾比我,我食野好楝擇,骨多架魚我係吾會要,後來個男同事夾比我,佢見到我食得咁滋味,即刻死吾蝕底咁拿起筷子夾左一大堆.

跟住來米線,佢個口含住啖米線,個男同事見我無拎,男同事又係讓比我,因為平時我見個男同事好禮讓,查佢知佢未飽,所以我話你食啦!我7,8成飽夠啦!食得太飽好辛苦...

點知佢又搭嗲,今次佢以為自己好醒目咁講,你地吾好爭啦!吾食就放係我前便個轉盤位, 因為佢前面已經滿佈湯碗同的野食渣,跟住見佢沙沙聲
<我頂,忍住笑住咁同佢講,呀邊個吾係吾食,係禮貌同禮讓,查實佢未飽...>點知佢咋聽吾到,琴琴清扒晒佢碗野,想攞之際,我即刻將個轉盤轉去老細樹...佢就係咁望住果碗野..

當時都其他同事都發現同苗住佢的行為,不過佢一於好小理,狂風掃落葉,時尼拿,將係碟樹的食物風狂地掃晒落佢自己個肚樹..

真係無佢咁好氣呀!下一次食野,見佢老遠行黎,都真係要即刻收埋,出去食飯,如要坐佢隔離,我呈願吾食對吾住咁多位,我走先.

有一幕係個同事話我知,有一款野食,佢挾到自己隻碗到先發現果梗吾知係乜,佢竟然以為無人知,挾番出去隻碟樹.

乜人黎架,又請個傻人

呻完

[ 本文章最後由 有緣人 於 07-7-14 10:58 編輯 ]

公爵府

如果你唔講係男定女...我實以為係男人...咁大食又失禮...不過算啦...哩個世界係有好多奇人架喇...以後咪盡量小d同佢食lunch lor...無謂影響自己食慾ma

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔通佢前世係餓死既??-(

[ 本文章最後由 小路 於 07-7-7 17:51 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

呢個世界係咩人都有...

侯爵府

甘都得
愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

珊瑚宮

佢唔覺得自己樣衰衰先勁呀

大宅

嘩~~咁都得~~俾著我打死都唔坐佢隔離食飯, 有野食老遠見佢行埋嚟仲要即刻收tim呀

大宅

佢d行為都幾攞命吓喎,死唔蝕低

男爵府

咁既人都有ga/....

子爵府

原文章由 有緣人 於 07-7-7 09:41 發表
豈有此理-火都黎埋

公司個新人,30幾歲女人,真失教..

話說同事買左二款每人一件好貴架cake,講明一人一件,見佢食得津津有味,一路食相已經好驚人同喉琴 ...

咁食得, 邊個請返黎 ?
:wave:  :wave:

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

民房

約90磅鬆的

魚生:

我先係喎!
我想知佢係咪好肥架? [/quote]>>>>吾係,佢應該無5呎高,約90磅鬆的...

男爵府

o下????
90磅人可以食咁多野?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

民房

魚生

原文章由 魚生 於 07-7-8 11:44 發表
>>>>吾係,佢應該無5呎高,約90磅鬆的...

o甘細粒,o甘食法米好易死?! 飽死定jarn死呢?! [/quote]>>>我見佢好似,吾理3721...有你無佢咁,係咁塞,驚死蝕底,塞完先算..但返去又吾見佢嘔喎

總之就真係好惡頂啦!

個人感覺,可以同人分享係福,德育真係好重要...出黎社會做事,要見人架嘛!

大宅

我實問佢夜晚屋企煮唔煮反,咁似餓狗搶X咁!!好無禮儀,比人感覺好無家教!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

又一辦公室極品

翡翠宮

係有d人真係好口福佢咁食法都唔肥真係令人羨呀
原文章由 有緣人 於 07-7-8 13:36 發表

o甘細粒,o甘食法米好易死?! 飽死定jarn死呢?!
>>>我見佢好似,吾理3721...有你無佢咁,係咁塞,驚死蝕底,塞完先算..但返去又吾見佢嘔喎

總之就真係好惡頂啦!

:angryfir ... [/quote]

複式洋房

如果我有個咁既同事,呢世都唔使旨意我再同佢食野...總之食飯、食粥、食街邊野...等等﹗唔係因為佢大食,係因為佢失儀兼無家教,費事影響自己﹗

首頁

尾頁

跳至