夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

bb歲半大, 我同老婆既皮氣越嚟越羞, 感情都越嚟越唔好, 大家對bb都自己既一套.

自己成日諗…….好想bb大過就同佢離婚. 但係, 有排啦, 可能我已經激死咗.

子爵府

:lol: 有無同你老婆傾下心事呀

洋房

唔聽見佢講有事喎

子爵府

其實,有好多野都要雙方面去遷就.....bb係呢段時間好百厭,令到你地為左個bb鬧交.....你讓我一步,我讓你一步........bb大過d就會覺得會容易湊啦,俾d時間啦......唔好咁容易放棄一段婚姻.....對bb..對媽咪都好唔公平......

洋房

就係因為責任問題, 所以一直忍到而家, 好辛苦...........

子爵府

唉........點解你當初無諗清楚就生bb...
生bb責任好大呀=.=,同埋你仲係bb個爸爸添.............
試下多d同你老婆傾下計,關心下佢啦......

洋房

我覺自己已經唔再鍾意佢喇,

子爵府

......唔係掛...........

子爵府

樓主,好想問下你同你老婆幾多歲呀?

洋房

原文章由 四眼雞丁 於 07-7-8 02:09 發表
樓主,好想問下你同你老婆幾多歲呀?

我31, 佢32,

子爵府

唉.....點解你話你唔鍾意你老婆ga?你厭佢煩呀?

[ 本文章最後由 四眼雞丁 於 07-7-8 02:19 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 無間道 於 07-7-8 01:18 發表
bb歲半大, 我同老婆既皮氣越嚟越羞, 感情都越嚟越唔好, 大家對bb都自己既一套.

自己成日諗…….好想bb大過就同佢離婚. 但係, 有排啦, 可能我已經激死咗.

2個人生活多左個人..應該會係開心既事...仲會多左話題..點解會咁呀

別墅

樓主,你好似唔係甘負責任窩~ 你估細路仔玩泥沙咩~一句“我唔鈡意了!”就唔玩?!
當初你決定同你老婆結婚,然後生BB。就應該係決定往後有咩問題都一齊承擔,一齊解決架。點解依家甘?竟然為咗BB,一個你地的愛情結晶品而閙離婚?!講真,人生不如意事還多著呢!一個嵗半的BB你最多咪為湊距而操心,到BB大個,要教育,果種操心你點應付??
你冷靜D啦~ 31嵗都唔細既喇~ 有咩兩公婆好好地傾下啦

原文章由 無間道 於 07-7-8 02:04 發表
我覺自己已經唔再鍾意佢喇,

洋房

多謝咁多位對我既意見, 我喎一套好簡單, 唔種容就可以, 佢就反而..........

e.g. 好似畏bb食飯咁, 比佢一路玩, 一路食, 一路追住佢畏, 如果佢唔食, 就搵嘢比佢玩令到佢食為止, 總知習慣了bb要咩有咩. 我就係成日同佢嘈呢d嘢. 因為而家d bb太叻喇, 唔可以太過種容.

我而家知道兩個人喺埋一齊, 係一件好高深既學問嚟架

只是個人睇法.........

洋房

結婚同生bb, 都係佢既要求, 佢知我唔想架, 又話年紀大, 又話人人都結咗同生咗bb. 我諗住就吓就無事啦, 點知而家好好好辛苦.............:cry: :cry: :cry:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 無間道 於 07-7-8 01:18 發表

點解你咁似我老公所諗既野既, 我老公又係話等d女大晒同我離婚, 我一口答應左佢
[img][/img][img align=left

禁止訪問

洋房

mikebear23, 你幾大呀, 咁容易可以放低既, 我都想好伕你咁......

sa2501, 其實c婆而家都知bb點對佢, 就係bb成日吓佢囉, 不過佢都唔哩, 一齊照舊..........無計!!

男爵府

BK Milk勳章

太可惜

你會唔會考慮兩公婆出去玩兩日,就算澳門都好。
夜晚拖下手仔行街,係酒店欖下咀下,比番d拍拖feel大家。
我地有時塭兩日去澳門食下..訓下,真係講到心事,温馨一晚。
有時真係要互相忍忍,心平氣和去傾,你估黑社會講數咪!
我同老公都認為,唔好可以係呀仔...奶奶面前嘈;即日問題即日
解決。夜晚依然鍚咀咀,欖下,拖著手訓!
希望你都試下這方法,唔好咁易話離婚啦!
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

首頁

尾頁

跳至