跳至

首頁
12345...80

尾頁

侯爵府

Re: South Horizons Club

1.瑄婷 - 6座 - 8歲 & 4歲 女
2.JustinBB -18座 - 13 months bb
3.Ms.M - 23A座 - 囝囝
4.Maria - 20座 - 23 months bb女
5.Mei - 21座 - 16 months bb女
6.小彤彤BB - 12座 - 6 months bb女
7.yenki - 2座 - 囝囝
8. jenniferpl - 19座 - 15 months bb女
9.Pochacco - 3座 - 4 months bb女

大宅

男爵府

好媽媽勳章

Ms.M,
嘩!原來海怡有咁多bk的媽媽,但係我地好多人都未見過面,係樓下見到都唔識打招呼. 真係可以見下面就好啦!
係呢,其實邊度係Gymboree呀?
mei

大宅

Gymboree

洋房

Hi all moms,

My son born in March 2002, he is now 21 months. I lived in South Horizons many years ago, then moved out. Finally, I moved back in mid Oct 2003 as the enviroment is good for kids.

1.瑄婷 - 6座 - 8歲 & 4歲 女
2.JustinBB -18座 - 13 months bb
3.Ms.M - 23A座 - 16 months 囝囝
4.Maria - 20座 - 23 months bb女
5.Mei - 21座 - 16 months bb女
6.小彤彤BB - 12座 - 6 months bb女
7.yenki - 2座 - 囝囝
8. jenniferpl - 19座 - 15 months bb女
9.Pochacco - 3座 - 4 months bb女
10. Cutie - 4座 - 21 months boy

侯爵府

真係見到面都唔識打招呼,不過因為仲有個多星期便新年,所以如果想在新年前聚一聚,簡簡單單或者可以在CLUB HOUSE TEA 一 TEA,唔知大家有無時間?

男爵府

好媽媽勳章

呢兩日我都唔得呀!因為要上堂呀, 反而我19/1同20/1我放假呀. 但係是weekday, 我唸好多媽媽都要返工呀!

侯爵府

HELLO HELLO!
大家多D發言啦!

男爵府

好媽媽勳章

瑄婷,
係啦,做咩呢排呢度咁靜呀!好啦, 等我講下野啦. 我呢排好忙呀, 又耍返工, 又要成日入海怡睇裝修(因為未裝修好, 所以而家仲未係住海怡), 又成日要去灣仔洛克道買裝修d野, 忙到叫晒救命, 所以都少佐上黎架.

男爵府

好媽媽勳章

嘩!你地今日有無睇明報地產版呀, 海怡呎價去到成$4977, 千呎單位要賣到$530萬呀!雖然我又無$去抄樓,又唔會賣左自己層樓(賣左唔通訓街咩!), 但係見到自己層樓升左值, 好似心理上都好d. 但係你地估下幾時會又會又好似97年咁? d人試過都唔怕死, 斬手指d手指又生翻晒出黎. 但係我都希望樓市唔好再跌,香港d經濟可以一路好落去啦!

侯爵府

Mei
我都留意到,最近海怡尺價好勁而且好多外來人睇樓,星期日先同個女性朋友(年長投資者)在海怡睇,不過佢唔鐘意,始終喜歡香港中半山樓,佢手上已有十多層收租.
而我自己覺得,樓市在未來一年都會上升,不過始終太多不明朗因素,如果係投資,樓宇的變現能力唔強,所以好多人會選擇股票或基金.因此上年有好多銀行都主要推銷各式各樣的基金.
你有無買基金呀?

男爵府

好媽媽勳章

瑄婷,
哈, 你又回應得我幾快喎, 我緊係無買基金啦, 邊有錢丫! 買左層樓已經欠銀行好多錢, 有排供呀, 有錢都還d比銀行先, 等自己唔洗咁辛苦麻, 不過耐何無錢丫.
其實海怡真係幾好喎, 點解你個朋友唔鍾意, 我而家都係住中西區架, 不過覺得海怡環境好d, 亞囡都多d地方走動, 所以才搬入黎囉, 不過好似個學校網就麻麻, 所以我都唸緊佢第時讀書點好呢. 係啦, 你知唔知海怡個間宣道會幼兒園好唔好呢?
其他海怡的媽媽:
你地又知唔知海怡個間宣道會幼兒園好唔好呢?

侯爵府

Mei
你間屋豪裝完未呀!幾時可以去參觀下.

男爵府

好媽媽勳章

瑄婷 ,
豪咩鬼野丫,唔講就由是可,講起就一把火,個裝修佬一次就推遲一次,最初話一定可以搬入去過年,跟住又話呢d個d, 要遲d,但係又用好多藉口話問題不是出在佢個度,(但我知事實係佢的問題),跟住又話會做好先比傢俬上, 而家傢俬一定要上(因為過年,而家唔上就要過佐新十五先可以上, 而且人地已經做好晒,要搬黎,剩係裝都要十日).裝修又未做好. 咁我唯有叫個裝修佬同我鋪好個地,包好d門框,做好保護,佢一一應承,點知尋日個傢俬佬去到, 佢咩野保護都無做,傢俬又一定要入屋. 總之第時間屋都唔知會攪成點!!!
我而家唸希望二月底前可以同你做鄰居啦!到時你再上黎參觀我間爛屋啦(爛屋係因為我對個裝修佬都不寄予厚望囉)!

侯爵府

Mei
真係不幸!邊個同你有這麼大仇口,介紹這樣的裝修帥比你呀?

大宅

Mei,
記得我搬入

男爵府

好媽媽勳章

Maria,
如果係牆上面的油花佐就必須再油過,一般油油會油三浸, 所以我裝修時同個裝修佬講叫佢應該先油兩浸, 最後一浸就等我上完傢俬才油埋佢.但係佢為佐方便自己,當然無彩我啦, 一早同我油晒三浸, 咁上完傢俬花佐未只可以補下佢囉, 但係咁樣就會全屋d油一達達, 不均勻.
至於我所謂的保護, 就係要先用pork pork 棉鋪地, 然後上面再鋪木板(1至2分厚), 咁樣就唔會刮花地板. 至於門框, 可用木板包起佢, 咁樣亦不會刮花門框, 而門就等傢俬上晒先裝,但係我個裝修佬就之前咩都應承, 之後就咩都無做. 但係門就一早同我上晒, 驚死d傢俬佬刮唔花我d門, 仲要叫我攞個門鎖去, 之後又話裝唔切, 要我連鎖匙都擺低, 仲有好多激氣野, 哎, 總之就一肚氣啦!!! :-( :-(

侯爵府

恭祝各位大朋友
心想事成!
萬事如意!
笑口常開!
橫財就手!
財源廣進!

恭祝各位小朋友
學業進步!
聰明伶利!

最重要係身體健康!

大宅

[size=large]恭喜大家:
龍馬精神、萬事如意、發財好市。 小朋友身體健康、精乖伶俐、活潑可愛。

大宅

Mei ,
原來可以咁做,以前都唔識,搞到好煩。我以前係

首頁
12345...80

尾頁

跳至