自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

旺角警署發生鬧鬼疑雲。一名女疑犯日前在警署接受探員盤問時,聲稱看見牆角有長髮女鬼飄出,她被嚇至高呼狂叫,女疑犯其後因情緒激動,需送往葵涌醫院治理。事件迅即在警署傳開,鬧鬼之說不脛而走,有探員更因而要佩戴玉器辟邪。精神科醫生指出,聲稱「撞鬼」女疑犯,可能因壓力大而弄致精神失常。
見女鬼張牙舞爪
警方消息人士透露,本月三日下午時分,旺角警區刑事調查隊探員將一名涉觸犯詐騙案的三十歲龍姓女疑犯,帶往警署一樓的「雜差房」盤問。兩名探員替女疑犯落口供期間,該名女疑犯突面容扭曲,驚惶失措,情緒失控。
探員見狀即制止,女疑犯全身顫抖,雙眼慌張地望向牆角不停叫:「阿Sir,有鬼呀!」女疑犯聲稱,在接受盤問期間,看見一年輕的長髮女鬼從牆角飄出,張牙舞爪衝向她。
另一犯亦見黑影
由於女疑犯情緒激動,探員遂將她收押在羈留室內,然而女疑犯繼續大叫羈留室有鬼。鑑於女疑犯精神失常,探員於當晚七時將她送往廣華醫院,其後再轉送至葵涌醫院治理。
據了解,兩名負責盤問的探員事後亦向同袍透露,在盤問期間也感到渾身不自在。而另一隊探員當時帶

唔知點解出唔晒d字 , 續下....

[ 本文章最後由 Milkky 於 07-7-13 14:18 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

伯爵府

魅力王子

:-|

水晶宮

好媽媽勳章

好驚呀

水晶宮

畀面勳章

似係失常多d喎~

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 Milkky 於 07-7-10 14:13 發表
旺角雜差房 牆角飄出長髮女
猛鬼鬧差館女犯嚇癲入院
08/07/2007
【專案組報道】旺角警署發生鬧鬼疑雲。一名女疑犯日前在警署接受探員盤問時,聲稱看見牆角有長髮女鬼飄出,她被嚇至高呼狂叫,女疑犯其後因 ...

啲字出唔哂,仲有咩呀????

侯爵府

大宅

係啦, 仲有咩? 好想知....

原文章由 醜樣豬 於 07-7-10 14:21 發表

啲字出唔哂,仲有咩呀????

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 ballball411 於 07-7-10 14:24 發表
係啦, 仲有咩? 好想知....

我都想知埋個下文呀..... 唔該呀.:(

男爵府

好媽媽勳章

好驚呀

別墅

可能個女犯精神有問題?-( 差館d地方咁大殺氣

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

咁恐怖....

男爵府

畀面勳章

似拍野拍到short左多d喎?-(

水晶宮

畀面勳章

話唔定佢俾人拉左條氣唔順,扮見鬼玩野都唔定呢~

禁止訪問

水晶宮

我都覺得佢食左野,以家d報紙好鐘意寫D唔寫D

大宅

繼續...

另一犯亦見黑影
由於女疑犯情緒激動,探員遂將她收押在羈留室內,然而女疑犯繼續大叫羈留室有鬼。鑑於女疑犯精神失常,探員於當晚七時將她送往廣華醫院,其後再轉送至葵涌醫院治理。
據了解,兩名負責盤問的探員事後亦向同袍透露,在盤問期間也感到渾身不自在。而另一隊探員當時帶一名女疑犯經過該層走廊時,該女疑犯也聲稱見到有黑影閃過。鬧鬼之說愈傳愈盛,成為警署熱門話題,一些較迷信警員更佩戴玉器辟邪,有女探員甚至不敢獨自到洗手間。有探員透露,今次懷疑鬧鬼的「雜差房」,並沒有按照傳統供奉關帝神位。本報記者日前到旺角警署外視察,發現有人在窗外懸掛類似京劇面譜。
警方發言人表示,本月三日,疑犯龍×琪(三十歲)疑因盜用信用卡被帶往旺角警署調查,至晚上七時因胡言亂語被送往廣華醫院,後轉送葵涌醫院診治,現以二千元現金保釋候查,下月初返警署報到。
精神科專科醫生表示,疑犯可能因壓力大導致精神失常或思覺失調,如情況嚴重,會即時打針及食藥治理。疑發生鬧鬼疑雲的旺角警署,去年九月亦曾傳出女警撞鬼傳聞。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至