跳至

首頁
12345...61

尾頁

大宅

原文章由 琛琛 於 07-7-11 21:03 發表
不如大家傾下

我囡囡會係今年9月入讀兆麟青彼k1上午班, 到依加都未收到學校信叫去做校服及書簿等等事宜

想問下k1要幾大先可以讀, 我bb 都想plan 兆麟聖彼得k1
小學有那一間可以聯繫,

洋房

I will go to the parents Day, and look around the kindergarten. See you there!

原文章由 琛琛 於 07-8-1 09:41 發表
hi..歡迎你, 我囡囡都係k1上午班, 你會唔會出席家長日?
皓皓

大宅

原文章由 j.wong 於 07-8-1 13:56 發表

各位好...我囝囝都係 K1 am ,請多多指教,
希望日後可以一齊分享:lol:
Wunchamion ,我囝囝都係好鍾意唱歌架,
可吾可 send d 資料比我,thanks !

Please check PM.
Wunchaimom

大宅

大家好! 我個女係0511bb呀,我打算俾佢下年9月先讀k1。我想問下大家,青雲路同兆麟苑兩間分校比較,邊間比較好呢?thx!

原文章由 wunchaimom 於 07-8-1 21:46 發表

Please check PM.
Wunchaimom

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原文章由 皓Mum 於 07-8-1 09:12 發表

hi! My son is St Peter K1 am student.
多多指教

hello
我個仔亦都係上午班架,咁到時可能做埋同學仔喇

男爵府

原文章由 禮媽 於 07-8-2 16:27 發表

hello
我個仔亦都係上午班架,咁到時可能做埋同學仔喇

好多上午班喎,下午班唔會得我阿囡一個呀:-( :-( :-(

大宅

青山vs兆麟

原文章由 CHERRYIEONG 於 07-8-2 16:01 發表
大家好! 我個女係0511bb呀,我打算俾佢下年9月先讀k1。我想問下大家,青雲路同兆麟苑兩間分校比較,邊間比較好呢?thx!

Hi Cherryieong,
個人所知,青山(青雲路)及兆麟聖彼得堂亦有口碑,可就家居方便及帶小朋友到兩間幼稚園觀察,看看小朋友的反應或家長之觀感。就個人選擇,本人亦是以此兩間幼稚園為目標,因有親人在兆麟宛居住,固首選兆麟,次選青山。
Wunchaimom

男爵府

琛琛,

你咁快做定資料搜集, 好犀利呀!

千禧小學= 鄭任安夫人小學(華都正校)的下午班, 大約四年前遷往掃管芴的新校舍, 轉為全日制小學, 學校已經創校二十幾年啦!

想了解多一點, 有時間可看看以下學校網址 :

http://i.mcyoms.edu.hk/system/tool/webpage/index.php?charset=big5&netroom_id=1&tool_id=272

原文章由 琛琛 於 07-7-23 16:50 發表
chunchunmama,

鄭任安千禧小學係未新校? (i mean係未開左幾年?), 我上星期六去交費用+訂校服, 見到兆麟青彼都有話安排該校開放日給家長參觀, 我都想知這間學校有乜特別, 係未活動教學? 聽你講應該幾好, 至少 ...

男爵府

Hello 禮媽
我仔都係上午班, 唔知會唔會編埋同一班呢?:lol

原文章由 禮媽 於 07-7-25 16:01 發表
各位好
我個禮仔都係會喺9月讀k1 上午班,可以傾埋一份嗎?

男爵府

禮媽,
可以返工前自己送埋亞仔返學最好不過了 . 仲可以係課室外偷望一陣先返工.:lol

[ 本文章最後由 chunchunmama 於 07-8-3 18:30 編輯 ]

男爵府

如如,

唔好 啦, 點會得你亞囡一個下午班, 我估慢慢會多d 媽咪上黎分享.

大家幫小朋友買咗返學鞋未呀?
我諗住八月中先去買黑鞋+白波鞋.
其他用品可以買定先都得, 如杯袋, 濕毛巾盒, 水杯/碗仔/spoon/fork之類

原文章由 如如媽 於 07-8-2 17:33 發表

好多上午班喎,下午班唔會得我阿囡一個呀:-( :-( :-(

男爵府

Hello wunchaimom,

可以PM我唱歌班/畫班資料嗎?

QUOTE:
原文章由 琛琛 於 07-7-30 09:43 發表
wunchaimom,

你囝囝係邊度參加唱歌班, 我都諗緊比琛琛玩d乜野興趣班, 我囡囡屬於好怕羞 , 缺乏自信

Hi 琛琛 & 禮媽,

我囝囝現於屯巿(家庭式)學唱歌(之前學劃畫),導師亦在屯門大會堂教授 (詳細何PM你們)。現已上了2堂,囝囝可自己留底上堂,學唱歌希望有助增強自信心及表達能力。
我會參加家長會 28/8,到時有機會say hello

Wunchaimom

男爵府

Welcome 皓mum
仔仔搭校車 / 行路返學呀?

原文章由 皓Mum 於 07-8-1 09:12 發表

hi! My son is St Peter K1 am student.
多多指教

民房

hi~各位媽咪你地好呀!! 我仔仔都係9月讀兆麟(下午校)

不如整個list出o黎方便大家睇好嘛!!

*名稱----小朋友名----上/下午校---住邊*
1.小世媽----世世----下午校----屯門碼頭.

洋房

我未決定?
十五十六?
你呢?
原文章由 chunchunmama 於 07-8-3 18:46 發表
Welcome 皓mum
仔仔搭校車 / 行路返學呀?
皓皓

大宅

好媽媽勳章

chunchunmama,

乜原來要買定咁多野, 我以為只需要帶手巾仔, 其餘學校會安排,

原文章由 chunchunmama 於 07-8-3 18:37 發表
如如,

唔好 啦, 點會得你亞囡一個下午班, 我估慢慢會多d 媽咪上黎分享.

大家幫小朋友買咗返學鞋未呀?
我諗住八月中先去買黑鞋+白波鞋.
其他用品可以買定先都得, 如杯袋, 濕毛巾盒, 水杯/碗仔 ...

洋房

原來要買咁多野, 其實昨日已買了黑,白鞋.
請問仲要買咩?
家長日 有無list
通知我地架

[ 本文章最後由 皓Mum 於 07-8-5 16:57 編輯 ]
皓皓

男爵府

我都一樣都未買

係呢...我想問係咪13/8有校服取呢

大宅

原文章由 皓Mum 於 07-8-5 16:56 發表
原來要買咁多野, 其實昨日已買了黑,白鞋.
請問仲要買咩?
家長日 有無list
通知我地架

Hello, 各位mama, 我路過的, 我囡囡都係讀兆麟那間, 今年升K2 (下午班), 你地好叻, 甘多人入到上午班.

皓Mum, 返學前要準備好多野架, 可click以下網址睇睇 (家長資源--> 幼班家長資訊):
http://www.spckg.edu.hk/siulun/parents/parents.htm

有問題講出黎, 希望可幫到大家....

男爵府

Hello maggiew

唔該哂你呀

原文章由 maggiew 於 07-8-6 13:46 發表

Hello, 各位mama, 我路過的, 我囡囡都係讀兆麟那間, 今年升K2 (下午班), 你地好叻, 甘多人入到上午班.

皓Mum, 返學前要準備好多野架, 可click以下網址睇睇 (家長資源--> 幼班家長資訊):
http://www.spc ...

首頁
12345...61

尾頁

跳至