媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

2003年7月BB同大家say「合皮E打」

首先在這裡同大家講句「合皮扭耳」,希望大家新一年心想事成,大人小朋友都健健康康。

如想知我地的舊事,請按
2003年7月羊仔羊女返來啦!

以下資料如有錯漏,請通知更改:

2003年7月精靈bb資料
~ mcada (之之) girl 24 June 3.21kg 50cm 安嬰兒A+ 5-6安 x 4餐 +1餐雀巢米粉 7.5kg 64.5cm (17/11)

~ Rion媽咪 (Rion-彥朗) 囝囝 27/6 3.19kg 全人奶 5.65kg(3/10)

~ Piyo(洋洋)boy 1 July 2.5kg 雪印 7.2kg (10/10)

~ ching yee(林愷謙) boy 2 jul 美素力(金) 3.45kg 12.9磅(8/9), 7 安, 8.84kg(19/11) ,10kg (7/1)71.5cm

~YeungSiuB(雪靈) girl 03 July 3.23KG 和光堂 20.6lb 71cm (4/1﹚

~ jessiemom (芷希) girl 4 Jul 3.4kg 50cm 雪印(Jap) 6.27kg,61cm (26/9 自己度)

~ mcdullyiu(劉芍彤) 女 5 July 3.58kg 8.39kg,(18/2)
食物:7:00 食奶,11:00 食奶 (7-8oz),15:00 食奶 (7-8oz), 19:00 食糊仔﹙一碗),23:00 食奶
進度:識反身,坐得唔穩,未出牙仔,食過牙仔餅、蔬菜容、蘋果容、蘋果汁、梨汁、銀絲卷、蛋糕。間中會叫"媽"字,好鐘意聽音樂,腳仔會跟住音樂動,唔鐘意嘈,嘈會罵人。

~ wandyfok(焯禧)boy 6 July 美素力(金), 3.04kg, ?

~ irismama(綽盈)girl 7 July 2.4kg, 人奶+安嬰兒A+ ,6kg, (15/11)

~ 晞琳(Ian) boy 9 July 3.22kg Snow7安x4餐+1餐糊仔 8.7kg, 69cm(10/01)

~ win(nette) girl 10 July 3.14 kg 雪印(Aud) 13.5磅(7/12)

~ yandy(陳明琛) boy 11 July 2.66kg,45cm S-26 6.4kg (14/11)

~ sailo(gordon 穎熹) boy 12 July 2.85 kg,48cm雪印(Japan)x4餐(7oz) + 糊仔 x 1餐 7.2kg (17/1)

~vivien1006(Avian 陳穎瑤) girl 13 July 3.05 kg,50cm 雪印(Japan) 4餐+粥仔 7.55kg(14/01)

~ rachel(carvin 徐樂端) boy 15 Jul 2.85kg 能恩(6安)x3餐 一餐糊仔 一餐粥仔 9.3kg (17/1)

~ ManManB (汶穎) girl 2.45kg (15/7) 5.32kg ( 19/9 incl. clothes) 7.45kg (26/12 incl clothes) 牛欄牌3-4餐+2糊仔

~ unicorncc(desmod黃子維)仔 16 JULY 3.15kg 安嬰兒AR 5.2kg(18/9)

~ misu(凌子)girl 16 july 3.44kg,52cm 人奶 6.1kg,唔知幾長(16/9)

~chun-mm (駿泓) boy July-17 3.2kg 53cm 金裝S-26 7-8安 x 5餐+少少糊仔 8.81kg (14/1)

~ rebeccalols (悅瞳) girl 19 July 2.25kg 49cm 雪印 6-7安 x 5餐 + 少少糊仔 apple/pear juice apple/banana/carrot sauce 6.85 kg 66.5 cm (10/02/04)

~ E媽 (愷瑤) girl 21 July 3.4kg 安嬰兒A+ 4-5安x6餐 5.53kg,61cm(27/10)

~ ITMUM (Ivan) boy 21 Jul 2.765kg 50cm 森永 5.84kg,57cm (23/10), 66.5cm (2/2/04)
06:30 起床後, 梳洗完, 飲1-2安士水
08:00 飲奶(7安士)
12:30 飲奶(5-7安士) + 米糊數匙
15:30 飲奶(5-7安士) + 自製生果茸或菜茸數匙
17:00 飲自製加水果汁(1-2安士)
18:30 飲奶(5-7安士)
22:00 飲奶(5-7安士)

~kristymami (朗朗)boy 21 Jul 3.56kg 美素力(金) 4.33kg (22/8); 5.2kg (23/9)

~ 小熊媽咪 (梓淇) girl 25 Jul 3.26 kg,50cm 人奶 + 少少人奶糊仔 + 少少生果或蔬菜蓉 7.37kg,64cm (6/2)

~ 007guruguru (逸朗) boy 26 July 3.45kg 美素力(金) 6.7kg (3/11)

~ ErnieMama (敏維) 囡囡 28 July 2.8kg S26 4.84kg (30/9) 61cm(4/10) 花名:妹豬

~ smartest (巧兒) 29 JULY 3.5kg 安嬰兒A+ 6.7kg(15/11)

~ itbc (穎霖)girl 30 Jul 2.75kg 人奶 5.52kg 58.5cm(8/11)

8月份
~venus boy 14 Aug 3.54kg 美素力 7.15kg(21/11)

~wilnita (晞晞) girl 14 Aug 7lb2oz 明治 16.5lb (14/12)

影樓資料:
BB CUTE
電話:27208938找詹先生
青山道路124-126號金星商業大廈9A室
果度O岩O岩係長沙灣同深水埗地鐵中間, 應該長沙站會近少少。如果係深水埗過去, 就係嘉頓後一個街口, 果度樓下應該有一間好大既皇室傢俬設計。如果係長沙灣去, 就係東京街出口, 往青山道方向行, 之後轉右直行, 在天悅廣場對面。坐巴士就係麗閣村落車, 其實同你上BABY GYM果度唔係差好遠。
$980 (36張 4R) BK媽咪可減少$200
包底片, 另加CD就$140,可在電腦放

BB HOUSE
電話:23171298
尖沙咀漆咸道南83-85號金德大廈地下大堂
$980 (36張4R)黑白
$780 (36張4R)彩色
包底片,另加CD就$65。
BK媽咪送8R一張、5R兩張 或 8R一張、2R四張

新詩2首
7月B女個個俏,
講高大,我地有靈靈,
講嬌俏,我地有瞳瞳,
講可愛,我地有霖霖,
講巧手,我地有巧兒,
講靚女,我地有彤彤﹙自己讚下自己都得掛﹚,
講聰明,我地有Avian,
講開朗,我地有愷瑤,
講漂亮,我地有盈盈,
講精靈,我地有彩賢,
講精叻,我地有汶穎,
講活潑,我地有凌子,
講得意,我地有梓淇。

7月男b個個醒,
講靚仔、我地有gordon,
講大隻、我地有愷謙,
講夠man、我地有車車,
講身手、我地有深深,
講鬼馬、我地有逸朗,
講聰明、我地有朗朗,
講英俊、我地有洋洋,
講精靈、我地有Ian
講得意、我地有駿駿
講友愛、我地有子維
講食野、我地有Ivan

今日回顧
================================
1) 請到 yahoo 加入BB全名用作七月生日會向贊助商索取紀念品
2) 請到 yahoo 查閱最新的幼兒潛能訓練課程 - 香港基督教服務處資料
3) 生日會舉行場地將會移轉到酒店舉行 – 請大家踴躍提供場地資料
4) 討論入讀幼兒/稚園、小學及中學事宜
5) irismama,itbc 問妳會安排盈盈入邊間幼兒/稚園呢?
6) 沙田西田由 2/4 起大減價,晞琳媽咪將會視察現場再作報導
7) 巧兒由嘔吐轉為肚瀉,另Rion媽咪,請報告Rion情況。
8) 以後1日回顧會放在第一板版
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

子爵府

Re: 新一年啦,2003年7月BB同大家講「合皮扭耳」

新年快樂!
siub及靈靈到
唔知我係唔係第一個呢?
Waiting for YU

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

答對啦、小b,你係第一個,可能有d人出左街。

別墅

潘逸朗...到!

祝各位媽媽同bb新年快樂

:-o :-P :-D;-)

子爵府

我有2張安嬰寶A+(2號)的換領卷, 1張1月18號到期, 另一張2月22號到期, 你地想要的PM我呀!

珍珠宮

你地做咩咁夜都唔訓呀?我現在睡了。bye bye

子爵府

[size=xx-large]happy new year~~~~

[size=x-large]祝大家在新一年事事如意!各位bb精乖健康!

子爵府

好野, 我第一個報到。

我老公D朋友上左我屋企打邊爐, 而家係度睇緊碟, 仲未走呀,所以無得瞓囉!不過好彩佢地黎, 唔係奶奶又入黎喇!

大宅

傅悅瞳到.

我食左奶啦!仲瞓埋添.

祝大家合皮扭耳!

別墅

Happy New Year !

駿泓 & chun-mm 到.

別墅

大家好!新年快樂。其實我日日都有睇你哋傾計,

大宅

Good Morning all mamies & BB

Happy New Year for year 2004 !!!

Kristy & 朗朗

子爵府

Good morning everybody,

八月BB 晞晞妹妹報到!
新一年新開始,正如我的名字一樣,日日都有一個新希望!
我D朋友仔健康活潑,要乖D,日日乾哂D奶奶!

子爵府

車車哥哥,

你尋晚唱 K 呀?你識得唱乜野歌呀,幾時表現比我地睇?

男爵府

好媽媽勳章

hi !林愷謙到 ~~~~~
[size=medium]我地一家祝7月bb新年快樂

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
misu 寫道:
大家好!新年快樂。其實我日日都有睇你哋傾計,

男爵府

好媽媽勳章

wilnita:
你都係同我一樣那麼早起身呀!

男爵府

好媽媽勳章

Kristy 媽:
今日先留意到你個女好似大過o左好多下,個瞼仔都比之前張大頭相尖o左喎!kristy大個女喇 !

子爵府

chingyeehk,

唔知係唔係姓「林」嘅小朋友特別鐘意早起身呢?今早七點正我家大小姐已經睡醒了,經過一輪飲奶,POO POO,沖涼後現在又繼續進入夢香。

各BB,

今日你地又乜野節目呀?我打算去太古城行一行,順便去下JUSCO睇下有乜野平野。

大宅

早晨各位bb & 姨姨:

2004年新年快樂 !!

我剛剛起身飲完奶即刻上黎報到, 我尋晚去左爸爸朋友屋企倒數完2點鍾先瞓, 所以今日遲左起身.

Avian
我叫做陳穎瑤 Avian :lol: 2003年7月13日出世 weight : 3.05kg Height : 50cm 2004年1月14日(6個月零1日) weight : 7.55kg Height : 66cm Head : 41.8cm 2004年4月13日(4個月零9日) weight : 8.37kg 2004年7月23日(1歲10日) weight : 8.95kg

首頁

尾頁

跳至