跳至

首頁

尾頁

大宅

天諾由前日開始嘔 , 食咩嘔咩, 前晚開始痾仲係水,
尋日已經冇嘔只有痾, 以為有好轉, 點知今朝零晨又嘔過, 今朝帶咗佢睇醫生, 醫生話感冒菌入腸, 如果8小時內冇尿尿就要入院:-( :-( , 希望佢冇事啦, 佢上個月先出疹入完醫院

男爵府

最近感冒菌同流感真係好強,天諾叻叻打嬴病魔 tammy你都要振作呀。 或者小病是福呢,第時入學就好多抗體啦。 加油加油。

原文章由 tammy104 於 07-7-13 11:29 發表
尋日已經冇嘔只有痾, 以為有好轉, 點知今朝零晨又嘔過, 今朝帶咗佢睇醫生, 醫生話感冒菌入腸, 如果8小時內冇尿尿就要入院:-( :-( , 希望佢冇事啦, 佢上 ...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

MoMo之前都試過又痾又嘔, 但佢就係腸胃炎. 真係好擔心架. 不過天諾咁大份, 好快就會打羸d病菌, 好番架喇. Tammy, 唔好咁擔心啦.

男爵府

原文章由 mrsmcdull 於 07-7-13 11:37 發表
最近感冒菌同流感真係好強,天諾叻叻打嬴病魔 tammy你都要振作呀。 或者小病是福呢,第時入學就好多抗體啦。 加油加油。

希望天諾仔快D好番,tammy你唔好擔心,小心自己身體呀!有時間再update最新情況呀

別墅

天諾加油快d好返!!
原文章由 tammy104 於 07-7-13 11:29 發表
尋日已經冇嘔只有痾, 以為有好轉, 點知今朝零晨又嘔過, 今朝帶咗佢睇醫生, 醫生話感冒菌入腸, 如果8小時內冇尿尿就要入院:-( :-( , 希望佢冇事啦, 佢上 ...

別墅

天諾叻叻! Tammy, don't worry too much!

add oil!

別墅

諾諾 ~ 快D好番唔好再病病啦 ~
tammy 你都要小心身體 , 你真係廋左好多呀 ~

別墅

希望天諾快D好番,加油

大宅

多謝各位呀~~
哎.........我諗d菌應該係我野佢, 因為我上星期先感冒完, 聽人講感冒菌入腸incubation time係7日(唔知真唔真)
我已經响感冒頭3日戴mask同減少對住佢嘅時間仲分room瞓, 怕野佢點知都"懶"野~~大家真係要小心呀
今日連我自己都又痾又嘔, 要靠老公頂住
依家阿b唔肯食粥, 醫生俾嘅寶礦力又唔鍾意飲, 心急c我喇~~
有冇bb試過, 要痾幾多日d菌先清呀?

男爵府

原文章由 tammy104 於 07-7-13 15:19 發表
多謝各位呀~~
哎.........我諗d菌應該係我野佢, 因為我上星期先感冒完, 聽人講感冒菌入腸incubation time係7日(唔知真唔真)
我已經响感冒頭3日戴mask同減少對住佢嘅時間仲分room瞓, 怕野佢 ...

我記得TSZYUI嘅BB早前痾成70+ 次呀!唔係嚇你,不過真係好難講個duration...你觀察住天諾先,如果都係唔feel comfortable, 你再考慮帶天諾入醫院check check.

你自己都要小心,老公都係呀

大宅

就係呢個問題攪到我好猶豫俾唔俾佢出年2月返幼兒園, 原本打算報名架, 但係如果咁病法, 我寧願佢响屋企悶多半年先讀....哎....

原文章由 mrsmcdull 於 07-7-13 11:37 發表

大宅

paupau,
你嘅記性一向都好掂!
咁大獲痾成70+ 次, 阿仔你要加油呀!!!
我都同我老公講佢唔病得, 好彩聽日係星期六, 可以休息吓同埋陪阿b

原文章由 pwypaulina 於 07-7-13 15:24 發表

我記得TSZYUI嘅BB早前痾成70+ 次呀!唔係嚇你,不過真係好難講個duration...你觀察住天諾先,如果都係唔feel comfortable, 你再考慮帶天諾入醫院check check.

男爵府

原文章由 pwypaulina 於 07-7-13 15:24 發表

天諾点呀,冇事ma?
係呀tsyzui聖誕嗰事痾左100+呀,佢嗰事痾到有d缺水tim!
飲嘅水同食嘅嘢都唔夠佢痾!
e 生見佢幾分钟痾一次,就同佢吊鹽水等d 腸休多下就痾少左好多!
3日內痾一百次,之係住左4日e院!
頭尾都成個禮拜!
你要比多d 水佢飲,仲要留意佢有冇發燒!
嗰時tszyui痾到缺水見到佢手腳d 肉林哂,好冇彈性咁架!

大宅

吓~咁tszyui果時係咩事痾到咁犀利?
原文章由 TSZYUI 於 07-7-13 15:51 發表

天諾点呀,冇事ma?
係呀tsyzui聖誕嗰事痾左100+呀,佢嗰事痾到有d缺水tim!
飲嘅水同食嘅嘢都唔夠佢痾!
e 生見佢幾分钟痾一次,就同佢吊鹽水等d 腸休多下就痾 ...

男爵府

原文章由 tammy104 於 07-7-13 16:13 發表
吓~咁tszyui果時係咩事痾到咁犀利?

腸胃炎囉!
仲瘦左4磅呀....
不過佢唔知係咪小氣,佢痾嘅第一日就係我驗到有阿妹嗰日!

[ 本文章最後由 TSZYUI 於 07-7-13 16:40 編輯 ]

大宅

諾諾叻叻,快d好翻,

媽媽都要多d休息,同諾諾一齊打敗d細菌

別墅

祝諾諾&tammy早日康服, 諾dad dad 就要加油頂住!

大宅

天諾加油.快d打敗病魔先生.唔好要媽媽咁心痛

別墅

天諾!你要加油呀!
加油!加油!加油!加油!加油!加油!
加油!加油!加油!加油!加油!加油!
快d好番!

民房

tammy你唔好擔心, 0701果日都見你就住就住....怕傳染俾天諾, 你已經做得好好架喇,希望天諾仔快D好番啦

另外, 唔駛因為咁而唔考慮咁早俾仔仔返學....病完d抵抗力會勁d喎!

首頁

尾頁

跳至