論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我家姐請了一個海外的印,講明要識廣東話。
印嚟到後當晚在我家姐度瞓,第二日喺我度由我工人提供特訓兩日,第四日回去就話唔做!
Agent話工人無錢賠一個月通知比我地,要我地互相不追究,又話要比機票錢!我話唔可以比錢,要出機票!我問實如果工人唔上機點算,agent話佢會上機的!但事實係agent唔比佢上機,送咗個印去澳門打黑巿工還債!
我家姐如再換一個要再比4000!之前已比7000!
工人嚟咗頭搭尾唔到三日!工人辭職agent都唔負責!當初仲話工人唔會辭職,叫我家姐放心!
今次真係出埋錢比agent請人去幫佢打黑巿工!

katiesin  一定係新都城,標X 呀>>>???  發表於 14-7-4 01:53
peony_only  可否PM 我邊間agent ? 正在揾工人中, Thx  發表於 14-4-7 01:11
yanyan_0104  想問邊間agent , 因為我都剛係將軍澳既agent 請左個工人..  發表於 14-2-15 12:07
333s  有冇採取行動?  發表於 14-2-15 08:07

男爵府

回覆:eelenomis 的帖子

边間agent?

男爵府

回覆:將軍澳agent同工人夾埋!

開佢名啦

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你預海外嚟的, 就算話識廣東話, 都真係好水皮架咋...
你當佢完全唔識都得了

別墅

邊間。因為我都要請

男爵府

Push!!!
I want to know too!

禁止訪問

大宅

我都想知,請講!

別墅

回覆 wcpcelia 的帖子

絕對讚成 , 又要請海外 , 又要識講廣東話=.= 人地人生路不熟 , 一黎到仲要同人特訓 , 正常人都會走人啦!!!!
海外新黎果D要教好長時間呀 ! 無言~

男爵府

引用:回覆+wcpcelia+的帖子絕對讚成+,+又要請海

原帖由 SuperD 於 14-02-16 發表
回覆 wcpcelia 的帖子

絕對讚成 , 又要請海外 , 又要識講廣東話=.= 人地人生路不熟 , 一黎到仲要同人特訓 ...
特訓唔係地獄式囉!係由我工人教佢點做家務, 點清潔屋企。廣東話佢係零囉,我地都無介意,仲將印中翻譯書仔講解比佢聽,叫佢自己mark譯音。
依家係個agent同工人夾埋欺騙,工人嚟到唔做唔使賠比我地之餘,我地仲要比錢佢喎!

男爵府

引用:边間agent?

原帖由 lulumelody 於 14-02-15 發表
边間agent?
已pm

男爵府

我唔知可唔可以開名,所以已pm衰agent名比大家了

複式洋房

回覆 eelenomis 的帖子

please kindly advise by pm
i live in TKO also

thanks

複式洋房

Pm me please. I am looking for jeijei in tko. Thanks.

男爵府

引用:我唔知可唔可以開名,所以已pm衰agent名比

原帖由 eelenomis 於 14-02-16 發表
我唔知可唔可以開名,所以已pm衰agent名比大家了
請PM agent 比我。

男爵府

請pm埋我

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去消委會投訴agent, 寫埋信俾入境處投訴工人。

katiesin  我都想去信投  發表於 14-7-4 01:54

大宅

pls advise the agent name, I live in tko too

別墅

我以前都有試過好似你咁 , 一個印尼姐姐(係我屋企做左4-5年左右)教一個新請印尼姐姐 , 教左2年都係好水皮呀 ! 你諗下 , 如果你去印尼學印尼話 , 要學幾耐 ? 唔好咁心急 , 成日道理係晒自己果邊 , 人地永遠是錯的 , AGENT 同工人更本就唔識的 , 唔好下下都入晒D AGENT 數 , 同埋E個討論區好多負能源 , 我知我講E D野樓主唔鐘意聽 , 不過只係我自己經驗 , 我用工人超過30年 .

伯爵府

唔該PM 我, 我都係要請姐姐, 都係在TKO 搵, 千萬個唔該!!!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至