媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 2002既9月馬仔!!!新年喇喎!!!!

[size=medium]Thank you Ms.M for organizing such a wonderful party for us. The place is perfect for BB to spend 3 hrs !!

[size=medium]Tks 金毛博士, Nancy and Alanma's special surprises, u guys r so sweet !!

Sheeta, v do miss Yanyue. Hope she get well soon... Do u enjoy her attachment :-P Is it yr babysitter's advice to drink the special tea curing Rose ?? She is such an expert ! :-P

子爵府

呀...唔記得講又多個靚靚媽咪>>>LC 呀 又後生又靚

大宅

死啦.....我竟然唔記得多謝[size=large]Ms.M&[size=large]金毛 Dr. Ball,真係底打
多謝晒 Ms.M 幫我o地搵到個咁好玩o既地方
金毛 Dr. Ball...多謝你,你整o既手作仔...真係唔錯,我好鍾意...我決定搵個 5R 相架放起佢

大宅

SmallSmall 寫道:
嘻嘻...大家都俾d BB 玩謝晒lu

Thank You Ms.M, 其實Gymboree個場都唔細呀, 你見d BB 都未打交and你推我撞 :-P 個地方就真係very fit for BB 喇

係呀!Ms.M,個場地簡直係冇得彈,相信大家都玩得好開心(其實我可能仲興奮過bb們.....) :-P :-P :-P
我都真係謝謝地喇....不過驚聽日要返工冇乜時間上來表達下心中對所有有份arrange今日呢個party的ee們既感激.......
多謝nancy ee & alan 媽 既可愛的禮物!!!
多謝ball ee 咁有心思既靚靚相.......
多謝所有出席的爸爸媽媽同埋bb,多得大家踴躍參加,我地先至可以識得咁多朋友,而bb又可以一齊玩.......總而言之,今日我地真係好開心......
當然一定要多謝Ms.M啦!!! 知道妳近排好多事忙緊,仲抽出時間幫我們安排咁多野......Thanks a million.....

sheeta,
今日妳同欣愉來唔到,我地好掛住妳們.....希望好快會有下一次的gathering啦.....

卓霖媽,
今日見到卓霖哥哥,覺得佢比想像中斯文好多啊!!
真有大哥哥的風範喎.......我地要多d親近親近,等我個sabrina又學得佢咁穩重先至得喇.....

男爵府

噢... 睇嚟欣愉miss左個好好玩嘅party喇...希望下次爬地, 個個bb都咁健康, 全部都可以到齊啦。

蟹媽,
金銀花煲水沖涼係公公同我grandma教架, 佢地話係出疹都可以咁做架喎。

子爵府

Sheeta>
欣愉真係9月BB大紅人 今日個個都問你地黎唔黎, anyway, 學你咁講...個個BB都健健康康

大宅

[size=large]Party後記
1。 有邊個媽咪遺漏左pampers尿片袋一個﹖ 請聯絡Gymboree既Steve.
2。 Sheeta & 劉太>>> 你地來唔到太可惜喇。大家都好想見到你地&欣愉家雋呀。我地留左兩份小禮物比你地﹐雖然唔值物錢﹐但係我地既小小心意喇。重有倫媽既禮物。 Sheeta, 因為塭唔到火車源線既媽咪幫手比你﹐所以我保管住你D禮物先﹐看看幾時見到你喇。 劉太個D好似唔知係金毛博士定細細樹。
3。 多謝今日既Santa倫媽。 你好識揀禮物呀。泓道係超級車咪﹐見到你送架車車﹐開心到成晚都唔放手。
4。 至於金毛博士﹐果然係搞槍作窩﹐幅相真係好有心思。最緊要係每個人個幅都係unique既﹐要經人手加工﹐唔係就咁打印出來就算既。 底贊。
5。至於我﹐大家唔駛客氣喇。我只係付出小小時間 & 2盒Cova朱古力。 無物特別貢獻。 不過我見個個BB玩得開心﹐我都好開心呀﹐今日好似做左細路仔咁。 泓道唔知係咪玩得盡興到倦﹐晚飯吃得好快& 多。 而家訓到一隻豬咁路。 真老懷大慰咯。
6。 我地既兩大御用攝影師(i.e. 諾妍爸&可頤爸)>>> 幾時有相看呀﹖﹖﹖

洋房

多謝晒ms. m, 我o地michael仔今日都係玩到超開心.michael 爸爸話幾時再有function 都一定要帶michael參加, 仲有次次都抽到獎就更加好啦!:lol: :lol: :lol:

多謝alan ma ee o既禮物, michael勁鍾意車o架,拆o左之後渣到實晒, 問佢借o黎睇o下都唔得. alan仔甚具明星風範,今次第一次見唔敢冒昧,下次一定要同alan,michael兩個影番張合照做投資先得

仲有咁多位bb,你o地個個都勁可愛呀!
ee要o係到講聲sorry啦,michael仔今日都好粗魯, 諾妍呀, 大官呀..., 你o地唔好嬲, ee今晚已經再教訓o左michael啦.希望下次佢可以俾番個好印象你o地啦.

sheeta
今日欣榆冇o黎到真係有d可惜,事關我同michael一齊睇"人狗初接觸" :-P 時就猛咁話,星期日就會見到個可愛bb囡啦.michael可能一路都有記住,今日重溫,佢猛咁指住想講咩o野咁(莫非話點解佢無o黎 )

不過我o地好快就有機會見到o架o拉!係咪(hehe,真係要事先多謝各位熱心o既媽媽搞手啦. )

另外,金銀花沖涼呢家o野, 對皮膚真係好使得, michael 都曾經係用家o黎o架.

small small, 你太客氣啦, 失禮,失禮.今日個gathering真係好好玩. 再次多謝咁多位爹d媽咪同bb.

lc

大宅

crabmama,
遲d send 相俾你

jess,
卓霖多謝ee讚賞
sabrina好可愛啊,大個女左,同張相比較,認不出她呢!
我地住得咁近,真係要多d飲下茶,又等d小朋友聯絡下先!
經你一提,卓霖執野咁認真,我想是返playgroup的收獲

alan 媽,
昨日卓霖在一日內得到他兩樣至愛,
至愛1:玩波波,佢將gymboree的波波收埋晒在d"lone lone"度
至愛2:車車,今朝一早起身就拎住你送的巴士,仲拎埋去婆婆處向各人show quli

別墅

咁多bb一齊, 真係好盞鬼, 好彩個場夠大, steve問我點解大官細細個就咁多friend, 我話係死黨, 有d仲對咗襯家

多謝說話講晒, 我唔zum氣la :-P

如果你地又想爬地, 可以考慮my gym, 佢地都好大, 好似都係二千幾20個bb 我係會員, 要搞就出聲啦! 不過我唔識講價, ms.m真係好掂 :-P

candy,
成日要西門做柴可夫, 真係好耐都唔該, 住得遠係煩d.

金毛博士
我成日都想有張大合照, 但係次次都hold唔到大官影相, 你張傑作真係好有記念性

大宅

Ms M,
Thank you very much for all the things you have done for us in this gathering.

Sheeta & Mrs. Lau,
Miss you both in this gathering.

波波,
我好鍾意你的設計呀. 我諗我要特別存放呢張相至得呀. 要存到佢幾十歲架. 可能到時2002.9月bb o向2062.9月攪個60歲大壽, 佢地個個都攞住呢幅相傾呀傾..... :lol: :lol:

All moms & BBs,
唔洗多謝我的小禮物,希望個個bb都喜歡啦.

我琴日遲黎, 一定miss左好多野啦. alan有少少病, 我唔想特登叫醒佢. Gymboree 真你令我幾surprise, 我可能少去呢d playhouse, 佢的地方好大好乾淨. 多謝Ms M 的介紹. 我琴日影唔到好多相呀. 原本我好想同唔同的bb影相的.

大宅

Sandy,

下次gathering 你都一齊參加啦. 大家bb同齡一齊玩係好得意架.

我的Baby House 的相係o向Alan's album (2nd one)入面.

子爵府

Alanma, really thanks for your gift, Lok Yin is really like "太朗" gar and I found to buy her a 拖鞋 before :-P

Ms.M, Lok Yin baba is doing his job today, 曬完就會scan and post here....

Ball.....nothings can be said, your work is really really great and baba already keep it in photo book last night

男爵府

[size=large]Morning all!!

假期過後,今日又開始忙碌既湊仔生活lah...... :-(

客氣說話唔多講,
總之尋日好合皮,
阿仔可以周圍遊,
阿媽我就好梳乎。

張相只係想for every sweetie一個memory;可以既話,我都想每年整一張,等佢地大左睇返下班朋友仔每年唔同個樣!!

最對唔住係LC同李c9(唔知仲有無漏 ) , miss左佢2個bb(coz無收到相:-( ),唯有等下年lah :-P

男爵府

妙ma/ jennifer,
未收到你地address, pls pm to me

老襯,
多謝珍藏

原來尋日我無乜影到相 :-( :-( , if你地d相有hoklam既蹤影,唔該e比我/ save to me ...thaks

大宅

SmallSmall,

之前一段時間凍, 我週圍搵bb拖鞋先知道原來係咁罕有的. 樂研鍾意就好啦.

SmallSmall 寫道:
Alanma, really thanks for your gift, Lok Yin is really like "太朗" gar and I found to buy her a 拖鞋 before :-P

子爵府

倫媽> 今朝同諾妍試著仲好開心添... 尋日Alan仔好型喎, 仲訓係地任我"吱"...跟住笑到卡卡聲

大宅

SmallSmall,
係呀. 我睇唔到添. miss 左.

複式洋房

Ms M, thx for your time and ‘energy’ for organizing yesterday’s gathering. Everything was ‘super’--- great!

Sheeta, did your daughter getting better? You MUST join us in our next party!

Mrs Lau, can't see you and your son in the party yesterday, hope everything's alright!?

Thx to Alanma and Nancy for your lovely gift to Heidi – she likes Winnie the Pooh very much! And Ball for the ‘artistic’ picture (actually can I ask for a 8R or 10R blowup so that I can use it as a decoration for Heidi’s room?)

Heidi got so excited and ‘hyper’ after the party yesterday and cannot sleep till 1am. Poor me, I need to carry her/struggle with her to make her sleep. Anyway, it’s a very memorable day and my husband is working on the photos. Will give you the link once he’d finished uploaded all the pics.

男爵府

Heidi_mom,

no problem,你想幾大有幾大,但我唔知煲大左之後個file有幾大,驚你個貓box會爆,比定多個e-mail address我試下; if唔得,我就save落cd 比你

首頁

尾頁

跳至