夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

最近見番個冇見好耐0既朋友, 同佢傾計, 知道佢近兩三年婚姻出現問題。佢結左婚5年(冇小朋友), 頭1,2年都冇問題,但之後佢發現個c6出面借左好多錢,有幾十萬, 但比老婆識穿左之後都仲成日賭, 佢乜辦法都諗過, 連外家都借埋。個老公應承會唔再賭, 當債項還得一半0既時候, 諗住過多幾年清晒0的數會有好日子過, 點知原來個c6一路都仲有賭, 另外仲有一0的新債項。
佢諗過離開佢, 但個c6苦苦哀求,咁大家一場夫妻佢就比多次機會佢, 希望浪子回頭。點知2年幾前比佢發現, 除左賭之外原來個c6出面仲有個女人。於是就重提離婚, 但個c6話同個女人根本冇感情,只不過個女人肯比錢佢,同佢還左唔少債, 佢先會出賣自己,又話自己其實好唔開心同個冇感情0既人一齊,不過為左大家將來都冇辦法,仲叫個老婆同佢一齊忍辱負重,話最多2年"昆"夠佢0的錢就會離開佢...以後可以重過新生活。
點知件事揚左,個c6同個女人就更冇避忌, 打電話黎會同佢講話搵老公聽。而個c6亦唔避嫌咁大大聲0係電話同個女人打情罵俏...個女人態度越來越hill, 成日打黎鬧佢:"生人霸死地","冇感情又唔肯離婚", 有時講埋粗口...
我朋友就成日偷自垂淚。
2年過左, 要離開個女人0既事提都冇提, 佢個心已死, 好後悔點解當初要信個c6, 於是決心抽離,重提離婚。正當佢密謀之際個女人好似等唔切咁, 約佢出黎講數, 佢開價100萬要佢同個c6離婚, 會請個公證人證明筆錢係冇條件送贈比佢, 法律上不得作任何追究。
於是就好似睇連續劇咁當時佢即時大鬧個女人, 話:"你當我乜人? 當個男人係貨物?"個女人又係好似劇情咁: "你而家唔好咁衝動住, 諗清楚先再搵我, 總之一日你肯放手呢筆錢都等緊你...."
憤然離去後佢番到屋企, 又諗起個c6同個女人親密0既電話笑聲, 又諗仲欠外家30幾萬未還... 個阿媽60幾歲仲要做家務助理....諗到做人有骨氣又如何, 個c6夠冇骨氣啦.... 當佢係貨又如何, 直情係賤貨添....
思想不斷掙扎, 唔敢提離婚住,想諗清楚要唔要筆錢至開口講離婚...
佢又話覺得要左錢好似出賣自己人格咁,但諗到自己乜都冇又想要左筆錢
你地會點做?? 我話如果真係冇手尾0既話, 而又仲有咁多債務困難,我會要筆錢。佢而家仲揹緊唔少佢c6借落0既私人貸款債0架....而家每月要還萬幾呀...佢阿媽果筆都唔知幾時先可以開始還.....

大宅

難得佢咁識欣賞呢過個男人,咪送比個女人慢慢享用囉
錢無謂要多佢,費事比人有話柄,叫埋個男人三口六面講清楚,
總之佢還晒d債就開party放煙花送佢走

水晶宮

原文章由 siufung 於 07-7-14 14:10 發表
最近見番個冇見好耐0既朋友, 同佢傾計, 知道佢近兩三年婚姻出現問題。佢結左婚5年(冇小朋友), 頭1,2年都冇問題,但之後佢發現個c6出面借左好多錢,有幾十萬, 但比老婆識穿左之後都仲成日賭, 佢乜辦法都諗過, 連外 ...

我會要左 d $$$, 但會同c6講係個女人搵自己先 & d $$除左還清哂 e+ d 債 & 之前代佢還d債,其餘會俾番個c6 , 因為d $$$係佢出賣自己得番黎。總之,以後各不相欠,各行各路。

[ 本文章最後由 PCCW2319 於 07-7-14 15:33 編輯 ]
天空之城, 快樂之地

男爵府

畀面勳章

甘既男人都值100萬?我都會還清所有債務,剩低既會俾番c6,呢d係佢既肉金錢,唔係要還債既,我一亳子都唔會要添呀

願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

男爵府

走就一定走硬...離婚後你朋友一定開心過依家N咁多倍:lol

但最緊要攪掂D債.."難得佢咁識欣賞呢過個男人~~好鍾意呢句 錢無謂要多佢, 起碼用來還晒d債" ...比著我, 就算比人講, 我都對得住天地良心...其實佢老公一開始已經唔掂, 你個friend已經人志義盡..

原文章由 littlefatc9 於 07-7-14 14:18 發表
難得佢咁識欣賞呢過個男人,咪送比個女人慢慢享用囉
錢無謂要多佢,費事比人有話柄,叫埋個男人三口六面講清楚,
總之佢還晒d債就開party放煙花送佢走

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

梗係要錢唔要貨喇!!!
仲要收本票, 千其唔好戶口過戶口, 點知佢會唔會同銀行講話過錯數架, 筆錢到左手, 先好同 c6講離婚既野~~

記住, 約個狐狸精0羅錢時, 記得錄音呀!!

伯爵府

好媽媽勳章

要錢唔要貨 咁既男人要黎擺Q用咩
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 CANDY_SAMSON 於 07-7-14 17:16 發表
要錢唔要貨 咁既男人要黎擺Q用咩

agree 仲要搵埋第3, 4者係現場做證, 一定要簽字 存檔.

題外話:
CANDY_SAMSON,

你BB張相好可愛啊:loveliness:

[ 本文章最後由 miffymiffy 於 07-7-14 17:36 編輯 ]

子爵府

說真的一個冇骨氣冇尊嚴的男人要來幹麼, 冇錢唔緊要, 可以跟你一起捱麵包飲清水, 但一個好賭, 冇骨氣, 冇尊嚴的男人要來幹麼. 他跟做鴨冇乜分別.

我會要個女人的錢, 然後用黎還清哂的債, 和取回之前代佢還債的錢,其餘會俾番個男人, 因為的錢係佢出賣自己得番黎.之後最重要搞清楚所有離婚手續, 各行各路, 各不相欠

大宅

即賣啦,趁有市好快d放貨添呀

水晶宮

原文章由 wxxyxn 於 07-7-14 18:16 發表
即賣啦,趁有市好快d放貨添呀

天空之城, 快樂之地

公爵府

原文章由 siufung 於 07-7-14 14:10 發表
最近見番個冇見好耐0既朋友, 同佢傾計, 知道佢近兩三年婚姻出現問題。佢結左婚5年(冇小朋友), 頭1,2年都冇問題,但之後佢發現個c6出面借左好多錢,有幾十萬, 但比老婆識穿左之後都仲成日賭, 佢乜辦法都諗過, 連外 ...

5洗揀兼無得揀, 即刻離婚, 要果100萬, 攪掂外家同用自己名借落d債, 不過一毛錢都5會比c6(5值得。個男佢自己話出賣自己姐, 但睇落點到5似), d錢用來補返兩年自己ge屈辱先岩.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

要!點解唔要d錢呀!!

個男人就一定唔嫁啦呢d仆街!
一定要埋d錢!
佢比得,
點解唔要!!

一定要!!

超級版主

超級版主

係咪虛構?無乜可能

子爵府

係真0架,除非我個朋友講笑啦.....:-|
我都覺得好似做戲咁....但人生如戲,真係100歲唔死都有新聞....
原文章由 bktcc 於 07-7-14 19:20 發表
係咪虛構?無乜可能

翡翠宮

sold!

珍珠宮

熱血金章

賣.賣.賣.賣.賣.賣.賣.........
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

大宅

賣! 拿拿臨過水!

益街坊費事擺貨倉!

[ 本文章最後由 shunshunma 於 07-7-14 23:01 編輯 ]

等待驗證會員

賣,唔使考慮

男爵府

要! why not??:tongue: 為何同銭作対??(臭男人??100萬??)

本来見到個topic既時候我個心就9秒9答左"no"!!但看完内文後就覚得ng要対不起自己及家人。
不過一定要set 好有条件。
記住拿銭後,個男人未必放過你。但切記心軟。
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

首頁

尾頁

跳至