跳至

首頁

尾頁

別墅

請問你們的BB打一歲針後,幾時先發燒呢?姑娘話5-12日先會發燒,如果早了發燒,就是阿B本身自己有病,唔關支針事喎!!係咪真的呢? 但我阿B都沒有病,第二日就發燒了。
你地阿B的情況係點呢?

另外係咪要等好翻哂,冇發燒先開始轉3 號奶粉呢?

[ 本文章最後由 小奶奶 於 07-7-15 20:54 編輯 ]
[

大宅

原文章由 小奶奶 於 07-7-15 20:49 發表
請問你們的BB打一歲針後,幾時先發燒呢?姑娘話5-12日先會發燒,如果早了發燒,就是阿B本身自己有病,唔關支針事喎!!係咪真的呢? 但我阿B都沒有病,第二日就發燒了。
你地阿B的情況係點呢?

另外係咪要等好翻 ...

Bosco 都係第二日開始燒, 維持咗3日, 只係微燒, 吃咗2日退燒葯, 但都會持續頭,頸,身都熱熱地咁囉, 佢食得玩得架.

至於換3號奶粉, 其實都唔使咁急, 慢慢都無問題呀!

男爵府

原文章由 BoscoChow 於 07-7-15 21:07 發表

Bosco 都係第二日開始燒, 維持咗3日, 只係微燒, 吃咗2日退燒葯, 但都會持續頭,頸,身都熱熱地咁囉, 佢食得玩得架.

至於換3號奶粉, 其實都唔使咁急, 慢慢都無問題呀!

冇燒喎....不過佢都唔發燒既,touch wood咁耐發過1次燒咋∼

子爵府

我都唔sure亞仔有冇燒, 抱住佢就覺得佢好熱..呢2日都幾扭計下wor, 但幫佢探熱又冇燒wor, but我都有比左2次退燒藥佢食:cry:

別墅

我個B打針後第四日先開始燒, 佢燒吓又唔燒吓, 都唔舒服咗成三日先好返...:-(

水晶宮

Bosco會在8月8日去打,好驚呀!呢支針都幾厲害噃,好似好多bb都會發燒!希望Bosco會無事啦!

大宅

我阿女無燒, 但打針前病o左流鼻水....依家d病仲未清.....

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

Hayden係7月9号打針,但冇燒喎.....

原文章由 mowaiching 於 07-7-15 23:42 發表
我阿女無燒, 但打針前病o左流鼻水....依家d病仲未清.....

大宅

原文章由 奀奀豬0702 於 07-7-15 22:15 發表
我都唔sure亞仔有冇燒, 抱住佢就覺得佢好熱..呢2日都幾扭計下wor, 但幫佢探熱又冇燒wor, but我都有比左2次退燒藥佢食:cry:

係啦, 就係熱但又未到滾囉

子爵府

希望亞仔快d冇事啦..佢仲好似有d冇咩胃口tim呀..
今日都食唔晒d奶奶, 飯仔又唔多肯食..成日要我抱:(

男爵府

Matthew 都是7月9号打針,到今日(第七日)下午開始燒喎, 食0左1次退燒藥晚上就無mud燒.

原文章由 sandyng 於 07-7-15 23:45 發表
Hayden係7月9号打針,但冇燒喎.....

大宅

朱古力今朝打咗針,返屋企之後嘔咗5次,面青口脣白,諗住帶佢睇醫生,但佢訓咗覺,訓醒又面色好些,不過我唔敢俾嘢好食,我C6就連水都唔俾佢飲,佢驚又嘔會好辛苦!

大宅

咁係未打左1歲針會好容易發燒呢?我囡囡18/7去健康院打啦!

子爵府

got fever and did not want to eat :cry:

別墅

我個熙垣5號打,到了第9天即14/7那天開始燒,而且又没有胃口,又不多吃奶,吃進去的東西又經常嘔,今天己是第三天了,今天也稍微好些,不過讓人好心疼,一歲針真的好厲害啊!因為我個仔以前所打的針對他來說根本都没有什麼反應。

男爵府

畀面勳章

原文章由 HELEHCHOW 於 07-7-16 15:01 發表
朱古力今朝打咗針,返屋企之後嘔咗5次,面青口脣白,諗住帶佢睇醫生,但佢訓咗覺,訓醒又面色好些,不過我唔敢俾嘢好食,我C6就連水都唔俾佢飲,佢驚又嘔會好辛苦!

吓!?水都唔比佢飲??
你唔驚佢脫水呀??

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Helen,
我諗應該畀佢飲d水會好d哦,or葡萄糖水.

原文章由 獅子仔媽媽 於 07-7-16 23:43 發表

吓!?水都唔比佢飲??
你唔驚佢脫水呀??

大宅

原文章由 獅子仔媽媽 於 07-7-16 23:43 發表

吓!?水都唔比佢飲??
你唔驚佢脫水呀??

最後我們帶咗佢去睇急症,驗咗小便無乜特別嘢,醫生話佢打針時可能嚇倒了,不過佢嘔咗5次之後訓咗幾粒鐘,醒返都正常番,又識玩、又勁肚餓,不停叫奶奶,睇緊醫生佢都對住醫生不停喊住叫奶奶呀!奶奶呀!

男爵府

原文章由 HELEHCHOW 於 07-7-17 00:52 發表

醒返都正常番,又識玩、又勁肚餓,不停叫奶奶,睇緊醫生佢都對住醫 ...

咁醫生有冇俾奶奶佢食

大宅

原文章由 joesimage 於 07-7-17 00:54 發表

咁醫生有冇俾奶奶佢食

當然無啦!不過醫生叫我們lala聲俾嘢佢食,因為我們驚佢嘔,所以餓咗佢好耐!

首頁

尾頁

跳至