嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最近食大半碗就唔食,如果abc粉 or 通粉就食唒. 佢可能開始唔鍾意d 質感. 如果煲abc粉就會給蕃茄, apple or 南瓜 (都食厭), 如果粥就比較清d, 都係綠色菜加肉. 另外我到而家都全部無落salt, 唔知會唔會大咗,開始有要求,因為佢都21個月大. 想請教有吔她介紹.

伯爵府

魅力王子

原文章由 monster2003 於 07-7-16 23:27 發表
最近食大半碗就唔食,如果abc粉 or 通粉就食唒. 佢可能開始唔鍾意d 質感. 如果煲abc粉就會給蕃茄, apple or 南瓜 (都食厭), 如果粥就比較清d, 都係綠色菜加肉. 另外我到而家都全部無落salt, 唔知會唔會大咗 ...

my son 8months start aready have little salt into his lunch and dinner...

and your son aready 21months,u can put little salt into....

sometime babies no like eat same food everyday,
u can try try other new food.

and abc粉or通粉 also ok ar~!!

別墅

通粉,米粉。

大宅

原文章由 monster2003 於 07-7-16 23:27 發表
最近食大半碗就唔食,如果abc粉 or 通粉就食唒. 佢可能開始唔鍾意d 質感. 如果煲abc粉就會給蕃茄, apple or 南瓜 (都食厭), 如果粥就比較清d, 都係綠色菜加肉. 另外我到而家都全部無落salt, 唔知會唔會大咗 ...

你係d 粥仔度, 加d salt, 有d 味~
唔使咁寡~
食粉有得咬下呀嗎~
或者試下多d 唔同既配料~
可能會吸引到佢~

禁止訪問

男爵府

原文章由 sa2501 於 07-7-18 03:54 發表
薯仔 - 可以整薯容. 可以買細細粒既 new potato, 就咁烚熟
烏冬
麵 - 可用天使麵.
餃子 - 自己用豬肉 + 菜包

21個月其實可以食飯喇.
菜+ 肉做"送".

18個月大已經可以比爛飯仔佢食啦,可以加菜同肉餅!!!
麥皮.喬麥麵.甘荀麵.波菜麵......煮好剪細就ok,其實好多嘢都可以食得啦,而且都要開始比d味佢試,唔係第時返學人地唔會就你細路,唔試你唔知你個細路會唔會敏感?

複式洋房

請問係邊度買到?

首頁

尾頁

跳至