自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

其實意外既野邊個都唔想, 都唔好太過責怪個媽媽喇:-|
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

雖然話呢個係意外, 但係呢個意外佢係可以避免~

大宅

真係唔知點解差

侯爵府

畀面勳章

原文章由 juicypig 於 07-7-17 14:13 發表

唔怪佢,怪邊個??
>>今日蘋果頭條 <<

單 親 媽 媽 激 動 需 留 院 墮 樓 女 童梁 凱 晴 ( 2 歲 半 ) , 頭 部 受 重 創 送 明 愛 醫 院 搶 救 後 , 晚 上 轉 送 沙 田 威 爾 斯 醫 院 急 救, 醫 生 發 現 女 童 盆 骨 亦 碎 裂 , 一 邊 腎 受 損 , 通 宵 為 她 做 手 術 搶 救 。 姓 嚴 ( 34 歲 )新 移 民 母 親 陪 同 幼 女 送 院 後 , 因 情 緒 激 動 不 停 自 責 , 要 留 院 接 受 治 療 。 正 在 深 圳 的女 童 父 親 ( 32 歲 ) 接 獲 警 方 通 知 , 晚 上 趕 返 港 協 助 調 查 ; 而 梁 童 的 祖 母 及 姑 母 趕往 醫 院 了 解 , 其 間 有 人 衝 口 而 出 說 : 「 唉 ! 佢 都 唔 係 第 一 次 將 個 女 留 屋 企 喇 。 」 深 水 重 案 組 已 接 手 調 查 此 案 , 了 解 是 否 有 人 疏 忽 照 顧 , 暫 時 未 有 人 被 捕 。
現 場 為 石 硤 尾 23 座 8 樓 一 個 面 積 200 多 呎 單 位 , 據 悉 嚴 婦 為 內 地 新 移 民 , 年 多 前 來 港 , 3 個 月前 與 兩 名 女 兒 入 住 上 址 , 一 家 三 口 靠 綜 援 過 活 。 女 童 父 親 家 人 透 露 , 嚴 婦 來 港 後 曾多 次 將 女 兒 獨 留 在 家 , 自 己 則 北 上 消 遣 , 為 此 與 丈 夫 感 情 決 裂 , 最 後 離 婚 收 場 。

唉!!

珍珠宮

我都知係可以避免 但係呢個係一個悲劇, 都發生咗咯, 再不斷怪個媽媽都無補於事, 佢已經得到最大既教訓啦:(

大宅

佢唔係第一次單獨留小朋友係企.
仲試過留兩姐妹係企,
自己上深圳呀!
今次唔出事, 都唔擔保下次無事.
呢個阿媽真係 ...?-(
係佢親手殺死自己個女架!

侯爵府

畀面勳章

咪就係...
相比起呢單,墮樓小童阿媽真係不X知所謂...

情 路 屢 受 創   與 愛 郎 冷 戰
未 婚 媽 遺 下 稚 子 跳 樓 死

【本 報 訊 】 曾 經 感 情 受 創 的 年 輕 未 婚 媽 媽 , 疑 三 日 前 為 男 友 慶 祝 生 辰 時 , 被 向 來 相 處不 睦 的 對 方 家 人 指 摘 黑 臉 , 弄 至 吵 鬧 收 場 , 惹 來 愛 郎 不 滿 。 雙 方 陷 入 冷 戰 , 令 她 更受 打 擊 。 昨 晨 她 向 胞 妹 發 送 「 死 亡 短 訊 」 後 , 並 遺 下 5 歲 兒 子 , 在 石 硤 尾 白 田 跳 樓 自 殺 身 亡 。 多 次 致 電 及 趕 往 制 止 慘 劇 的 男 友 發 覺 遲 來 一 步 , 從 此 與 女 友 陰 陽 相 隔 , 跌 坐 在 死 者 家 人 面 前 自 責 落 淚 。

屍 體 袋 內 手 機 大 響

跳樓 死 亡 的 未 婚 媽 媽 姓 鍾 ( 24 歲 ) 任 職 文 員 。 據 悉 , 鍾 女 與 前 男 友 育 有 一 名 現 年 約5 歲 兒 子 , 其 後 與 前 男 友 因 感 情 破 裂 分 手 。 之 後 , 她 帶 同 兒 子 搬 回 白 田 二 座 的 家 人 住 所 , 至 近 年 與 現 任 男 友 相 戀 , 自 行 遷 出 與 對 方 家 人 同 住 , 兒 子 則 交 由 父 母 代 為 照 顧 。
現場 消 息 稱 , 女 事 主 素 來 與 現 任 男 友 家 人 關 係 欠 佳 , 上 星 期 六 他 們 一 同 為 愛 郎 慶 祝 生日 , 席 間 鍾 女 被 男 友 父 親 指 摘 黑 臉 , 一 度 引 發 爭 執 , 因 而 被 男 友 怪 責 , 令 她 飽 受 委屈 , 雙 方 感 情 陷 入 冷 戰 僵 局 。 鍾 女 其 後 將 當 晚 的 不 快 事 寫 在 日 誌 內 , 又 曾 向 姓 郭 (47 歲 ) 母 親 傾 訴 , 惟 仍 沒 法 驅 走 心 中 鬱 氣 。
昨 晨 8 時 許 , 鍾 女 離 開 男 友 住 所 , 向 20 歲 妹 妹 發 送 手 機 短 訊 表 示 要 尋 死 , 然 後 走 到 家 人 住 處 毗 鄰 的 白 田 三 座 高 處 躍 下 , 撼 落 大 廈 地 下 樓 梯 扶 手 欄 杆 , 再 反 彈 墮 在 行 人 路 頭 爆 肢 折 身 亡 。 同時 間 , 接 獲 死 亡 短 訊 的 胞 妹 立 即 聯 絡 姊 姊 男 友 , 對 方 聞 悉 頻 頻 致 電 女 友 欲 加 以 勸 阻。 可 是 , 手 機 鈴 聲 響 起 的 時 候 , 女 事 主 已 返 魂 乏 術 倒 地 上 , 接 報 警 員 於 是 拿 起 屍 體 旁 邊 手 袋 , 取 出 內 不 斷 作 響 的 手 機 接 聽 , 令 男 友 一 度 以 為 能 及 時 阻 止 悲 劇 發 生 , 豈 料 接 到 女 友 死 訊 , 隨 即 聯 同 母 親 趕 來 。
其間 , 死 者 母 親 已 接 獲 警 方 通 知 帶 同 女 兒 的 稚 子 前 來 , 死 者 父 親 和 胞 妹 亦 相 繼 趕 抵 ,各 人 赫 見 鍾 女 的 屍 體 , 當 場 情 緒 激 動 痛 哭 , 由 警 方 安 排 他 們 登 上 警 車 歇 息 。 男 友 目睹 慘 況 不 知 所 措 , 跌 坐 在 警 車 旁 邊 , 當 女 友 家 人 面 前 不 斷 自 責 垂 淚 , 要 警 員 在 身 邊 緊 抱 安 慰 。

珍珠宮

係咩

原文章由 美心 於 07-7-17 14:21 發表
佢唔係第一次單獨留小朋友係企.
仲試過留兩姐妹係企,
自己上深圳呀!
今次唔出事, 都唔擔保下次無事.
呢個阿媽真係 ...?-(
係佢親手殺死自己個女架!

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

據 悉 嚴 婦 為 內 地 新 移 民 , 年 多 前 來 港 , 3 個 月 前 與 兩 名 女 兒 入 住 上 址 , 一 家 三 口 靠 綜 援 過 活 。

又係團聚後就離婚,係咪唔應畀佢地團聚。

男爵府

畀面勳章

婪本就唔應該發生

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我唔覺得係意外喎!
呢D 係人為做成,係大人既錯。
我兩隻貓係屋企我都整晒窗網,
出街關好D 窗啦!佢地無性會跳出去,
咁高,係人係貓,9 條命都唔夠死啦。
根本係D 大人無安全意識,害死個女呀!

原文章由 juicypig 於 07-7-17 14:13 發表

珍珠宮

佢可以等個囡起身一齊出去,唔係急到咁呀
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

伯爵府

個妹妹:cry: :cry: :cry: 真係好慘呀~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 麟媽媽 於 07-7-17 15:47 發表
我唔覺得係意外喎!

絕對同意~
做人媽媽係咪應該有d應有既危機意識?
係佢自己掉低2個女,重可以掉低2個女在家自己上大陸玩...
呢d人生個女出黎,害死個女果個係佢~

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 ZZdaphne 於 07-7-17 15:40 發表
據 悉 嚴 婦 為 內 地 新 移 民 , 年 多 前 來 港 , 3 個 月 前 與 兩 名 女 兒 入 住 上 址 , 一 家 三 口 靠 綜 援 過 活 。

又係團聚後就離婚,係咪唔應畀佢地團聚。
攞黎衰

伯爵府

魅力王子

原文章由 ChunChun_Daddy 於 07-7-17 14:20 發表 唔怪佢,怪邊個??
>>今日蘋果頭條

yes,really heart pain this poor girl:-(

男爵府

又係新移民!!!
wallacemama

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

麟媽,

You are absolutely right. Sadly, my friend's kitty did jump out of the window from the small gap (a tiny one.....and all other windows already have 窗網) she found @ the window ar..............

原文章由 麟媽媽 於 07-7-17 15:47 發表
我唔覺得係意外喎!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

首頁

尾頁

跳至