跳至

首頁

尾頁

別墅

Nepia M $84/60

also wanted to start using pant but it is more expensive & also 3 more bags surplus to use up first. Now, very hard to change nappy because bb keeps moving.

子爵府

2018復活節勳章

個人意見,唔駛咁快轉褲仔,

除非..
1)BB已經識爬或走黎走去,唔肯訓低換片;
2)ma ma 貪方便,
3) 唔介意褲仔價錢几貴

我都知褲仔方便好多,但係我覺得尿片已經好貴啦!!! ,用得尿片一日就得一日啦!!

我個大仔 (而家兩歲),都係歲半度開始出街同佢著褲仔,因為唔駛揾地方同佢訓低換片,早兩個月開始同佢介片,出街同佢著褲仔就係方便同佢去廁所.

原文章由 hellokitty1011 於 07-7-17 22:51 發表

其實幾時先要轉褲仔呀?

別墅

我係藥房買架!!:loveliness:
原文章由 hungmabbbb 於 07-7-18 20:49 發表
你係邊度買咁平, 我買的L碼係51片/$78

複式洋房

好耐之前買左棉柔覺得好好用, 再買返已經唔同左樣, 仲漏尿, 之後買返綠色果隻仲衰, 瞓醒覺連張床都濕哂, 宜家轉左健力士, 睇下會唔會好d......:-|

大宅

用pampers 好動寶寶L碼,藥房$140,鍾意有尿濕指示,沒有試過漏尿

珍珠宮

好媽媽勳章

nepia M size
卓悅買 $68 / 48片

別墅

噓噓樂 m 碼 $55/ 好似係42片(有留意 )

別墅

因為阿b好好動, 又鐘意企同扶住成日行, 著衭仔, 活動得好d, 我諗住日頭俾去著, 但我有同事就瞓覺給她著

原文章由 hellokitty1011 於 07-7-17 22:51 發表

其實幾時先要轉褲仔呀?
彤彤最新一輯寫真集出爐了!{Weight 3.33kg}12月22日 3.7kg ;-)[size=medium]1月10日 4.63kg2月12日 5.5kg ;-)6月11日 8.11kg

大宅

畀面勳章

原文章由 小露比* 於 07-7-19 14:39 發表
nepia M size
卓悅買 $68 / 48片

nepia M size, 日本版, 萬寧, $69.9/48片
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

男爵府

原文章由 吱喳妹 於 07-7-19 21:56 發表
因為阿b好好動, 又鐘意企同扶住成日行, 著衭仔, 活動得好d, 我諗住日頭俾去著, 但我有同事就瞓覺給她著

甘褲仔的size同片片係唔係一樣架? 我有輕鬆穿m碼, 不過阿b著大碼, 都可以搵日比佢試下, 係唔係真係活動得好d先.
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

大宅

原文章由 Tata1668 於 07-7-19 23:00 發表

nepia M size, 日本版, 萬寧, $69.9/48片

anyone know how much for nepia L size?

洋房

有冇人用pat pat呀?有乜意見呢?
好似係最平的尿片...
我媽咪成日同亞b換片... 真係用得好快.. 宜家用好動寶寶... 想同佢轉... 好動寶寶留返夜晚長時間

大宅

Fitti M size
藥房買 $61 / 54片

複式洋房

thanks
原文章由 ling516 於 07-7-18 23:37 發表
我係藥房買架!!:loveliness:

別墅

Jusco, Park'n'shop, easily always available.
原文章由 cocobb122 於 07-7-18 22:04 發表
係邊到買到,因我個囡之前用緊pampers,但有少少漏尿的情況出現,我想買來試下

大宅

畀面勳章

原文章由 swongsk 於 07-7-20 11:11 發表

anyone know how much for nepia L size?

日本版, 都係$69.9 (萬0減價), 好似45片
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

大宅

小叭都係要fitti L size 好似$73.50 / 45片, 百佳買.

原文章由 ricatong 於 07-7-20 17:40 發表
Fitti M size
藥房買 $61 / 54片
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

fitti 46片 $62 size L huggies 60片 $105.5 size L、 pampers 68片 $138 L:loveliness:

別墅

我係卓悅買左nepia L size $68 -42片
彤彤最新一輯寫真集出爐了!{Weight 3.33kg}12月22日 3.7kg ;-)[size=medium]1月10日 4.63kg2月12日 5.5kg ;-)6月11日 8.11kg

大宅

用開 Pampers 好動 - M $135 (84片) &
o岩o岩開始試吓 Huggies 頂級 - M $76 (50片)!

首頁

尾頁

跳至