自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

應該食少幾日定帶足全程? 有無代替品可方便一點?
如果帶晒d奶bottle咪好煩?

請指教.

大宅

5歲仲要用奶樽, 唔係掛.....飲鮮奶啦~~

侯爵府

下...5yrs old 仲未介奶樽?!
同埋...都 5yrs old 啦... 唔洗下下飲奶粉啦...

男爵府

no need la, 5 yrs woo!!! if he still drink milk everyday, you can buy few pack 維他奶啦

大宅

又係喎...可以用杯格.

如果飲鮮奶, 在當地買O唔OK?

原文章由 sweetheart 於 07-7-18 11:26 發表
5歲仲要用奶樽, 唔係掛.....飲鮮奶啦~~

侯爵府

其實唔洗啦...咪唔好比佢飲幾日囉...
分分鐘仲可以介埋啦...

5yrs old 可以食好多野啦... 唔洗靠奶去吸收營養嫁喇~

原文章由 hodoyoudo 於 07-7-18 11:31 發表
又係喎...可以用杯格.

如果飲鮮奶, 在當地買O唔OK?

大宅

我本來都打算帶PACK維他奶.

但預計99會睇實執野...佢要我地帶奶粉.

原文章由 codychan 於 07-7-18 11:30 發表
no need la, 5 yrs woo!!! if he still drink milk everyday, you can buy few pack 維他奶啦

大宅

Yes, many kids also have the habit of drinking milk in the morning and at night. You can bring a water bottle (e.g. Columbia) showing ml, and some samples of milk powder.

大宅

我其實都好似你咁諗...我女而家只是睡前一次奶.

只因99關係..要將就下..

原文章由 RonicaKwok 於 07-7-18 11:33 發表
其實唔洗啦...咪唔好比佢飲幾日囉...
分分鐘仲可以介埋啦...

5yrs old 可以食好多野啦... 唔洗靠奶去吸收營養嫁喇~

珍珠宮

如果佢係每晚都要飲既一定要帶啦!

原文章由 Woodymom 於 07-7-18 11:37 發表
Yes, many kids also have the habit of drinking milk in the morning and at night. You can bring a water bottle (e.g. Columbia) showing ml, and some samples of milk powder.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

侯爵府

同埋 99去? 如果唔係... 咪親佢睇唔到拎返出黎 law...

原文章由 hodoyoudo 於 07-7-18 11:43 發表
我其實都好似你咁諗...我女而家只是睡前一次奶.

只因99關係..要將就下..

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我就乜都唔帶..... 去到邊, 食到邊~

原文章由 RonicaKwok 於 07-7-18 11:47 發表
同埋 99去? 如果唔係... 咪親佢睇唔到拎返出黎 law...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔係wor, 有d小朋友好似我個仔咁, 有舖癮, 晚晚臨訓要飲支奶, 仲一定要啜啜啜果種feel tim! 咁梗係要帶啦!
小朋友去旅行, 興奮得濟, 又可能玩得tired/時間表唔同左會影響胃口, 要隨時預備d飽肚既食物呀, 例如維他奶, 白面包, 旦糕仔等等架!

伯爵府

帶維他奶得唔得呀~???
我個囡都係甘~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

維他奶我個仔唔肯架 臨訓果餐, 佢一定要暖暖既奶+奶樽

大宅

原文章由 Charlotte_mom 於 07-7-18 11:59 發表
維他奶我個仔唔肯架 臨訓果餐, 佢一定要暖暖既奶+奶樽

你咁問都多餘嘅.....佢要飲就梗係要帶

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

用奶袋啦,用完即棄唔洗煩

原文章由 hodoyoudo 於 07-7-18 11:25 發表
應該食少幾日定帶足全程? 有無代替品可方便一點?
如果帶晒d奶bottle咪好煩?

請指教.
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

我女都仲有呢舖 "奶樽癮"
仲話要食到 10歲

我話佢罐奶粉寫住食到7歲架咋
第時要用杯飲鮮奶 囉~~

佢平時用咩杯都 冇問題
都係早晚 有呢個 奶樽心癮

大宅

不如趁旅行呢個好機會幫佢介奶, 就算仲唔到奶, 介奶樽都好啊

珍珠宮

有無睇錯呀??5歲喎,仲要帶奶粉???
咁大個,食少數天無咩大問題,唔駛帶啦!
買其他牛奶飲住先!

首頁

尾頁

跳至