自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日有個自稱係八達通職員打嚟,話介紹咩咩咩優惠,講咗一陣,原來係sell保險,佢話每月$10X,但有關保障方面,佢都係大約咁講,同埋講得又快我聽完都唔記得,只記得佢話用八達通搭車遇到交通意外每月有$3000賠償,又話睇鐵打可每次claim$150等等.......
咁我最後問佢,有冇詳細保單寄嚟,我話要睇清楚所有細節先決定,佢話2星期後會收到,叫我確認投保先.我同佢講咗2次話要睇咗份野先,但佢冇正式答我,又話"都係一樣架咋".
我咪話囉,睇都未睇,點畀個人資料你呀,點知佢話,資料佢已經有,叫我畀account no.就得......
佢話呢個計劃政府都有做宣傳,但唔知點解佢又解釋唔到,點解一定要在電話確認先肯寄野嚟.最後果句,叫佢留低電話,話聽日先覆佢.

有人聽過呢個計劃嗎?

[ 本文章最後由 b肉兜兜 於 07-7-20 09:14 編輯 ]

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔係呀化
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

原文章由 b肉兜兜 於 07-7-18 13:09 發表
今日有個自稱係八達通職員打嚟,話介紹咩咩咩優惠,講咗一陣,原來係sell保險,佢話每月$10X,但有關保障方面,佢都係大約咁講,同埋講得又快我聽完都唔記得,只記得佢話用八達通搭車遇到交通意外每月有$30 ...

我收過呢d電話, 我收左佢線

大宅

原文章由 安安 於 07-7-18 13:24 發表

咁......唔通係扼人既?
因為我一向買開萬誠,但幾個月前佢轉咗做AXA,咁岩,個經紀又走咗佬添,我份野畀咗第2個跟,所以想轉下,咪聽下個小姐講咩囉...:(

男爵府

我之前都收過~但一聽到佢話係保險我cut左佢線

水晶宮

好媽媽勳章

唔止保險,仲有好多野 打過幾次黎,煩到死

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有, 我上星期都收到電話, 我都係話要睇左文件先講. 佢又係話要我確認先有文件睇, 跟住我話唔得便收左佢線

大宅

原文章由 kitty0502 於 07-7-18 14:15 發表
唔止保險,仲有好多野 打過幾次黎,煩到死

下......乜原來[發達風]咁鬼多野sell,唔講唔知添...

伯爵府

原文章由 b肉兜兜 於 07-7-18 14:55 發表

下......乜原來[發達風]咁鬼多野sell,唔講唔知添...

煩到嘔, 總之一聽到就收線

大宅

原文章由 安安 於 07-7-18 15:06 發表

煩到嘔, 總之一聽到就收線

原來係咁...
咁我都"識做"喇...

洋房

今日有個自稱係八達通職員打嚟,話介紹咩咩咩優惠,講咗一陣,原來係sell保險,佢話每月$10X,但有關保障方面,佢都係大約咁講,同埋講得又快我聽完都唔記得,只記得佢話用八達通搭車遇到交通意外每月有$30 ...

我都收過一次,但佢就好似保唔見八達通 ,總之俾我"橙"反佢,叫

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我有買全家保,無問題喎!?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

大宅

好媽媽勳章

原文章由 安安 於 07-7-18 13:24 發表

我都係cut佢線:D :D :D

伯爵府

好媽媽勳章

通常收倒呢d宣傳電話, 得閑既就聽兩句, 唔得閑就即刻 cut 線, 有時諗吓嗰d人都幾慘:(

珍珠宮

醒目開學勳章

我都收個, 又話咁又話, 我話已經有唔使啦, 佢係咁講, 我叫佢過兩日打俾我, 佢真係打不過我即刻拒絶佢

男爵府

試過,我咪同你一樣反應lor,不過佢講得出我資料,但無問過我a/c no.

男爵府

原文章由 KITTYMAMA 於 07-7-18 16:27 發表
通常收倒呢d宣傳電話, 得閑既就聽兩句, 唔得閑就即刻 cut 線, 有時諗吓嗰d人都幾慘:(

我都係咁做,,,不過我唔覺佢地慘..佢有人工ga ma....況且我覺得sell 保險係最煩ga

男爵府

好媽媽勳章

我都買左1年, $88一個月, 係cinga的, 我見價錢唔貴, 而且有保乘車意外etc....

伯爵府

萬城係俾axa收購了,你的agent係被迫過檔.

axa 好嚴, 會炒人. 佢地根本想請低commission 的salary staffs 取代 agent.
我係受害者之一,唔理你之前幾叻.

其實, 我地同公司只係合作伙伴, 每個月要交$俾公司.我高'風'年薪80, 但被屈了在公事上起碼20萬. 上級又迫人買貴野(要形像).送禮買月曆2萬,買

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

有收過,無聽佢講晒

首頁

尾頁

跳至