跳至

首頁

尾頁

別墅

Hello, 各位:

我仔仔會在2007年10月開始返 PN 班,有無同學仔呀?
芹樂園[img align=left]

大宅

我o係樹啊!

係咪2/10開學呀?-(

有無收到要買校服之類ge通告, 我依家都唔知乜頭乜路,仲係好模糊

你有無整織嘜label?
原文章由 Angelbaby 於 07-7-18 14:10 發表
Hello, 各位:

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

hi, 我個女9月返學, 校服就已經買左, 但重未有timetable, 我讀上"就", 你地呢?

大宅

Hi Isaac_BB

我都係讀am class, 國際班,你呢? 不過我仔仔9月未足兩歲,所以10月先有得番學:loveliness:

係呢,知唔知開學家長可以陪上堂幾多日?同埋知唔知每日最早可以幾點番學,因為我想夾番我番工時間
原文章由 Issac_BB 於 07-7-20 05:06 發表
hi, 我個女9月返學, 校服就已經買左, 但重未有timetable, 我讀上"就", 你地呢?

別墅

聽聞頭一個星期每日上一小時,家長可以陪!
:lol

原文章由 weewee 於 07-7-20 09:44 發表
Hi Isaac_BB

我都係讀am class, 國際班,你呢? 不過我仔仔9月未足兩歲,所以10月先有得番學:loveliness:

係呢,知唔知開學家長可以陪上堂幾多日?同埋知唔知每日最早可以幾點番學,因為我想夾番我番工 ...

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我對翠茵好有興趣...一來叫做區來比較好D,二來唔想囝囝咁細要搭長途車出去返學

我仲未take actioin 去報,因為仲四處留意緊TKO 區0既幼兒/稚園

我囝囝10月都到2YRS 啦...我想問如果我想到佢再大DD 2歲半度先返係咪遲D 先報??

你地係咪講緊新都城果間

別墅

原文章由 Angelbaby 於 07-7-18 14:10 發表
Hello, 各位:

有無人已經返緊學啦?

別墅

原文章由 March 於 07-8-20 16:29 發表
我對翠茵好有興趣...一來叫做區來比較好D,二來唔想囝囝咁細要搭長途車出去返學

我仲未take actioin 去報,因為仲四處留意緊TKO 區0既幼兒/稚園

我囝囝10月都到2YRS 啦...我想問如果我想到佢 ...

Hi, March!

係新都城果間呀!
我仔仔都係10月 arm arm 兩歲,所以10月就開學啦!你仲未報??-( 你可以再問下佢地仲有無位啦!

Angelbaby

大宅

Angelbaby,

Hi

我有鄰居都係讀翠茵(我唔知佢有無上bk),國際班,佢話國際班暫時有19人,有幾個鬼仔,其他chinese,中英文班有廿幾人,頭4日可陪

大宅

March,

你仲未報?-( 我囝囝大你囝囝少少,佢9月尾就兩歲,我係一年前報pre-nursery ga
原文章由 March 於 07-8-20 16:29 發表

我囝囝10月都到2YRS 啦...我想問如果我想到佢 ...

男爵府

我都打算報, 不過, 而家得番下午班, 下午既國際班而家得四個小朋友.
我個仔出年二月先讀得.

原文章由 weewee 於 07-8-20 17:56 發表
March,

你仲未報?-( 我囝囝大你囝囝少少,佢9月尾就兩歲,我係一年前報pre-nursery ga

侯爵府

原文章由 LittlePigmom 於 07-8-20 21:27 發表
我都打算報, 不過, 而家得番下午班, 下午既國際班而家得四個小朋友.
我個仔出年二月先讀得.

乜咁FULL 0架 等我仲慢條斯理

侯爵府

原文章由 weewee 於 07-8-20 17:56 發表
March,

Angelbaby & weewee
我其實係無唸過要咁早報...同埋未SURE 好唔好比囝囝咁快讀

想問,你地報P-N 係咪都係半日?? 係咪都係3千幾?? 有無去校內參觀過?? 我等陣都要打去問詳細先得...

大宅

March,

我仔仔讀上午pre-nursery國際班(半日),新都城ge pre-nursery好似係只得半日班(其實我都無諗著讀full-day ),每個月$3300(無雜費),中英文班好似$2xxx,另加雜費.其實我覺得$3300好貴 ,不過又唔想佢咁細個搭車,所以都係plan讀一年,下年再算,黎緊都會報下其他地區ge K1...你黎緊都要報喇,唔好遲喇

我去過學校好多次喇,你可以打俾佢地,安排參觀下個校舍,個人覺得比較細同無戶外地方,但勝在o係商場,唔洗日曬雨淋,無戶外唔洗擔心佢俾蚊針 我朝早仲可以送埋佢番學我先番工

你有問題可再問,大家交流下啦!:loveliness:
原文章由 March 於 07-8-21 11:51 發表

Angelbaby & weewee
我其實係無唸過要咁早報...同埋未SURE 好唔好比囝囝咁快讀

想問,你地報P-N 係咪都係半日?? 係咪都係3千幾?? 有無去校內參觀過?? 我等陣都要打去問詳細先得... ...

侯爵府

原文章由 weewee 於 07-8-21 12:31 發表
March,

我仔仔讀上午pre-nursery國際班(半日),新都城ge pre-nursery好似係只得半日班(其實我都無諗著讀full-day ),每個月$3300(無雜費),中英文班好似$2xxx,另加雜費.其實我覺得$3300好貴 ,不過又唔想 ...

Thanks weewee,

我剛打去問左啦!! 佢話下年讀都可以報名先...我唸住SAT 落去睇下囉。

同你一樣,如果OK 我就唔想阿囝咁細要坐長途車出去讀書:-|

我頭先都有問,佢話中英文班-HK$2800 (班主任係中國人,有普通話學,而外藉老師就教英文) 而國際班-HK$3,300 (就全部外國老師包辦even 班主任)... 點解你地會選國際而唔選普通呢??

大宅

March,

因為我想佢學兩個languages lor ,因為我地一向講廣東話,依個係好好機會俾佢多一個environment可以學到英文,同埋俾佢容易分到同我地就講廣東話,番學就講英文.

不過依個只係我一廂情願ge諗法,唔知真正上堂會唔會ok 我地依家有上開playgroup,都係half中文,half英文,sounds like佢都ok,反而我ge concern係Greenville的NET唔係洋人,我唔知我仔會唔會ok,因為佢上playgroup的NET係洋人(Blonde)或ABC,Greenville那些NET的人種佢未接觸過(but我並無racial discrimination),所以上次去學校影相,佢初初見到個d NET有點害怕,唔肯同佢地玩,不過後來warm up後都無野 ,所以我諗佢地適應力會好快掛

侯爵府

Hi weewee,
提外問: 你講開playgroup,其實我都想搵D 可以FOR 依家比佢玩下。你係邊度返開??

之前有個住東涌朋友介紹我地有間叫成龍全人發展中心(響景林)你有無聽過??

侯爵府

之前見有人講過普通班反而多外籍人土讀,唔知係咪??

你囝囝返學後記住報料...

原文章由 weewee 於 07-8-21 14:39 發表
March,

因為我想佢學兩個languages lor ,因為我地一向講廣東話,依個係好好機會俾佢多一個environment可以學到英文,同埋俾佢容易分到同我地就講廣東話,番學就講英文.

不過依個只係我一廂情願ge諗法, ...

男爵府

都唔係, 國際班都有幾個外籍小朋友.

今日見n1上堂, 幾好, 個個都好乖.

原文章由 March 於 07-8-21 15:04 發表
之前見有人講過普通班反而多外籍人土讀,唔知係咪??

你囝囝返學後記住報料...

大宅

成龍全人發展中心 -> 無聽過

我在Victoria(HMT)上playgroup,差唔多成年了,讀埋下個月就唔讀番Greenville N1喇
原文章由 March 於 07-8-21 15:02 發表
Hi weewee,
提外問: 你講開playgroup,其實我都想搵D 可以FOR 依家比佢玩下。你係邊度返開??

之前有個住東涌朋友介紹我地有間叫成龍全人發展中心(響景林)你有無聽過??

首頁

尾頁

跳至