自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:我仔麥當當同冒x樂園都開過,麥當當我上次

原帖由 rubybblam 於 14-02-20 發表
我仔麥當當同冒x樂園都開過,
麥當當我上次開埋單3千幾,大小朋友加埋有60人,但時間好趕!
冒x樂園呢,就 ...
其實我都覺冒x樂園好玩D起碼有波波池同有少少所謂機動遊戲玩地方都闊落D,麥記頂多有個姐姐主持玩埋嗰D賣廣告重口味遊戲例如:叫小朋友我一叫薯條就做扭腰動作呀咁!講真到會食乜風儉由人啫!

子爵府

熱血金章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆:麥當勞生日會幾錢?

我一月份的星期日在冒險包埸. min 25 個小朋友。結果有34個小朋友,36個大人。場地4千,到會3千, 小禮物和蛋糕1千。
我見到之後開生日會的人,買了麥當當的薯條,mcnugget 和一些意粉。

男爵府

回覆:Love111111 的帖子

請問可否落單叫食物,全由主人家發板?
放其中一張大枱,賓客自助取食物,方面控制成本上限,尤其叫歺要有技巧因可能貴過散叫!

winnie312  唔好做到咁寒酸啦, 開得生日會唔差個dd  發表於 14-2-24 10:10
Anpanmama  通常客人入到去,啲staff會問叫乜餐落order ,拎埋嚟你位㗎  發表於 14-2-24 09:49
Anpanmama  唔係唔得,好核突囉!寒寒酸酸咁  發表於 14-2-24 09:47

公爵府

BK Milk勳章

引用:視乎幾多小朋友,+幾多大人,+上次我幫兒子搞

原帖由 gita0519 於 14-02-20 發表
視乎幾多小朋友, 幾多大人,
上次我幫兒子搞用了$2500-2600連蛋糕
我都係呢個價錢,如果有媽咪會同麥樂會,再另有薯條送,仲要視乎叫d野食平定貴

大宅

回覆:麥當勞生日會幾錢?

今天剛同囡囡喺麥當勞開完,20個小朋友,35個大人,埋單2800,另買蛋糕

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

2000-3000,但3000已經係好多架喇

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我上個月同2個仔攪,+約30大人,+10個小朋友,

原帖由 幸福謝師奶 於 14-02-20 發表
我上個月同2個仔攪, 約30大人, 10個小朋友, 冇提供mc cafe, 埋單$16xx 呀, cake 就另買$650 (3磅)

...
有MC Cafe好大鑊,個個叫手調咖啡,整件cake。我朋友試過$5XXX埋單。

男爵府

姪仔剛開過, 約40人, 連埋CAKE 成為3600埋單我覺得OK 啊, 因為有好多禮物。同埋好開心, 我仔都話要開。

男爵府

回覆:behappy123 的帖子

我覺得始終要控制成本,開party幾時都係主家預備食物,賓客只係參與當中之嘛!
旦求小朋友開心1.5小時左右,不會話寒暄!最緊要清楚自己的能力,無為超出預算益M記喇!(況且唔通賓客好似去飲宴,預備食你一餐,冇蝕底的心態咩!)

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我覺得始終要控制成本,開party幾時都係主

原帖由 behappy123 於 14-02-24 發表
我覺得始終要控制成本,開party幾時都係主家預備食物,賓客只係參與當中之嘛!
旦求小朋友開心1.5小時左右 ...
如果咁你可以考慮去公園開party,自己響麥當勞買外賣或者買幾盤炒粉麪過去,好似星期日啲工人姐姐咁,小朋友有得食有得玩,你又可以控制成本囉!
當然你可以用你嘅方法向麥記開生日會,朋友仔一定照嚟同帶生日禮物,但之後點俾人唱同下次有無人再去你攪嘅function就真係疑問了!

男爵府

我2012年10月都幫亞女係麥當奴攪過生日會,淨係埋單都三千幾四千,仲未計我自己買cake個D....大約40幾人 (大人+小朋友),都幾貴下~!!!時間得個1.5個鐘,唔夠玩lor~~所以上年都轉左去club house幫亞女攪,book 3個鐘,租左波波池,滑梯比佢地玩,都係3千幾蚊,又抵玩D....

男爵府

回覆:Anpanmama 的帖子

其實只須book場地/房間,可飲食便可,最好要求不用送生日禮物(免得浪費,未必啱用),純卒小朋友開心下!

大宅

我都想幫仔在M記搞生日會,仲諗緊周五放學搞定周六12 點搞,因周六仔下午都要學課外活動!
但亦擔心多小朋友周六要學嘢!

大宅

回覆:behappy123 的帖子

sorry 遲咗覆,其實妳講既安排,係絕對可以,但問題係妳order既食物啱唔啱賓客口味,如果唔啱就變咗妳帶幾袋食物返屋企,反而錯失預算

我開咗三次,每次十幾個小朋友廿個大人,每次2000蚊樓下埋單,我無要氣球佈置,客人自己order

服務一年比一年差,今年我要揾新攪作

首頁

尾頁

跳至