自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

鑑於近日醫院對B型及O型血的需求有所增加,為確保有充足的血液供應,輸血服務中心呼籲市民盡快前往捐血。凡年齡在十六至六十五歲間,體重超過四十一千克並健康正常的人士均可加入捐血行列。市民可致電捐血熱線2710 1234或輸血服務中心網頁http://www.ha.org.hk/rcbts 查詢各捐血站地址及服務時間或其他捐血資料。

由七月二十一日至二十九日到新的旺角捐血站捐血(旺角西洋菜街南2號A銀城廣場11樓)的市民,可獲贈精美「天使香水瓶」和「愛心禮包」。

:loveliness: :loveliness: :loveliness:

大宅

原文章由 wingmonly 於 07-7-20 21:40 發表
鑑於近日醫院對B型及O型血的需求有所增加,為確保有充足的血液供應,輸血服務中心呼籲市民盡快前往捐血。凡年齡在十六至六十五歲間,體重超過四十一千克並健康正常的人士均可加入捐血行列。市民可致電捐血熱線2 ...

我上個月第一次捐左血,好開心,雖然吾知D血會否用得著(因過期要掉)但我都會KEEP住捐 ,但下次要補下自已先去捐,因捐完個幾日確實有D貧血問題,紅十字會會否考慮將現有橙汁餅乾改為車厘子及豬潤水呢 大家多多支持去捐血

子爵府

原文章由 200012 於 07-7-20 22:35 發表

我上個月第一次捐左血,好開心,雖然吾知D血會否用得著(因過期要掉)但我都會KEEP住捐 ,但下次要補下自已先去捐,因捐完個幾日確實有D貧血問題,紅十字會會否考慮將現有橙汁餅乾改為車厘子及豬潤水 ...

車厘子~好味道:loveliness:
不過我驚豬潤水唔係個個鍾意飲:lol ,再唔係紅棗水都好

別墅

原文章由 wingmonly 於 07-7-20 21:40 發表
鑑於近日醫院對B型及O型血的需求有所增加,為確保有充足的血液供應,輸血服務中心呼籲市民盡快前往捐血。凡年齡在十六至六十五歲間,體重超過四十一千克並健康正常的人士均可加入捐血行列。市民可致電捐血熱線2 ...

聽日等我同c6一齊去捐先, 我同c6係O型血

大宅

原文章由 wingmonly 於 07-7-20 22:41 發表

車厘子~好味道:loveliness:
不過我驚豬潤水唔係個個鍾意飲:lol ,再唔係紅棗水都好

都好喎 我代表紅X會照你意思去做

大宅

原文章由 sesamecarol 於 07-7-20 22:43 發表

聽日等我同c6一齊去捐先, 我同c6係O型血

子爵府

原文章由 200012 於 07-7-20 22:45 發表

都好喎 我代表紅X會照你意思去做

紅x會可能好快有得飲
紅十字會就2x年都係橙汁+餅乾

不過做善事就比杯水我飲都咁開心:loveliness:

珊瑚宮

好媽媽勳章

我兩公婆成日都好想去捐
但老公以前喺英國7年
返嚟 H.K 紅十字會唔比佢捐
我又貧血,又血壓低唔受我捐

激死我,次次都捐唔成:cry: :cry: :cry:

大宅

原文章由 wingmonly 於 07-7-20 22:51 發表

紅x會可能好快有得飲
紅十字會就2x年都係橙汁+餅乾

不過做善事就比杯水我飲都咁開心:loveliness:

係路車厘子汁都無杯飲 ,不過佢地形像OUT了點,如有些轉變希望多吸納多些年青一群,睇下美X快餐D呀姐都要塗口紅啦!

子爵府

我仲未夠時間去捐,最快都要等8月先可以捐,不過我老公佢就可以喇

子爵府

原文章由 manicheung 於 07-7-20 22:55 發表
我兩公婆成日都好想去捐
但老公以前喺英國7年

有心就得喇:loveliness:
唸住星期一去捐,不過生完囡囡身體一直唔係咁好,所以都係博一博咋

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 manicheung 於 07-7-20 22:55 發表
我兩公婆成日都好想去捐
但老公以前喺英國7年

身體唔好就咪夾硬捐喇, 養好個身子先啦

大宅

我兩公婆成日都好想去捐
但老公以前喺英國7年

試過捐吾到都係有心人

子爵府

原文章由 200012 於 07-7-20 22:58 發表

係路車厘子汁都無杯飲 ,不過佢地形像OUT了點,如有些轉變希望多吸納多些年青一群,睇下美X快餐D呀姐都要塗口紅啦!

唔好話車厘子汁,叫威路士贊助提子汁夠好lor:lol

侯爵府

甲狀腺有事可否損血架?同星期幾?邊度可以損血ar!?!!

珊瑚宮

好媽媽勳章

原文章由 nn010 於 07-7-20 22:59 發表

身體唔好就咪夾硬捐喇, 養好個身子先啦

養唔好啊.......養咗十幾年都係咁,你話我死唔死吖

伯爵府

畀面勳章

大宅

原文章由 wingmonly 於 07-7-20 23:02 發表

唔好話車厘子汁,叫威路士贊助提子汁夠好lor:lol
呢個仲可行,吾洗個會自已比$

子爵府

原文章由 朗仔 於 07-7-20 23:02 發表
甲狀腺有事可否損血架?同星期幾?邊度可以損血ar!?!!

有冇食緊藥?
"在一般情況下,如需定期服藥的人仕或許不適宜捐血,如有問題請先向當值護士查詢"

伯爵府

我早幾日行街見到旺角果間紅十字會都有寫要b,o型血~我都好想捐,因我係b型...不過依家大緊肚唔捐得,如果唔係入左去捐....
大b駿逸細b駿晞

首頁

尾頁

跳至