自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好小話b型唔夠
我係b型架 2個月前損左,
唔知咁快損得唔得呢
聽日問下先

伯爵府

請問是否4個月一次
因為我無計住架我一年2次

原文章由 wingmonly 於 07-7-21 01:50 發表
試左驚你會上癮
以前我會計住日子,幾時夠四個月又捐得

子爵府

原文章由 iloveyoub4 於 07-7-21 01:53 發表
請問是否4個月一次
因為我無計住架我一年2次
係呀…男性就3個月一次:loveliness:

禁止訪問

男爵府

環保接龍勳章

請問各位 捐血會痛嗎 ? 需時多久 ? 小妹 未試過去捐 也沒人陪我去捐 但也很想去試試 ∼
P.S. 沒錢捐 所以咪捐血囉 XD ∼

子爵府

原文章由 ha.haa 於 07-7-21 03:27 發表
請問各位 捐血會痛嗎 ? 需時多久 ? 小妹 未試過去捐 也沒人陪我去捐 但也很想去試試 ∼

捐血唔會好痛,咪就係比針拮到手指果種痛法
點指做善事呀…蘇文x話:捐血會擋血光之災添架

大宅

想捐血媽咪吾洗驚架,佢地抽血手勢好好

大宅

原文章由 michellepoon 於 07-7-21 01:08 發表

咁係咪捐血時可以放BB車係身邊架

我嗰日同印姐姐和口水佬坐係休息位置等炸,唔知bb車可唔可以放在身邊.
就算不可以放在身邊,我覺得應該實有姑娘幫你看着的.

寶石宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我試過做body check, 都要補插, 真係好睇姑娘手勢....

原文章由 召藥師 於 07-7-21 00:29 發表
真係好手勢過醫院d姑娘,我捐7次,次次都唔會補插。插時唔係點痛,插左入手就唔會再痛,仲有唔好打麻醉針,因為打個下都會一樣有少少痛,與其都必須一痛,無謂打多d化學野入自己身體。

大宅

原文章由 wingmonly 於 07-7-20 21:40 發表
鑑於近日醫院對B型及O型血的需求有所增加,為確保有充足的血液供應,輸血服務中心呼籲市民盡快前往捐血。凡年齡在十六至六十五歲間,體重超過四十一千克並健康正常的人士均可加入捐血行列。市民可致電捐血熱線2 ...

大宅

原文章由 wingirl88 於 07-7-21 01:27 發表
thx all~紅x字會見啦 :loveliness: :loveliness:

係喎...善懷媽媽:
你終於幫你個囝囝改左名未呀~

哈哈 ...你仲記得我呀...我仲未改,諗到頭都爆

超級版主

2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 ha.haa 於 07-7-21 03:27 AM 發表

插左針口入去就唔會痛架喇,插個下都係好少痛。至於捐幾耐就視乎妳有冇谷隻手多d,我通常10分鐘內搞掂,之後再坐係度5-10分鐘,再出去飲野坐多15分鐘先走。
盡我一己之力,發放正能量!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

:-( 我係AB型
真係無乜用
好過無咋:lol:
原文章由 200012 於 07-7-20 22:35 發表

我上個月第一次捐左血,好開心,雖然吾知D血會否用得著(因過期要掉)但我都會KEEP住捐 ,但下次要補下自已先去捐,因捐完個幾日確實有D貧血問題,紅十字會會否考慮將現有橙汁餅乾改為車厘子及豬潤水 ...

大宅

原文章由 揚莉煒媽咪 於 07-7-21 11:43 發表
:-(
真係無乜用
好過無咋:lol:

hi!我都係AB十:mrgreen:

珍珠宮

2019新春慶豚圓

有個醫生話, 全世界最勁o既痛係生bb
抽血/"吉"手指相比起生bb, 簡直無得比啦

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

生bbo既痛係十級
即等同燒傷o既痛

原文章由 goat 於 07-7-21 12:00 發表
有個醫生話, 全世界最勁o既痛係生bb
抽血/"吉"手指相比起生bb, 簡直無得比啦

大宅

今日在旺角捐了

禮物好靚
津小生及非牟利幼稚園園生的窮媽媽! ;)

子爵府

原文章由 nicolemummy 於 07-7-21 18:11 發表
今日在旺角捐了

禮物好靚
:loveliness:

伯爵府

唔該曬 ,咁我唔捐得住啦,過2個月先得

原文章由 wingmonly 於 07-7-21 01:54 發表
係呀…男性就3個月一次:loveliness:

大宅

##最新消息##
我今日去左捐450cc, 因為10月左右會去雲南, 問職員下次11月去完旅行要等幾耐先捐得血, 完來雲南已被定為疫區, 所有去完疫區回來的朋友仔, 可以定期捐血, 但一年內捐出的血只會用3分一, 3分二會棄掉!
http://www5.ha.org.hk/rcbts/doc/c_malaria.pdf

[ 本文章最後由 candygirl 於 07-7-21 21:23 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至