論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日清了舊衫,原本打算比救世軍,但工人可否比一些合適的比佢,你地會唔會呀?

別墅

我個工人唔要.

水晶宮

會,等佢做得開心d都好架,又唔洗我搬,不過,我會限佢一定時間內寄番鄉下,唔可以長放係屋企左住地方.

公爵府

好媽媽勳章

我上星期至清咗一次舊衫, 佢攞咗都有成十件
佢好開心呀, 反正對我黎講, 係已出之物
比佢, 佢開心, 何樂而不為?

複式洋房

原文章由 方方媽媽 於 07-7-20 23:20 發表
會,等佢做得開心d都好架,又唔洗我搬,不過,我會限佢一定時間內寄番鄉下,唔可以長放係屋企左住地方.

我想問佢用咩途徑寄架?用post office or 有d 印尼舖頭help佢地寄架

複式洋房

直情求之不得。

伯爵府

我唔會俾,因為以免工人起貪念,hau住僱主有乜野掉�克意整爛小小博僱主唔要�收起D好野等不合用時待僱主掉。佢地未必真係寄鄉,反而會擰去賣,即係做兼職啦,犯埋法tim喎。

我工人第一次見我掉野都問我可唔可以俾佢送俾同鄉,我當時大住肚,就俾左佢講明唔會再俾我d野佢。之後佢見我地有d好耐無用既camera,壞左�out既notebook,etc。都會試我地可唔可以2手賣俾佢,又會偷聽我地點樣處置呢d野。我當然擺o係度都唔賣俾佢啦!但係到今時今日佢都仲會耐不耐問的呢d野仲用唔用,可唔可以賣俾佢.....

所以千祈唔好做衰左個頭。

子爵府

醒目開學勳章

我只會係佢初來時安排少量開工Tee,再買D平價衫褲,之後我就好間中見靚先買一件半件俾佢。

反而呀女D衫因為少部份佢個女都著到,我亦會選一些比較新先俾佢,就算有細個D衫,我都會刻意留俾親戚個女,唔黎拎就擺係櫃都無俾佢,我C6曾經炸我型話不如俾工人寄番鄉下親人,但我唔想佢D親戚覺得佢打工搵好多錢,僱主又送咁多衫俾佢,驚會要求"車車"買呢樣買果樣,甚至乎有貪念會偷。

珍珠宮

佢來時因她帶了好少衫, 咪執了一大堆衫褲比她揀, 唔要的咪送去比什麼團體.

大宅

我都會比佢,而且屋企大至細吾岩的佢都話要

原文章由 LILY媽咪 於 07-7-21 11:11 發表
佢來時因她帶了好少衫, 咪執了一大堆衫褲比她揀, 唔要的咪送去比什麼團體.

大宅

大至細吾岩的佢都話要

if they don't send back home, they will exchange with friends. i don't mind.

首頁

尾頁

跳至