興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 cokcokmama 於 07-7-25 10:24 發表

Both are very useful and good to child logical and language development. "智高fun"適合4-12 aged kids while 邏輯狗適合2-5 aged kids. My set is full English version. My girl, who is now alre ...

cokcokmama,
請問你買的哩套是樂智高還是智高fun呢?

其實樂智高age 2-5 level 係咪真係可以玩足3年唔悶呢?

[ 本文章最後由 可樂皓皓 於 07-7-25 11:04 編輯 ]

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

禁止訪問

My set is 智高fun

禁止訪問

可以玩3年,但不是時時玩

男爵府

cricri~

我有興趣,我想問問在那兒可以訂購?價錢多少?有沒有網址?謝謝!

男爵府

原文章由 cokcokmama 於 07-7-25 11:55 發表

My experience is 玩數天,收埋佢,1-2個月拿出來再玩過。其實樂智高有2套,1套BB 2-5 age level,1套大約是5-12 age level, Maths 部份有點似Kumon 的操練。這2套我也有。現在出讓的1套智高fun 是多出來,親 ...

cokcokmama~

你是不是有套智高fun出讓?可否pm我?

複式洋房

我個仔買左noddy fun book, 好似智高fun 咁架, 又係有個架, 用數目字答題架, 我兩歲比佢玩, 佢好鍾意喎, 我覺得佢主要係訓練觀察力, 所以我個仔d觀察力都ok架, 但係程度較淺, 現在玩了大約一半, 要遲少少先攞出來比佢玩, 因為後面有少少深, 等佢concept 好少少才再玩, 請問有冇人玩過noddy, 佢同智高fun 比, 邊個好d???
我都好想買邏輯狗, 因為平過樂智高, 但係邏輯狗係咪同樂智高一樣係用顏色圓點架, 我覺得有d複雜, 好似用數字會好d咁, 請比d comment, 唔該
:oops:

大宅

我套係旺角城市廣埸11樓---生活圖書,到買...我買個時就好平,有7折tim,宜家應該冇折lu....

原文章由 yeungyuihin 於 07-7-25 16:22 發表
我個仔買左noddy fun book, 好似智高fun 咁架, 又係有個架, 用數目字答題架, 我兩歲比佢玩, 佢好鍾意喎, 我覺得佢主要係訓練觀察力, 所以我個仔d觀察力都ok架, 但係程度較淺, 現在玩了大約一半, 要遲少少先 ...

伯爵府

原文章由 yeungyuihin 於 07-7-25 16:22 發表
我個仔買左noddy fun book, 好似智高fun 咁架, 又係有個架, 用數目字答題架, 我兩歲比佢玩, 佢好鍾意喎, 我覺得佢主要係訓練觀察力, 所以我個仔d觀察力都ok架, 但係程度較淺, 現在玩了大約一半, 要遲少少先 ...

我覺得noddy fun book 較淺較簡單, 純綷係訓練邏輯, 英文既只係認簡單既字母及C for cat 咁, 冇中文; 而智高fun除左訓練邏輯, 仲會有學中英數, 學習性強d.

而樂智高同邏輯狗, 塊遊戲板係一樣的, 用顏色button, 如果小孩子未懂得分辨顏色會困難d, 但係識得分之後就冇問題. 同埋塊板同button唔可以拆開, 而noddy fun book & 智高分既遊戲板係可以拆開, 數字牌散開, 會擔心較小的小孩子會當玩具周圍擺d數字牌...

[ 本文章最後由 可樂皓皓 於 07-7-25 17:59 編輯 ]

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

琥珀宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章 親子王國15週年勳章

請問而家賣緊rmb388果套邏輯狗, 係咪包晒玩到7 years架, 咁大陸有冇樂智高版呢, 即可玩到10 years, 如果直接係大陸書店買要幾錢?

複式洋房

I have bought the whole set of logico for my 3 years old, now 4. She doesn't like it much because the playing method is mono. Though each exercise is different, you have to move those 6 color buttons at every exercise. I bought her some logic game workbooks at China with similar cost as logico, i.e. RMB 1X per book. She likes that much. I think the main reason is my gal hates boring mono thing. That book employs different method in doing each exercise, some use pensil, some use stickers, some needs scissors as well. It is of much more fun than just moving the buttons. However, I will not give up pushing her move those buttons until she finish at least once the books I bought. : )

One more thing, the colors buttons are not so accurate. Very often, it's not easy to distinguish red and orange.

男爵府

畀面勳章

我在旺角ideal訂了邏輯狗,相信佢話唔可以電話訂,你上去話買哩套書,你會叫你俾住一半錢即$240先,有貨到再通知你去取及比尾數(要一個月到),期待d貨快d到啦!

原文章由 cricri 於 07-7-25 11:58 發表
我都想買邏輯狗, 請問有無人知旺角邊度有得賣? 我個friend 介紹左一間叫ideal 既書店, 我頭先打去, 但店員話無貨, 我問可唔可以訂, 佢話無得訂. :tongue:

另外, 我見之前有媽媽集體同大陸訂呢套書, 運費變左 ...

禁止發言

大宅

Where to buy Noddy Fun Book?

複式洋房

原文章由 mammi_anni 於 07-7-30 03:17 發表
Where to buy Noddy Fun Book?

佢係joy-smart educational toy company 買架, 佢常常都有係不同地方擺展銷, 你有interest 可以問佢係邊到擺, 或者好似可以送貨, 唔記得得唔得, 你打去問下, hope can help you
http://www.toys-books.com/
:oops:

珍珠宮

原文章由 嘉理子 於 07-7-27 16:44 發表
我於星期一o向旺角博學軒訂o左邏輯狗, $480, 因為唔得閒出去, 入數, 兩星期到有貨call我攞。

我有兩篇關於邏輯狗好詳細既資料, 想要我可send畀佢, 不過要pm您個e-mail畀我, 唔好post呢度, 我 ...

thanks for your e-mail ar

I ordered from 博學軒 last week, just received the product la

男爵府

Professor

我想問我小朋友宜家5 歲, 邏輯狗會否淺了些
我都想買, 可否pm訂貨個電話比我. 謝謝

珍珠宮

原文章由 Calbee1018 於 07-8-2 08:53 發表
Professor

我想問我小朋友宜家5 歲, 邏輯狗會否淺了些
我都想買, 可否pm訂貨個電話比我. 謝謝

my daughter is 5 歲 too, 好 arm 玩 wor

You can call 2384-4823 to order

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你訂幾 $$ 呀?

原文章由 professor 於 07-8-2 09:59 發表

my daughter is 5 歲 too, 好 arm 玩 wor

You can call 2384-4823 to order

珍珠宮

原文章由 w_y 於 07-8-2 16:10 發表
你訂幾 $$ 呀?

$480, is it expensive ?

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都唔知呢...
心郁郁想買, 2 yr 用得未?

原文章由 professor 於 07-8-3 08:54 發表

$480, is it expensive ?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題