興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原文章由 w_y 於 07-8-3 13:13 發表
我都唔知呢...
心郁郁想買, 2 yr 用得未?

they said from 2-7 years old, but i can tell you 2 yrs old 未用得 ga, do 幾深 ga

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

thanks.
不過買得來都岩, 我驚以我智慧, 自己都未必玩得掂 :mrgreen:

複式洋房

原文章由 w_y 於 07-8-3 18:26 發表
thanks.
不過買得來都岩, 我驚以我智慧, 自己都未必玩得掂 :mrgreen:

咁不如你買番去玩下先啦, 自己玩過再教個小朋友, 信心都大d, 唔係唔識好鬼瘀
:oops:

珍珠宮

原文章由 w_y 於 07-8-3 18:26 發表
thanks.

咁又 5 會

珍珠宮

想問下邏輯狗係唔係 = 簡體版樂智高?? exactly 一樣嗎??

我睇樂智高個 website 好似都幾難玩咁.....
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 yhk329 於 07-8-4 16:38 發表

請問在深圳的各間書城是否有得賣?-( ?-( ?-(

因在月中我會上去買書,如果有得賣就唔洗等成個月啦

if you order through hk's chinese bookstore, it takes 1 week time to get the stock, not 1 month.

珍珠宮

原文章由 webjen 於 07-8-4 10:14 發表
想問下邏輯狗係唔係 = 簡體版樂智高?? exactly 一樣嗎??

邏輯狗 is chinese version
樂智高 is hk version

they are not exactly the same, coz chinese version has no english ga, and with simplied chinese.

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

請問各位, 我都想知深圳各書城有冇得賣邏輯狗?

伯爵府

原文章由 webjen 於 07-8-4 10:14 發表

webjen,

樂智高真的頗難玩, 對2,3歲黎講唔係太易, 起碼能夠好清楚分辨唔同顏色先, 同埋內容幾高邏輯性, over 3歲玩會好少少~ 皓皓就唔係好有耐性玩哩個... 反而佢喜歡玩南亞另一出品[智高FUN], 佢可以好專心好有耐性的玩半小時, 最淺level既內容比樂智高的straight forward d, 佢地容易掌握, 而且係用數字牌形式, 佢已懂得晒d數字, 所以玩起來信心都強d.

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

珍珠宮

Professor & 可樂
thanks!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

別墅

webjen,
My son has already completed the logico levle 1, book1, 12 out of 14 pages. You can try it. If not interested, just leave it and let your child play later.

原文章由 可樂皓皓 於 07-8-13 10:16 發表

webjen,

樂智高真的頗難玩, 對2,3歲黎講唔係太易, 起碼能夠好清楚分辨唔同顏色先, 同埋內容幾高邏輯性, over 3歲玩會好少少~ 皓皓就唔係好有耐性玩哩個... 反而佢喜歡玩南亞另一出品[智高FUN], 佢可以 ...

禁止訪問

複式洋房

原文章由 yhk329 於 07-8-25 20:18 發表
今日在深圳購書中心買到第一階段的邏輯狗啦:lol: :lol: :lol:

請問你深圳購書中心即係邊到呢
另幾錢一個level
:oops:

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 yhk329 於 07-8-26 16:24 發表

在深圳地鐵科學館站
第一個level係人民幣98
買齊晒好似比香港貴,但一來怕係唔玩,二來又怕阻住地方
所以貴d都想散買

珍寶珠鍾唔鍾意玩呀??

禁止訪問

珊瑚宮

我找大陸同事幫我買了 第三級 118 & 第買級 128, 不過今晚都未有時間同小朋友玩.

珍珠宮

親身睇過邏輯狗之後,我都訂左一套,對 3 歲小朋友係難 d, 但我覺得肯玩的話,肯動腦筋的話,真係好有益,又可以玩到大!!

首頁

尾頁

跳至