夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

乜是甘激呀.

大宅

原文章由 SASA滾 於 07-7-22 19:06 發表
  有邊個男人去滾唔起話自己唔愛另一半,會同佢離婚分手,
...

My friend did believe that her bf will get divorced and marry her when she got pregnant. Unfortunately, the man did not and she becomes concubine with 2 kids... Poor kids. Maybe my friend is happy, but the kids may not when they grow up.

侯爵府

單身之下做人第三者, 成日都希望個男人會離婚, 同佢一齊, 不過, 我眼見都係失敗居多. 男人點會咁情聖吖, 好多時, 遇到煩惱, 佢地一定會揀一個最少麻煩事的方案去解決.

原文章由 BoBoCute 於 07-7-23 00:14 發表

My friend did believe that her bf will get divorced and marry her when she got pregnant. Unfortunately, the man did not and she becomes concubine with 2 kids... Poor kids. Maybe my friend ...

別墅

其實個男人係最衰。

複式洋房

衰男人:tongue: ~~~衰男人:tongue:

大宅

衰男人,濺男人

大宅

sigh..... 做人第三者一定唔啱架啦, 不過我話最衰最賤的一定係d男人

大宅

不如又等我講D個人經歷你地聽
喺我同老公由拍拖到結婚嘅第16年某一曰,
先知佢由拍拖第2年已經有第三者, 佢話分
左好多次都唔成功, 因為好愛佢, 我喊住話
既然喺咁做mug同我結婚?點知佢話佢地商
量左等亞仔大D就同我講, 你地諗吓當時我
嘅心情喺幾咁難受幾咁無助!
我比電話個賤女人問佢做mug要破壞我屋企.
但喺喊完就同我老公講: 我有幾咁愛你連仔都
6歲,辛辛苦苦一齊建立嘅家無諗過喺你將要一
手摧毁, 亞仔點算?我呢?掉轉呢件事喺個賤女人
身上發生佢又會點? 我話我雖然無mug學識但
喺凡事都會將心比己, 我仲要教導同要面對個
仔, 我比你空間唔代表放你去做對唔住我地兩
母子同個家嘅野, 就算我地兩公婆之間真喺有
問題, 都應該由我地兩個一齊去面對同解決, 唔
輪到第三者侵入. 前前後後經過3日, 終於喺我老
公見完呢個賤女人之後就解决左, 當時我老公返
到嚟都仲話叫我接受要同我分開, 跟住我就喊住
話mug野叫做要我接受?衣家做錯事果個唔喺我,
要我接受mug野?跟住亞仔寫左張字條入嚟, 我
老公睇完就喊住攬住我地兩母子話: 喺爸爸做錯
事唔關媽媽事, 以後都只要一家三口生活, 原諒
老公同爸爸.就咁完啦.
當然喺過度期大家都好辛苦, 我地都有檢討點解
有咁嘅事發生, 當時我反覆問自己喺咪我有做錯
嘅地方?但原來我老公覺得我唔重視唔著緊佢, 而
咁啱遇著個姣嘅就做就左.
經呢件事後我老公真的著緊左我地而佢最近同我
講唔要我再為任何事喊, 要令我幾時都咁開心.
兩個人相處真喺–門好深好深嘅學問, 經此一役我
地真喺更加珍惜對方, 而我都學到包容而且多左
大家溝通, 真喺要視乎大家有幾愛對方仲對個家
有無留戀.
不要輕易放棄無論有無小朋友都好,
想想當初點解想同呢個人走呢條人生路,
凡事總有解決辦法,
各位, 喺呢件事我朋友話我好包容, 其實我好愛我
老公我個仔仲有我地嘅家.
遇到唔開心一定要揾人傾.

大宅

好媽媽勳章

第三者

大宅

同樣好愛我老公我個女仲有我地嘅家.但我不能接受佢有第三者,不能接受佢破壞辛辛苦苦一齊建立嘅家

大宅

凡事都要諗後果, 做第三者嘅時侯唔知個男或女
嘅有老婆或老公, 我都覺得可原諒, 但喺好似我嘅
case就一定無得原諒, (明知不可為而為之)呢D人
就要自食其果, 人地個家可能因為你而散, 你仲好
意思有BB?咁如果人地老婆都有仔女呢?咁D仔女
點呀?
好似我咁如果當時我睇唔開呢?咁我個仔點算?
又或者我攬住個仔做儍事呢?
喺呢D事上面, 第三者無論喺男定女都喺衰.
做人凡事真喺要: 將心比己.
祝願每對夫婦每個家庭都開開心心:-P:-P

大宅

tabo911, 嘗試比信心大家, 已受傷嘅心真喺
要時間癒合, 有唔開心或者感到無信心, 不妨
同你老公傾下, 大家一齊面對.
我都比左2年有多嘅時間嚟癒合, 過程都好
辛苦,

複式洋房

原文章由 SHEILAMING 於 07-7-23 20:00 發表
既然喺咁做mug同我結婚?點知佢話 ...

睇完喊左出黎..
我老公幾時識諗?!
每日都為佢流咁多眼淚..為乜??
唉~~

[ 本文章最後由 peach104 於 07-7-23 23:12 編輯 ]

大宅

sheilaming,你好堅強呀.兩年時間真的唔昜過,尤其當唔開心時侯.好彩最後你地都好番.

別墅

我又講下我

別墅

我又講下我

別墅

我又講下我

原文章由 SHEILAMING 於 07-7-23 20:00 發表
既然喺咁做mug同我結婚?點知佢話 ...

我又講下我

大宅

原文章由 mo777777 於 07-7-23 10:38 發表
其實個男人係最衰。

yes yes yes

大宅

你地真係好堅強呀

首頁

尾頁

跳至