懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我已經book左瑪麗醫院生bb,想老公陪產,但係我既產前講座安排左8個份連續幾個星期六上午(其他日字full晒),所以我老公未必可以攞足假陪我,而家想問下各位,如果老公冇陪我上講座,係咪冇得陪產架??我好驚呀~~~~~
另外,又想問下產前運動班有冇用架?因為我之前作小產,而家担心上左運動班之後早產呀!!

子爵府

原文章由 fifi_chan 於 07-7-22 21:56 發表
我已經book左瑪麗醫院生bb,想老公陪產,但係我既產前講座安排左8個份連續幾個星期六上午(其他日字full晒),所以我老公未必可以攞足假陪我,而家想問下各位,如果老公冇陪我上講座,係咪冇得陪產架??我好驚呀~~ ...

當年我老公1堂都無上過,依然可以陪我11hrs
不過您都係問清楚好d

民房

我剛上完QM的講座,姑娘話鼓勵陪產,所以即使老公無上過堂都可以陪,不過你最好事先向QM講明想有陪產

男爵府

好媽媽勳章

可以陪產的,不過你要與姑娘說清楚

男爵府

你只要問吓產前講座(你係咪應該係贊育參加講話?)的姑娘,佢地都答到你ga la,我入院時,比晒產前紀錄簿同紀錄咭姑娘,但唔知佢地有冇睇過我參加講座的記錄,當我入產房後,姑娘第一時間問我使唔使叫老公黎,如果你要,佢地就會幫你打電話比老公,叫佢黎陪你ga la.

公爵府

好媽媽勳章

你入院時...講要陪產就ok al.....
運動班好有用

[quote]原文章由 ellako99 於 07-7-23 09:40 發表
你只要問

子爵府

其實你可以問下贊育d nurse,唔洗堂堂上架,only 有2堂係一定要上,不過我聽人講話唔上都可以陪產,佢地話好鼓勵daddy陪產。而且daddy 仲可以自己剪臍帶。

首頁

尾頁

跳至