美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

第一天
早餐(咪即係花生多)

黑咖啡或茶;西柚半個 ;花生醬兩茶匙 ;齋多士一片

午餐(呢個仲易啦,買罐細的吞拿魚,份量就差唔多的了)
吞拿魚四安士 (罐頭水浸) ;齋多士一片 ;黑咖啡或茶

晚餐(之前一次過磅晒入盒囉;雪糕,食半杯就ok啦)
火腿或凍火雞肉兩片 ;青豆四安士 ;Beetroot(甜菜頭)四安士 ;細蘋果一個 ;雲呢拿雪糕四安士

第二天
早餐(呢個不用磅啦)
黑咖啡或茶 ;香蕉半條 ;齋多士一片 ;雞蛋一隻

午餐 (咪即係半盒囉)

Cottage芝士四安士 ;咸餅乾五片 ;黑咖啡或茶

晚餐
熱狗二隻 ;西蘭花四安士 ;紅蘿蔔二安士 ;香蕉半條;雲呢拿雪糕四安士

第三天
早餐(平時三文治裡面果塊芝士咪係囉)
黑咖啡或茶 ;一片Cheddar芝士 ;細蘋果一個 ;咸餅乾五片

午餐
齋多士一片 ;烚雞蛋一隻 ;黑咖啡或茶

晚餐
吞拿魚四安士 ;Beetroot(甜菜頭)四安士 ;椰菜花四安士;
細蜜瓜半個;雲呢拿雪糕四安士

我都只係因為試過,又work,所以才post上來分享下,只是個人經驗,我又不是營養師.

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

Lumpy & Applecarey,
你地完咗三日diet後,輕咗幾多磅呀??

想請問:
1) Cottage芝士and Beetroot係邊到買?
2) 熱狗係唔係有晒包包和salad dressing o個種?

好想試,但又驚冇心機準備咁多食物.....唔該你地先:D

男爵府

thanks lumpy

原文章由 vvlamho 於 07-7-23 18:03 發表
我就試過西柚減肥法, 第1個round跟足, 第2個round有些偷食, 之後停了1星期, 第3個round勁偷食, 之後又停了2星期, 現在又來第4個round了, 前後2個半月, 共減了11磅, 都okay啦! 最近這2個星期開始要多做運動, 希望 ...

[ 本文章最後由 prettywife 於 07-7-26 19:55 編輯 ]

男爵府

would you feel lacking of energy?

原文章由 Lillis 於 07-7-24 16:19 發表

我又冇特別唔舒服, 唔知係咪真係冇食到飯或任何粉麵嘅關係, 頭兩日我己經輕咗三磅! 希望真係 work 啦!

別墅

原文章由 prettywife 於 07-7-26 20:23 發表
would you feel lacking of energy?

咁又冇乜,同埋,呢個餐單係比想像之中飽肚,尤其是係早餐,食完半個西柚,仲要食兩隻蛋同兩塊煙肉,好多時都食唔哂!
我通常都會下晏四五點時跑步,開始咗呢個餐單嘅第一二日,跑步時都有少少腳軟,後來習慣咗就冇乜嘢,不過,晚餐前個零鐘就會開始 Feel 到有肚餓,所以,要好忍得口,唔好偷食呀! 

大宅

原文章由 chanbdaddy 於 07-7-24 19:30 發表
我試過好多減肥法,有好多都有用,不過係跟原則而唔係跟餐單.以前試過跟餐單,不過份量太少,咁餓法一定瘦,冇咩特別.我個人好懶,又唔想下下要跟住佢煮,所以跟跟下一定放棄.

最近生完BB減肥就用食燕麥片的方法,效果也好好.早前曾開TOPIC詳述,不再重復了.

chanbdaddy:

請問您可否教下我怎樣用食燕麥片的方法減肥呢? 謝謝您!
"我們愛,因為神先愛我們。"

大宅

我在六月一日先食西柚餐,之後再食三日餐, 完左後就無跟,即係六月中到現在,都是照正常飲食,咁都無肥番 (期間有食自助餐,pizza)keep住每日一小時運動,共瘦了7磅.
可能本身不是太肥,所以反應無咁大,有幾個朋友係肥的,無做運動,都減到六,七磅.

我在超市一次過買晒d野,不用煩.

大宅

Lumpy,
"Cottage芝士and Beetroot" 是否可在惠x or 百x Supermarket 買到? Thanks.

大宅

我都想知燕麥片減肥法。
原文章由 HelloKitty* 於 07-7-27 01:04 發表

chanbdaddy:

請問您可否教下我怎樣用食燕麥片的方法減肥呢? 謝謝您!

大宅

hi,我想知西柚減肥法係點,有冇人可以話我知?
THANK YOU SO MUCH!

別墅

原文章由 junewhw 於 07-7-28 18:28 發表
hi,我想知西柚減肥法係點,有冇人可以話我知?
THANK YOU SO MUCH!

我之前己經 post 咗個餐單出黎, 响前幾個 post 呀, 你自己去睇吓啦, 食十二日然後停兩日, 有需要就再開始。 我今日係第九日呀, 啱啱磅完輕咗七磅, 真係好似 work 喎!

別墅

燕麥片減肥好簡單,就是早餐用脫脂奶加燕麥片吃.不吃其他.其餘午餐晚餐正常就得.頭兩星期磅數一樣,第三星期磅數急速下降,我兩個月內減了差不多15-20磅.(唔記得了)
:-P

大宅

原文章由 Lillis 於 07-7-24 16:17 發表
西柚減肥餐單:

1. low sugar and no caffeine drink
2. no white onion, no potato, no celery, no white vegetable, no carbohydrate
3. capsicum, carrot, red or green onion, tomato, cauliflower, cu ...

我就明日試下先 !!!!
希望成功啦 !!!
我有成百5磅:-( :-( :-( :-(

複式洋房

chanbdadddy
咁朝早食燕麥片個份量係點架,要做運動配合嗎

原文章由 chanbdaddy 於 07-7-30 00:12 發表
燕麥片減肥好簡單,就是早餐用脫脂奶加燕麥片吃.不吃其他.其餘午餐晚餐正常就得.頭兩星期磅數一樣,第三星期磅數急速下降,我兩個月內減了差不多15-20磅.(唔記得了)

伯爵府

原文章由 Lillis 於 07-7-23 17:47 發表
請問有冇媽咪試過呢? 成唔成功呀?

我之前都有食西柚,但報紙話食西柚會增加生乳癌機會,所以依家唔敢食呀:-(

複式洋房

報紙話更年期女人易d之嘛

原文章由 evergreenj 於 07-7-31 14:31 發表

我之前都有食西柚,但報紙話食西柚會增加生乳癌機會,所以依家唔敢食呀:-(

複式洋房

我都係食埋呢個round 試o下燕麥片先 因為冇乜進展呀

別墅

原文章由 evergreenj 於 07-7-31 14:31 發表

吓! 咁大鑊~~~~~

別墅

原文章由 佰三磅 於 07-7-31 14:48 發表
我都係食埋呢個round 試o下燕麥片先 因為冇乜進展呀

想問吓你响邊度買呀? 又會食邊隻呀? 我仲有一日就完咗第一輪, 而家暫時輕咗八磅, 諗住會再黎多 round 呀!

想問吓你百三磅想減幾多呀?

首頁
12345...7

尾頁

跳至