親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

日期 : 2014-02-16 至 2014-02-21人數 : 4 大 1 小(5歲)
航機 : 新
酒店 : Legoland Hotel (3晚) & Festive Hotel (2晚)

航 Airbus A380
上年11月做Promotion 時 book,時間麻麻下午1500 中午1300 返回。$1400.00 全包,無投訴啦。A380 無大分別,但係新航用的Terminal Three 值得欣賞

1930 出到機場,直接出發去Legoland Hotel (by 包車)用左大約1.5 小時左右到達

Legoland Hotel
Hotel 位於 Legoland Theme Park 旁邊

Book Premium Pirate Themed (唔同Theme 會喺唔同樓Pirate Theme 會喺1樓)
間房有一張雙人床(King Size) 同一張三層床 (每張都足夠一個成人瞓)
間房我覺得最多可以4大2小,酒店無人會check的。

房間係有牙刷、洗手液& {澡涼洗頭液}提供。留意,係{澡涼洗頭液},係一樣野嚟,仲有我相信同洗手液亦係同一樣野嚟。亦無護髮素提供。有要求就要自備勒

房間係會有小昆蟲,但係放心主要係螞蟻。但係千萬唔好將食剩的食物水果留喺房間,螞蟻會兇群而出

Hotel 係有泳池的,但係我地冇去過

香港人最關心的WiFi 服務,酒店有免費提供 (只限大堂,上房係一定收唔到) 。

Legoland Theme Park
比Universal Studios大好多,足夠玩一日。但係好有荔園 feel

呢個係我玩過最辛苦的機動遊戲

呢個要留番最尾玩(如果係住的話)如果要當日打道回新加坡,最好唔好玩,因為係會全身體濕透。場內係有付費的乾身機,但係效果就唔知勒。

我覺得Legoland Theme Park 係適合under 10 years old 小朋友玩,冇環球片場的
機動遊戲咁刺激。

Legoland Water Park
呢樣真係要留意,最適合小朋友玩的Joker Soaker(見圖)竟然維修,相信仲有排至開得返

剩返 Lazy River for 小朋友玩
。好失望,早知唔會Stay 3 日,早日返Singapore Sentosa 好過。另外Book 買的入場券係 Combo Ticket,可以同一日喺進出 Theme Park 同 Water Park

#1 updated
Further Information, please refer to #43 & #55

marcothy    發表於 14-3-9 11:22
排骨媽媽  如果想玩樂園加水上樂園,入住兩晚legoland 酒店是否已足夠?  發表於 14-2-27 21:34
esther2733  問過Legoland Water, Joker Soaker會在5 Mar 開返  發表於 14-2-25 23:47

大宅

回覆:dearoptions 的帖子

禁止訪問

男爵府

引用:日期+:+2014-02-16+至+2014-02-21人數+:+4

原帖由 dearoptions 於 14-02-24 發表
日期 : 2014-02-16 至 2014-02-21人數 : 4 大 1 小(5歲)
航機 : 新航
酒店 : Legoland Hotel (3晚) & Fest ...
連這個都維修,細的小朋友真的冇嘢合玩

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:剛從Legoland & 新加坡返嚟,可以同大家分享下

無得玩果個好可惜!!
我黎緊去果陣佢都連日維修9個airport仲諗住同細b玩

但求順利  

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:剛從Legoland & 新加坡返嚟,可以同大家分享下

我都係搭a380但我係18/2-22/2去

男爵府

公爵府

我7月去, 多謝報料. 期待....

男爵府

新航是否包餐同行李?另外Legoland hotel 值得住嗎?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:dearoptions 的帖子

等樓主更多分享

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我7月去,+多謝報料.++期待....

原帖由 GraceLui 於 14-02-24 發表
我7月去, 多謝報料. 期待....
我都係7月去,但乜都未book。 你訂晒機票酒店啦?

GraceLui  訂晒了.  三晚住legoland酒店, 三晚住星加坡  發表於 14-2-24 15:29

大宅

謝謝分享

民房

我3月中去, 想搭白牌車由星加坡到新山, 會在新山住3晚.
可否PM白牌車的資料?
thx

大宅

回覆 dearoptions 的帖子

請問早餐你4大1小要唔要加錢? 是否 Premium Pirate Themed 是包5人早餐?

大宅

引用:我3月中去,+想搭白牌車由星加坡到新山,+會

原帖由 evasoncat 於 14-02-24 發表
我3月中去, 想搭白牌車由星加坡到新山, 會在新山住3晚.
可否PM白牌車的資料?
thx ...
請問什麼是白牌車?我也是暑假去,現在找資料中。。。

珍珠宮

Thanks for sharing

大宅

thanks for sharing~

男爵府

陪月勳章

多謝分享, 你有無去Hello Kitty Town, Thomas..果個park?

大宅

引用:日期+:+2014-02-16+至+2014-02-21人數+:+4

原帖由 dearoptions 於 14-02-24 發表
航機 : 新航
酒店 : Legoland Hotel (3晚) & Fest ...
我想請教,我個女2歲8個月去,legoland岩5岩佢去玩呀?thx

大宅

我都想知包車的資料. 可以PM嗎?

Thanks.

首頁
12345...7

尾頁

跳至